ΠΑΟΚ-Πανελλήνιος 71-68
Όποιος γελάει τελευταίος Ο ενθουσιώδης ΠΑΟΚ πέτυχε την ανατροπή στην τελευταία περίοδο και νικώντας 71-68 τον -καλό για τρία δεκάλεπτα- Πανελλήνιο στο "παλατάκι" της Πυλαίας έθεσε υποψηφιότητα για μια θέση στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου. Ήταν η πέμπτη σερί εντός έδρας νίκη του "Δικεφάλου".
Ο Πανελλήνιος φάνηκε να έχει έναν ορθολογικό τρόπο παιχνιδιού και το πάνω χέρι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Ήξερε καλά τι ακριβώς ζητούσε στο παρκέ και πώς να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Ήδη από το 16-20 (στο 10’) και το 20-28, με οδηγούς τους Ντέιβις και Σμιθ, έγινε διακριτό πως η ομάδα του Ζούρου είχε το (μικρό) πλεονέκτημα σε ένα κομβικό, για τη βαθμολογία, ματς.
Με το καλό ποσοστό στα μακρινά σουτ, ο “Δικέφαλος” δεν μπορούσε να ελπίζει σε πολλά. Έπρεπε να βελτιωθεί συνολικά. Μπορεί οι Γκετσέφσκι (3/4 στο πρώτο ημίχρονο) και Μονρόε να κράτησαν όρθια την ομάδα τους, για το 40-37 του ημιχρόνου, όμως κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου οι “Ολυμπιονίκες” ξέφυγαν. Οι Μπλάκνεϊ και Βουγιούκας έδωσαν επιπλέον επιλογές στην επίθεση και από τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς “κόλλησαν” ήταν εύκολο για την αθηναϊκή ομάδα, που έπαιζε έξυπνα, να φτάσει από το 47-47 στο 51-60 του 30’.
Βέβαια οι παίκτες του Μαρκόπουλου δεν παρέδωσαν τόσο νωρίς τα όπλα. Όσα δεν έκαναν στις πρώτες τρεις περιόδους, άρχισαν να τα εκτελούν στα κρίσιμα τελευταία δέκα λεπτά. Βρήκαν τον τρόπο να εμποδίσουν το εύκολο καλάθι του Πανελλήνιου και αφού πρώτα μείωσαν 58-62, πέρασαν μπροστά 66-64 και με τρίποντο (με ταμπλό) του Ταπούτου κατέληξαν στο 69-64 90” πριν από τη λήξη. Οι “κυανόλευκοι” δεν είχαν πολύ χρόνο στη διάθεσή τους. Κυνήγησαν την ανατροπή, χάρη σε κάποιες άστοχες επιλογές των γηπεδούχων, ήταν όμως άστοχοι στις βολές (Βουγιούκας και Σμιθ είχε μαζί 2/4) και απέτυχαν να μειώσουν τη διαφορά πέρα από το 69-66.
Το αστέρι
Ο Κρις Μονρό είναι ένας παίκτης με σταθερά καλό σουτ, ο οποίοςαν και πολλές φορέςπαίρνει περισσότερες του προβλεπομένου επιθέσεις, βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά. Αυτό έκανε κόντρα στον Πανελλήνιο, όντας πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 19 πόντους και 7 κερδισμένα φάουλ.
Απογοήτευση
Χάθηκε στην τελευταία περίοδο ο Πανελλήνιος. Πλην των οκτώ πόντων που σημείωσε, έχασε τον προσανατολισμό του πρωτίστως στην άμυνα και κατά συνέπεια στην επίθεση, δίνοντας το δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να επιστρέψει στο ματς. Χωρίς συγκέντρωση στην τελευταία περίοδο οι παίκτες του Ζούρου γκρέμισαν ό,τι με κόπο είχαν χτίσει προηγουμένως.
Σχόλιo
Ο Πανελλήνιος ακολούθησε τη συνταγή… Αλεξάνδρειου, όπου προ εβδομάδων νίκησε τον Άρη. Όμως το γλυκό δεν έδεσε. Ο ΠΑΟΚ ανακάλυψε τρόπους να βγάλει εκτός αγώνα την ομάδα του Ηλία Ζούρου και να κερδίσει ένα παιχνίδι που για τουλάχιστον 30 λεπτά φαινόταν χαμένο. Δεν ήταν μόνο μία νίκη ψυχολογίας, αλλά καθοριστική για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού η μάχη για μια θέση στην πρώτη τετράδα αρχίζει να φουντώνει.
Τα δεκάλεπτα: 16-20, 40-37, 51-60, 71-68
Στατιστικά: GALANIS sports data