ΠΑΟΚ-Αρης 101-99

Στην κατάμεστη Πυλαία την Κυριακή το βράδυ νίκησε το μπάσκετ. Και πέτυχε νίκη μεγάλη. Γιατί το κλασικό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη πρόσφερε ανεπανάληπτες στιγμές σε όσους τους παρακολούθησαν και ξύπνησε μνήμες της δεκαετίας του 80’ όταν οι δύο ομάδες μονομαχούσαν για τον τίτλο του πρωταθλητή. Σημαντική λεπτομέρεια: Νίκησε ο ΠΑΟΚ με 101-99 στη δεύτερη παράταση μετά από παιχνίδι δύομισι ωρών. Αλλά αυτό μάλλον τους φανατικούς των δύο ομάδων ενδιαφέρει.

ΠΑΟΚ-Αρης 101-99

Ματσάρα που θα θυμόμαστε για χρόνια

Στην κατάμεστη Πυλαία την Κυριακή το βράδυ νίκησε το μπάσκετ. Και πέτυχε νίκη μεγάλη. Γιατί το κλασικό ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αρη πρόσφερε ανεπανάληπτες στιγμές σε όσους τους παρακολούθησαν και ξύπνησε μνήμες της δεκαετίας του 80’ όταν οι δύο ομάδες μονομαχούσαν για τον τίτλο του πρωταθλητή.
Σημαντική λεπτομέρεια: Νίκησε ο ΠΑΟΚ με 101-99 στη δεύτερη παράταση μετά από παιχνίδι δύομισι ωρών. Αλλά αυτό μάλλον τους φανατικούς των δύο ομάδων ενδιαφέρει.

O ΠΑΟΚ επέβαλλε το δικό του νόμο στο πρώτο δεκάλεπτο και πάτησε όσο μπορούσε το γκάζι με κύριους εκφραστές αυτής της λογικής τους Ουάσιγκτον και Πάρκερ. Η ομάδα του Πιλαφίδη προηγήθηκε 19-10 αλλά κάπου εκεί μίλησε ο Σκέιλς ο οποίος οδήγησε τον Αρη στο 22-20. Oι γηπεδούχοι δεν ήθελαν να αλλάξουν ρυθμό αλλά και ο Αρης από την πλευρά του δεν άφηνε το ματς να του ξεφύγει από τα χέρια (33-28, 44-41).

Ο προπονητής του Αρη Αντρέα Ματσόν ήθελε να αλλάξει τα δεδομένα και τα κατάφερε αφού οι ταχύτητες μειώθηκαν γεγονός που ευνοούσε τους κίτρινους. Το ντέρμπι καλά κρατούσε. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 67-65, ο Αρης που είχε σε μεγάλη μέρα τον Ηλιάδη απάντησε για το 71-74 αλλά και πάλι ο Δικέφαλος μπήκε μπροστά 81-78. Ο Ηλιάδης έκανε το 81-80, ο ΠΑΟΚ έβαλε μόνο μία βολή και ο εξαιρετικός Καστλ ισοφάρισε 82-82. Το τρίποντο του Σκεπάνοβιτς βρήκε σίδερο και…παράταση.

Οι μάχες συνεχίζονταν σώμα-σώμα καθώς καμία από τις ομάδες δεν έφτιαχνε διαφορά. Ο Ουίλκινσον έκανε το 87-88 αλλά ο Ουάσιγκτον διαμόρφωσε το 90-88 με τρίποντοΟ Αρης χρειαζόταν ένα καθαρό μυαλό στην τελευταία επίθεση. Κανένα πρόβλημα. Καστλ και 90-90.

Στη δεύτερη παράταση η κούραση έκοβε τα πόδια των παικτών και ο Αρης που είχε παιχνίδι την Πέμπτη είχε σαφές μειονέκτημα. Ο Καλαμπόκης ανέλαβε το τιμόνι του ΠΑΟΚ και σε συνεργασία με τον Ουάσιγκτον βοήθησαν τον Δικέφαλο να προηγηθεί με 97-91. Eίχε τελειώσει το ματς; Όχι βέβαια, ο Καστλ ήταν ακόμα εκεί.

O Αμερικανός με συνεχή μπασίματα κέρδισε φάουλ και ευστοχούσε στις βολές. Η διαφορά μειώθηκε στο 98-96, ο Ουάσιγκτον με μία βολή έκανε το 99-96 και ο Καστλ με ακόμη δύο το 99-98. Ο συνήθης εύστοχος Σκεπάνοβιτς με δύο βολές έκανε το 101-98 και στην επόμενη επίθεση ο Καστλ επέστρεψε στη γραμμή. Εβαλε την πρώτη, έχασε τη δεύτερη αλλά ο Ηλιάδης πήρε το ριμπάουντ. Ο Ελληνας γκαρντ έβγαλε την μπάλα έξω, ο Καστλ σούταρε για τρεις και 8000 οπαδοί του ΠΑΟΚ κράτησαν τις ανάσες τους. Η μπάλα βρήκε σίδερο και ο Δικέφαλος έβαλε το ροζ φύλλο αγώνα στην τσέπη μετά από αυτό το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ματς.

ΣΤΑΡ

Θα μας επιτρέψετε να κάνουμε κάτι που δεν το συνηθίζουμε και να φιλοξενήσουμε σε αυτό το σημείο έναν προπονητή, τον Κώστα Πιλαφίδη. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ανέλαβε κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του ΠΑΟΚ και με τις απαραίτητες αλλαγές κατόρθωσε να κάνει τον Δικέφαλο οργανωμένη ομάδα. Θυμηθείτε τη εικόνα είχαν οι Θεσσαλονικείς στις αρχές της περιόδου και κάντε τις συγκρίσεις. Ακόμα και η δήλωσή του μετά το ματς έκανε αίσθηση: "Νίκησε το μπάσκετ σήμερα" είπε.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

O Mάσεϊ μας είχε καλομάθει τον τελευταίο καιρό με τις επιβλητικές εμφανίσεις του γι’ αυτό και τον χαρακτηρίζουμε απογοήτευση του ματς. Εμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό στην επίθεση, έχασε εύκολα καλάθια και έδειξε σαστισμένος σε πολλά σημεία του ματς. Σε μία από τις τελευταίες φάσεις ο Ματσόν του ζήτησε να μην κάνει φάουλ και αυτός μετά από δέκατα του δευτερολέπτου έκανε ακριβώς το αντίθετο.

ΣΧΟΛΙΟ

Χαιρόμαστε (φανταζόμαστε και εσείς) να βλέπουμε τέτοια παιχνίδια. Με εναλλαγές στο σκορ, με θέαμα, με παίκτες που θέλουν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω και κάνουν το μπάσκετ ομορφότερο. Αλλά και με τακτικές και στρατηγικές από τον πάγκο. Τέλος, θέλουμε πάντα να βλέπουμε γεμάτα γήπεδα, όπως την Κυριακή στην Πυλαία.


Τα δεκάλεπτα: 22-20, 44-41, 67-65, 82-82, 90-90, 101-99.

ΠΑΟΚ: Πάρκερ 14 (6κλ), Βεργίνης, Σκεπάνοβιτς 21 (14/14 βολές), Σέκουλιτς 13 (9ρ), Χαριτόπουλος 5, Καλαμπόκης 16 (8 κερδισμένα φάουλ), Κούβελας, Ουάσιγκτον 18 (3κλ), Αγαδάκος 2, Πάσαλιτς 12 (11ρ).

Aρης: Καστλ 34 (13 κερδισμένα φάουλ), Σιγάλας, Τσαλδάρης 5 (1), Σεραπίνας, Σκέιλς 21 (5), Καλαϊτζής 8 (1), Ηλιάδης 25 (12/12 βολές) (1), Ουίλκινσον 4, Μάσεϊ 2.


News 24/7

24MEDIA NETWORK