Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 95-92 παρ.

Τρίτος στην κανονική περίοδο θα είναι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Πανιώνιος χάρη στη νίκη του 95-92 επί του ΠΑΟΚ στη Νέα Σμύρνη ύστερα από ματς - θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση.

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 95-92 παρ.

Η εξέλιξη

Αν και ισοδύναμες, οι δυο ομάδες δεν αλληλοεξουδετερώθηκαν όπως θα συνέβαινε σε άλλες περιπτώσεις. Έπαιξαν μπάσκετ ανάλογο της ποιότητάς τους και κονταροχτυπήθηκαν στα ίσα μέχρι... παράτασης.

Από το 8-3 ο Πανιώνιος οδηγούσε στο σκορ, αλλά ουδέποτε ο ΠΑΟΚ τον άφησε να ξεφύγει περισσότερο από το 22-13 ή το 44-34. Με το δίδυμο Χαραλαμπίδη - Πέιν να τον κουβαλά στην επίθεση, ο "Δικέφαλος" έκλεισε τη δεύτερη περίοδο στο -4 (47-43). Ο Σφαιρόπουλος είχε περισσότερα βέλη στη φαρέτρα του και οι γηπεδούχοι διατήρησαν το μικρό προβάδισμα (58-50, 62-55) πριν το 63-63 στο 30', με τον Κούπερ να κρατάει την μπαγκέτα, επαναφέρει την ισορροπία.

Όταν στο 37' ο ΜακΚόλουμ με τρίποντο έκανε το 77-70 φάνηκε το τοπίο να ξεκαθαρίζει, τα τρίποντα του Χαραλαμπίδη ωστόσο έφεραν το 80-78. Το καλάθι του ΜακΚόλουμ για το 82-78 δεν έφτασε στον Πανιώνιο, αφού ακολούθησαν οι 2/3 βολές του Χαραλαμπίδη και το δικαίωμα του ΠΑΟΚ να διεκδικήσει την ανατροπή. Μία βολή έχασε και ο ΜακΚόλουμ, τρίποντο από τη γωνία έβαλε ο Χαραλαμπίδης και στον Πανιώνιο απέμεναν 24'' για μια τελευταία επίθεση μισού γηπέδου. Ο ΜακΚόλουμ καθυστέρησε χαρακτηριστικά, το σουτ από την κορυφή ήταν άστοχο και οι δυο ομάδες έλυσαν τις διαφορές του στο έξτρα πεντάλεπτο.

Η θέληση για νίκη υπερκέρασε την κούραση και οι παίκτες συνέχισαν να... πυροβολούν τα καλάθια. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε 92-86, αλλά ο Κούπερ έφτασε στον ΠΑΟΚ στο 93-92 στα 6'' πριν από τη λήξη. Τους τίτλους τέλους έριξαν οι βολές του Μίλμπουρν, αφού ο Κούπερ βιάστηκε στο φινάλε.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο Έρικ ΜακΚόλουμ, ο παίκτης για τα δύσκολα.

2. Ο Βασίλης Σίμτσακ για το σχεδόν άρτιο παιχνίδι του.

3. Ο Μάριος Μπατής, παίκτης - βατόμετρο για τον Πανιώνιο.

4. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης που λίγο έλειψε να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι.

5. Ο Μαρκ Πέιν, ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Το φύλλο αγώνα

Το ματς στο κλειστό της Αρτάκης δεν ήταν παρά η πρόγευση του τι ενδέχεται, κατά πολύ μεγάλη πιθανότητα να συμβεί στους μικρούς τελικούς του πρωταθλήματος. Ο Πανιώνιος με δυο νίκες στην κανονική περίοδο απέκτησε ψυχολογικό πλεονέκτημα, ταυτόχρονα όμως ο ΠΑΟΚ έδειξε ικανός να κερδίσει στη Νέα Σμύρνη και να σπάσει το αντίπαλο πλεονέκτημα έδρας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK