ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 81-80

Την πιο σημαντική φετινή νίκη του πανηγύρισε την Κυριακή το απόγευμα ο ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας. Ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε 81-80 τον Ολυμπιακό δείχνοντας ότι έχει αφήσει οριστικά στο παρελθόν το άσχημο πρόσωπο του ξεκινήματος. Πολύ δύσκολα έγιναν τα πράγματα για τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια που κάνει για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 81-80
ΠΑΟΚ από τα παλιά...
Την πιο σημαντική φετινή νίκη του πανηγύρισε την Κυριακή το απόγευμα ο ΠΑΟΚ στο κλειστό της Πυλαίας. Ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε 81-80 τον Ολυμπιακό δείχνοντας ότι έχει αφήσει οριστικά στο παρελθόν το άσχημο πρόσωπο του ξεκινήματος. Πολύ δύσκολα έγιναν τα πράγματα για τον Ολυμπιακό στην προσπάθεια που κάνει για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο.

Προσπαθώντας να αξιοποιήσει τη δύναμη του Τζάκσον στην αντίπαλη ρακέτα ο Ολυμπιακός πέρασε από την αρχή του αγώνα την μπάλα στον Αμερικανό. Αυτός ανταποκρίθηκε και μέχρι το 7’ είχε σημειώσει 8 πόντους με το σκορ να είναι 14-17 υπέρ της ομάδας του. Οι γηπεδούχοι απαντούσαν με προσπάθειες έξω από το τρίποντο και κύριο εκφραστή τον αλάνθαστο Ντιαρά. Στο δεύτερο τρίποντο του Γάλλου ο Γκέρσον διαμαρτυρήθηκε στη γραμματεία (για ολοκλήρωση του χρόνου επίθεσης) και δέχθηκε τεχνική ποινή, την οποία οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν και προηγήθηκαν με 21-19 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Mε άρωμα από το παρελθόν θύμισανοι προσπάθειες του ΠΑΟΚστη δεύτερη περίοδο. Ο Νίκος Κούβελας πρόσφερε βοήθεια μέσα από τη ρακέτα, τόσο με πόντους, όσο και με ριμπάουντ, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν να προηγούνται. Μάλιστα, το 4ο τρίποντο του Ντιαρά τους επέτρεψε να ξεφύγουν με 5 (29-24), πριν ο Ολυμπιακός απαντήσει με ένα σερί 6-0, με τον Τζάκσον να φθάνει τους 17 πόντους. Οι παίκτες του Φλεβαράκη είχαν απάντηση με ένα επί μέρους 7-0 και παρά το πρώτο τρίποντο των Πειραιωτών στον αγώνα (μείωσαν σε 38-33) οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν εξαιρετικά το πρώτο μέρος και πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 10 πόντων (43-33).

Oι γηπεδούχοι ξεκίνησαν την 3η περίοδο με το... πόδι στο γκάζι. Ένα τρίποντο του Χαριτόπουλου έφεραν τον ΠΑΟΚ στο +15 (50-35). Ο Ολυμπιακός «έσφιξε» την άμυνά του και χάρη σε ένα αμφιλεγόμενο καλάθι και φάουλ του Γκριρ μείωσε σε 52-45, ολοκληρώνοντας ένα σερί 2-10, με το οποίο το σκορ έγινε 52-45. Ο Τζάκσον συνέχισε να φορτώνει με πόντους το αντίπαλο καλάθι (είχε 21 στο 30’), αλλά ο Νίκος Κούβελας φάνταζε ασταμάτητος. Με 15 πόντους πρόσφερε βοήθεια μέσα από το καλάθι, ωστόσο η ομάδα του έχασε την υπέρ της διαφορά και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με 58-52.

Στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι «ακούμπησαν» την μπάλα στον Τζάκσον. Δύο καλάθια και φάουλ του Αμερικανού έφεραν τον αγώνα στα ίσια στο 33’ (60-60). Το παιχνίδι πήγαινε πόντο πόντο και ο Ολυμπιακός κατάφερε να προσπεράσει με τρίποντο του Βασιλόπουλου (63-65) στο 36’. Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, μαζί με τον Παπαμακάριο είχε δώσει στην ομάδα του Γκέρσον την αμυντική προσπάθεια που χρειάζονταν, αλλά ο ΠΑΟΚ πέρασε ξανά με το πέμπτο τρίποντο του Ντιαρά στον αγώνα.

(link:185256)Γκέρσον: «Αν μιλήσω θα πικράνω κάποιους»(/link)

Στα 2’ πριν το τέλος ο Βεργίνης πέτυχε ένα απίστευτο τρίποντο και ο «δικέφαλος» ξέφυγε με 72-67. Ο Γκριρ απάντησε άμεσα και παρά τις δύο βολές του Κουτλουάι (έκαναν το σκορ 74-70) ο Ολυμπιακός έκανε ένα σερί 0-5 και ένα λεπτό πριν το τέλος πέρασε με έναν (74-75). Ο Κούβελας ολοκλήρωσε το προσωπικό το σόου, ξαναδίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του, αλλά ο Γκριρ είχε νέα απάντηση και οι φιλοξενούμενοι πέρασαν και πάλι με έναν.

Εν τούτοις ο πλέι μέικερ των «ερυθρολεύκων» έκανε το κρισιμότερο λάθος της αναμέτρησης, ο Βεργίνης συνέχισε το εξαιρετικό του σερί από τη γραμμή και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη με σκορ 81-80.

Σταρ
Μνήμες από το παρελθόν ξύπνησαν στο παλατάκι της Πυλαίας. Ο Νίκος Κούβελας μπορεί να δέχθηκε 33 πόντους από τον Τζάκσον, αλλά κατάφερε να του ανταποδώσει με 20 προσωπικούς. Πετυχαίνοντας όσους πόντους είχε πετύχει στις 13 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος ο έμπειρος φόργουορντ τελείωσε τον αγώνα με 4/6 1π., 8/12 2π, 7 ριμπάουντ και κινήσεις που θύμισαν κλασικό σέντερ.

Απογοήτευση
Όταν μία ομάδα στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στα κέφια ενός παίκτη (σ.σ Τζάκσον) τότε οι ελπίδες της για κάτι καλό μειώνονται αισθητά. Ο Αμερικανός, από την πλευρά του, μπορεί να τράβηξε….33άρι, α λλά οι 20 πόντοι που του ανταπέδωσε ο ξεχασμένος Κούβελας αποτελούν τρανή απόδειξη ότι η σχέση του με την άμυνα δεν είναι…εμπιστοσύνης. Ο Γκριρ συνεχίζει να παίρνει την μπάλα ακόμα και στο κρεβάτι του και ο Γκέρσον έχει…ξεχαστεί στο Ισραήλ.

Σχόλιο
Θα ξεκινήσουμε από τον νικητή, ο οποίος αξίζει κάτι παραπάνω από συγχαρητήρια για την εμφάνιση και τη νίκη του. Ο Κώστας Φλεβαράκης έδωσε πνοή σε έναν…ασθενή και τον έχει μετατρέψει σε πρωταγωνιστή των τελευταίων έξι αγωνιστικών. Ο ΠΑΟΚ εκπλήσσει με την αγωνιστική του ανάσταση και αφήνει υποσχέσεις για ένα καλύτερο μέλλον, η οποία δεν δείχνει να έχει τέλος. Ο Ολυμπιακός, από την πλευρά του, ήταν ένα περιφερόμενο φάντασμα στην Ευρώπη και δεν ήταν δυνατόν να γλιτώσει στην Ελλάδα. Η ήττα λογικά στοιχίζει τη διεκδίκηση της πρωτιάς στην κανονική περίοδο, αλλά τούτο δείχνει να είναι το τελευταίο που απασχολεί τους ανθρώπους των Πειραιωτών.



Τα δεκάλεπτα: 21-19, 43-33, 58-52, 81-80

ΠΑΟΚ: Ρίνγκστρομ 1, Γκιλέσπι 3 (1), Βεργίνης 14 (1), Ντιαρά 16 (5), Χαριτόπουλος 7 (1), Κουτλουάι 10 (1), Ρόου 6, Κούβελας 20, Τσιάκος 4

Ολυμπιακός: Μπλάκνεϊ 2, Παπαμακάριος, Πρίντεζης 5 (1), Τεόντοσιτς 3 (1), Μπουρούσης, Γκριρ 25, Μαυροκεφαλίδης, Βασιλόπουλος 12 (1), Τζάκσον 33



News 24/7

24MEDIA NETWORK