ΜΠΑΣΚΕΤ

Πανελλήνιος-Αιγάλεω 84-59

default image

Ξέσπασε ο αναγεννημένος Πανελλήνιος

Με άλλον αέρα ο Πανελλήνιος μετά την αλλαγή προπονητή και την έλευση του Γιώργου Καλαφατάκη, ξέσπασε στο Αιγάλεω με 84-59 στο κλειστό της Κυψέλης, παίρνοντας το πρώτο του δίποντο στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι Ολυμπιονίκες ήταν σαρωτικοί και δεν άφησαν κανέναν περιθώριο αντίδρασης στους νεοφώτιστους. Ο Καλαφατάκης χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες που είχε στη διάθεση του και αυτοί τον δικαίωσαν, οδηγώντας την ομάδα τους σε μια ευρεία νίκη. Πλουραλισμός στην επίθεση (σκόραραν οι 11 από τους 12) και μάλιστα με εξαιρετικά ποσοστά στο πρώτο ημίχρονο (4/6 βολές, 13/15 δίποντα, 6/11 τρίποντα), ομαδικότητα (21 ασίστ) ήταν τα στοιχεία που χαρακτήρισαν τους θριαμβευτές.

Οι φιλοξενούμενοι, από την άλλη πλευρά, τα περίμεναν όλα από τους Κλαρκ κατά πρώτο λόγο και Άντερσον κατά δεύτερο, οι οποίοι στην μοναδική αναλαμπή της ομάδας τους στο τρίτο δεκάλεπτο, μείωσαν σε 40-48 έχοντας πετύχει μαζί 31 πόντους.

Σταρ

Ο Μιχάλης Πελεκάνος είχε ηγετικό ρόλο στη νίκη του Πανελληνίου. Σε 33 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 16 πόντους, μάζεψε 9 ριμπάουντ και είχε επίσης 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 μπλοκ. Αν μη τι άλλο μια «γεμάτη» εμφάνιση.

Απογοήτευση

Όλοι οι παίκτες του Αιγάλεω εκτός του Κλαρκ. Ο Αμερικανός πόιντ γκαρντ έπαιζε σχεδόν μόνος του ανά διαστήματα και ήταν λίγο-πολύ γνωστό ότι αν δεν «τράβαγε» αυτός στην επίθεση, όπως κόντρα στην ΑΕΛ, οι νεοφώτιστοι θα είχαν προβλήματα.

Σχόλιο

Ο Πανελλήνιος ήταν τουλάχιστον μια κλάση ανώτερος του αντιπάλου του. Στο πρώτο μέρος του βγήκαν όλα, πήρε μια διαφορά ασφαλείας και από τη στιγμή που το Αιγάλεω «νοσούσε» σχεδόν σε όλους τους τομείς ήταν αναμενόμενο ότι θα έφτανε άνετα στην επικράτηση.


Τα δεκάλεπτα: 30-13, 48-34, 62-43, 84-59.

Πανελλήνιος: Ράντσιτς 3(1), Αργυρόπουλος 7, Νάντζφεϊ 2, Πελεκάνος 16(2), Σακελλαρίου 9(3), Πάτερσον 6(1), Πέτρουλας 6, Ντίξον 2, Τσέρανιτς 19, Καραποστόλου 12(4), Ιμπέζα, Παπαϊωακείμ 2.

Αιγάλεω: Σουρλής 2, Άντερσον 13(3), Στιπάνοβιτς 2, Μάκιτς 3, Παπαδημητρίου, Κλαρκ 19, Αγγελακόπουλος 6(1), Σάροβιτς 12, Καλλινικίδης 2, Κουλ, Άνθης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ