Πάνω από 5.000 κόσμου στο φιλικό

Ω τι κόσμος… Σοφοκλή. Αυτό το δίδυμο συγκλόνισε σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φιλικά παιχνίδια. Από πλευράς πάθους, πρέπει να ανατρέξουμε στην δεκαετία του 90 για να φτάσουμε να δούμε 5000 φιλάθλους σε ένα φιλικό με ανοικτές τις πόρτες.

Πάνω από 5.000 κόσμου στο φιλικό
Ω τι κόσμος… Σοφοκλή. Αυτό το δίδυμο συγκλόνισε σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα φιλικά παιχνίδια. Τι φιλικό; Τόσο κόσμο και με τέτοιο πάθος ο Ολυμπιακός έχει να δει από την χρονιά του Ράτζα. Για την ακρίβεια από πλευράς πάθους, πρέπει να ανατρέξουμε στην δεκαετία του 90 για να φτάσουμε να δούμε 5000 φιλάθλους σε ένα φιλικό με ανοικτές τις πόρτες.

Το πρώτο στοίχημα του νέου Ολυμπιακού κερδίθηκε με μεγάλη άνεση καθώς στο κάλεσμα της ομάδας την Τρίτη το απόγευμα για τον αγώνα προετοιμασίας με τον Πανελλήνιο (92-83), απάντησαν οι φίλαθλοι κάνοντας την δική τους προθέρμανση ενόψει του πολύ πιθανού ντέρμπι την άλλη εβδομάδα κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Γιόνας Καζλάουσκας: "Εγινε ένα αρκετά καλό παιχνίδι. Είμαστε νέα ομάδα και χρειαζόμαστε χρόνο. Κατά διαστήματα είχαμε καλό ρυθμό στο παιχνίδι μας, όπως κατά διαστήματα παίξαμε και καλή άμυνα. Ο Παναθηναϊκός έχει καλούς και έμπειρους παίκτες, που βρίσκονται πολύ καιρό μαζί. Το ότι πήρε δύο νέους παίκτες ουσιαστικά δεν αλλάζει τίποτα. Επίσης, αυτοί που επέστρεψαν από την Εθνική εκτός του ότι είναι καλοί παίκτες, έχουν και καλή ψυχολογία μετά την κατάκτηση του χρυσού. Το μυστικό για επιτύχουμε θα είναι να συνδυάσουμε την εμπειρία των παλιών με το συναίσθημα των νέων. Τότε θα έρθει η επιτυχία. Είναι, πάντως, κρίμα, αν φυσικά προκριθούμε και εμείς και ο Παναθηναϊκός, να αναμετρόνται αυτές οι δύο ομάδες τόσο νωρίς.
Τι είδαν οι παρευρισκόμενοι; Τον Ολυμπιακό πλην την παρουσία του Ζίζιτς. Αυτό μεταφράζεται σε τρέξιμο, ελεύθερο μπάσκετ, οργάνωση από τον Έντνεϊ, πιεστική άμυνα σε κάποια σημεία και πολλή δουλειά για τον Εουρέλιους Ζουκάουσκας ο οποίος απλώνει τα πλοκάμια του ως καλό χταπόδι. Α, υπάρχει και πολύς Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και κάπως έτσι ήρθε το τελικό 92-83(47-43ημ). Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε χάρις στο σβήσιμο των μηχανών των γηπεδούχων οι οποίοι έδωσαν χρόνο στους αναπληρωματικούς τους. Η μεγαλύτερη διαφορά ήρθε στο 29 όταν οι «ερυθρόλευκοι» με κάρφωμα του Σχορτσιανίτη προηγήθηκαν 68-49.

Από την άλλη πλευρά ο Πανελλήνιος έδειξε ότι οι ηχηρότατες μετεγγραφές του ίσως να μην είναι ακόμα έτοιμες να παίξουν ως σύνολο. Λόγω των δυνατοτήτων των παικτών, θα έρθουν οι νίκες όμως παραμένει ερωτηματικό η άμυνα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Έντνι 14(1), Παπαμακάριος 3(1), Πρίντεζης 3, Λιούις 11(3), Χατζής 17(3), Σεϊμπούτις 2, Ζουκάουσκας 13, Μπάρλος 5(1), Βασιλόπουλος 4, Αγαδάκος 2, Σχορτσιανίτης 14.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Μουλαομέροβιτς 24(3), Καταρτζής 7(2), Μασλαρινός 3, Τσαλδάρης 3, Πέιτζ 6, Τόμας 21(3), Τσόπης 3(1), Γκούλιας 14, Τσαμάτος

News 24/7

24MEDIA NETWORK