Πανιώνιος-Εφές 64-78

Πικράθηκε Η δεύτερη ήττα που γνώρισε στο Ελληνικό ο Πανιώνιος ενδέχεται να αποβεί μοιραία στην προσπάθεια για πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα. Οι "κυανέρυθροι" πλήρωσαν πανάκριβα τα δύο πρόσωπα που εμφάνισαν κατά τη διάρκεια ενός κρισιμότατου αγώνα και πληγώθηκαν σφόδρα (υστερούν στην ισοβαθμία) από το 78-64 με το οποίο έχασαν από την απλώς αξιοπρεπή Εφές Πίλσεν.

Πανιώνιος-Εφές 64-78
Έτσι νίκησε

Τίποτα δεν πήγε κατ' ευχήν για έναν Πανιώνιο, ο οποίος θα έπρεπε να είναι πιο έτοιμος, διαβασμένος και συγκεντρωμένος για τη μάχη με την τουρκική ομάδα. Το παιχνίδι με τους ψηλούς που επιχείρησε να παίξει αποδείχθηκε ατυχής επιλογή (η άμυνα της Εφές ήταν προσαρμοσμένη σε Ντικούδη-Μπάξτερ), με μακρινό σουτ δεν απείλησε, η προσωπική άμυνα υπολειτούργησε, ενώ από πολύ νωρίς τέθηκε εκτός ο Κένταλ (διάστρεμμα).

Ζημιά στην ελληνική ομάδα αρχικά έκανε ο Κακιούζης (επτά πόντοι), αλλά δεν ήταν μόνος. Σμιθ και Θόρτον εκτέλεσαν από απόσταση, ενώ την ίδια ώρα Πεκέρ και Γκονλούμ κέρδισαν τις μάχες μέσα στο καλάθι. Χωρίς απαντήσεις, ο Πανιώνιος αναγκάστηκε να κυνηγά εξ αρχής, με τη διαφορά να ξεπερνά με συνοπτικές είναι αλήθεια διαδικασίες τους 15 πόντους (6-22, 21-37).

Η μεγάλη προσπάθεια της ελληνικής ομάδας άρχισε στο 19 και ολοκληρώθηκε στο 30. Σε αυτό το διάστημα οι κυανέρυθροι έβγαλαν απίστευτη ενέργεια στην άμυνα (πίεση σε όλο το μήκος και πλάτος του παρκέ), ανάγκασαν την Εφές σε σωρεία λαθών, βρήκαν αναπάντεχα σκορ στο πρόσωπο του Ραΐσεβιτς και έφτασαν σε απόσταση αναπνοής (37-41, 49-52). Πάλι όμως έριξαν την καρδάρα. Άμυαλες επιθέσεις, δύο σερί λάθη και αφού η Εφές ξέφυγε εκ νέου, ο εφιάλτης επανήλθε. Το 52-66 έκοψε τα πόδια των παικτών του Τριφούνοβιτς που εγκατέλειψαν τη μάχη. Χωρίς ελπίδα για τη νίκη δεν προστάτευσαν ούτε τη διαφορά του +9 που είχαν από το πρώτο ματς στην Κωνσταντινούπολη, υστερώντας πλέον σε ισοβαθμία.

Το αστέρι

Δυστυχώς για τον Πανιώνιο, ο Μιχάλης Κακιούζης αποτέλεσε την "κολώνα" της νίκης της Εφές Πίλσεν. Δεν ήταν μόνο οι 15 πόντοι που σημείωσε με 4/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 4/4 βολές. Ήταν η συνολική παρουσία του, με 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα. Πολύτιμος για την συνολική λειτουργία της ομάδας του Αταμάν ο Έλληνας φόργουορντ.

Απογοήτευση

Ο Αλεκσάνταρ Τριφούνοβιτς έχασε πολλούς πόντους με το κοουτσάρισμά του, μια και δεν αντέδρασε δραστικά όταν έβλεπε την ομάδα του καθηλωμένη. Ούτε στην αρχή, ούτε στο τέλος. Έβγαλε από την τσέπη τον άσο Ραΐσεβιτς, τον εκμεταλλεύτηκε όσο δεν πήγαινε, αλλά δεν είχε εναλλακτικά χαρτιά να στηριχθεί. Ούτε ο ίδιος διέθετε την ηρεμία για να την μεταφέρει στους παίκτες του, ενώ δεν προστάτευσε τον Καλάμποκη προκειμένου να τον έχει με καθαρό μυαλό στο κρίσιμο, τελευταίο διάστημα.

Σχόλιo

Χαμένη ευκαιρία. Ο κατάλληλος τίτλος για την εμφάνιση και την ήττα του Πανιώνιου. Η Εφές Πίλσεν ήταν ένας αντίπαλος στα μέτρα των "κυανέρυθρων". Το τελικό σκορ δεν ξεγελά για τη δυναμική της τούρκικης ομάδας. Φάνηκε όταν ο Πανιώνιος εξαπέλυσε την αντεπίθεσή του. Πλέον κυνηγά να προλάβει την πρόκριση μέσω διπλού στο Βελιγράδι επί της Παρτιζάν. Όχι ακατόρθωτο, αλλά σαφώς πιο δύσκολο από το να χρειαζόταν μια νίκη επί της Μιλάνο στο Ελληνικό. Έπρεπε να ήταν πιο έτοιμος για το παιχνίδι.


Τα δεκάλεπτα: 11-25, 27-37, 52-59, 64-78

Πανιώνιος: Ξανθόπουλος, Τσβέτκοβιτς 9(1τρ, 4ασ), Ζορόσκι 2, Γεωργαλής, Καλαμπόκης 11(1τρμ 5κλ, 9ασ), Μάιλς 4, Ραΐσεβιτς 22(1), Κένταλ, Μάξτερ 12(6ρ), Ντικούδης 4

Εφές: Σμιθ 11(1), Σούμπερτ 3, Θόρτον 18(2), Γκονλούμ 17(1), Βούγιανιτς 4(1), Πεκέρ 4(6ρ), Κακιούζης 15(1τρ, 5ρ, 4ασ), Χάμοντς 4, Αρσλάν 2








News 24/7

24MEDIA NETWORK