Πανελευσινιακός - ΑΕΚ 81-72

Η έλευση του Τζίμη Κουστένη στην τεχνική ηγεσία συνδυάστηκε με την πρώτη νίκη του Πανελευσιανιακού. Πιο αποφασιστικοί οι "σταχυοφόροι" επικράτησαν 81-72 της ΑΕΚ και έκαναν σεφτέ στο τρέχον πρωτάθλημα. Τέταρτη ήττα για την Ένωση σε πέντε ματς.

Πανελευσινιακός - ΑΕΚ 81-72

Η εξέλιξη

Ήταν ένα παιχνίδι που επειδή αμφότερες οι ομάδες το ήθελαν πολύ, η νευρικότητα είχε κυρίαρχο ρόλο.

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε πρόβλημα στο τρανζίσιον και στην άμυνα στο λόου ποστ, με αποτέλεσμα ο Πανελευσινιακός να προηγηθεί 11-5, γρήγορα όμως ισορρόπησε την κατάσταση (17-17, 22-21). Ο Ίνγκλις βοήθησε τον σταθερά καλό Σάκοτα και παρά το μίνι ξέσπασμα των "σταχυοφόρων" που έφερε το 28-23 και το 33-27, η ομάδα του Ζιάγκου προσπέρασε 34-33 στο 20' εκμεταλλευόμενη τεχνική ποινή στον πάγκο της Ελευσίνας.

Οι δυο προπονητές επιστράτευσαν ζώνη και οι πόντοι έρχονταν με πολύ ιδρώτα (40-39). Τουλάχιστον έως τη στιγμή που οι παίκτες του Κουστένη (Δορκοφίκης, Βασιλόπουλος, Αθανασούλας) έβαλαν τέσσερα διαδοχικά τρίποντα και οδήγησαν τον Πανελευσινιακό στο 55-48. Η ΑΕΚ έκανε προσπάθεια να σταθεί όρθια, πλησίασε 57-56, αλλά ο Αθανασούλας, με τρομερή αυτοπεποίθηση, εκτέλεσε την άμυνα των "κιτρινόμαυρων" και υπέγραψε το 70-59 στο 34'.

Χρόνος υπήρχε, αλλά όχι πίστη από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι χωρίς κατεύθυνση και τον Ίνγκλις που αποβλήθηκε "πνίγηκαν" από την πίεση να γυρίσουν το ματς. Όταν ο Ιωάννου έκανε το 75-63, όλα τέλειωσαν.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Γιάννης Αθανασούλας, ο δήμιος της ΑΕΚ. Δεν έβαλε μόνο τα σουτ, έπαιξε άμυνα, πήρε ριμπάουντ, μοίρασε την μπάλα. Πλήρης εμφάνιση

2. Ο Στέλιος Ιωάννου γιατί έφθειρε την αντίπαλη άμυνα σε συγκεκριμένα σημεία του αγώνα.

3. Ο Άρικ Μάρεϊ, ο οποίος άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ και δεν ήταν εύκολο σ' ένα τέτοιο ματς.

4. Ο Ντούσαν Σάκοτα, που σε 26 λεπτά πέτυχε 23 πόντους. Μήπως έπαιξε λίγο;

5. Καρλ Ίνγκλις και Τόμας Ντελινικάιτις, αφού μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω, αρκεί η διαχείρισή τους να είναι σωστή.

Το φύλλο αγώνα

Ο Πανελευσινιακός το ήθελε περισσότερο και το πήρε γιατί ήταν καλύτερος σε όλα τα μικρά πράγματα του αγώνα (ριμπάουντ, ασίστ). Μόνο περισσότερα λάθη έκαναν οι γηπεδούχοι, αλλά τα περισσότερα εξ αυτών στο πρώτο ημίχρονο, όχι στο διάστημα που κρίθηκε το ματς. Η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες, αλλά ο πάγκος έχει περισσότερο άγχος απ' όσους βρίσκονται στο παρκέ και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK