Παπαδόπουλος: "Το πλάνο δεν προχωράει όπως θέλουμε..."

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Μάνος Παπαδόπουλος, δεν μάσησε τα λόγια του και υποστήριξε ανοιχτά πως το πλάνο ελληνοποίησης δεν προχωράει σωστά, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως η θέση αυτή της διοίκησης δεν είναι υπόνοια για τον Ντούσαν Ιβάνοβιτς.

Παπαδόπουλος: "Το πλάνο δεν προχωράει όπως θέλουμε..."

Αναλυτικά:

"Μετά από δύο κακές εμφανίσεις στη Μόσχα, η ομάδα έδειξε να αντιδράει και με ένα καταπληκτικό κόσμο που έδωσε ώθηση. Οι στόχοι που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν, τους είπε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Είναι να δημιουργηθεί μία βάση Ελλήνων παικτών ταλαντούχων για να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης. Όχι της Ελλάδας, αφού είμαστε στην κορυφή της Ελλάδος. Οι νέοι παίκτες παίζουν. Θα παίξουν και περισσότεροι.

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι και αυτό είναι αλήθεια. Θέλαμε να δούμε περισσότερους Έλληνες να παίζουν. Είναι μία ανάγκη, μία πραγματικότητα. Δεν μπορούν να δαπανηθούν εκατομμύρια για παίκτες, όπως ο Ντε Κολό. Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι παίκτες. Ξέρεις τι παίκτες μπορείς να πάρεις. Δεν έχει προχωρήσει όπως θα έπρεπε να έχει προχωρήσει το πλάνο. Πιστεύουμε σε κάτι παραπάνω.

Οι στόχοι οι ευρωπαϊκοί ήταν συγκεκριμένοι. Λέγαμε να προκριθούμε στην αρχή από την πρώτη φάση και, στη συνέχεια, από το Top 16. Μας ταλαιπώρησαν και οι τραυματισμοί. Ακόμα και σήμερα, μπορούσαμε να νικήσουμε, αν και η ΤΣΣΚΑ είναι καλύτερη ομάδα και δεν είμαστε αφελείς. Εμείς θέλουμε οι παίκτες να εξαντλούν τα περιθώριά τους.

Δεν θέλω να μπω σε ονόματα. Όταν παίζεις, θες το καλύτερο δυνατό. Αλλά, σίγουρα θέλουμε να δούμε τα νέα παιδιά να παίζουν. Όχι απλώς για να παίζουν, αλλά για να πάρουν εμπειρίες. Αυτό δεν είναι υπόνοια προς τον κύριο Ιβάνοβιτς, διότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού προσπαθεί σαφώς να κάνει το καλύτερο. Άλλωστε, ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικά.

Έχουμε ακόμα καιρό για τα πλέι οφ. Εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Δεν συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις ένα πρωτάθλημα. Το παίρνεις όταν είσαι καλύτερος και είσαι καλύτερος στο γήπεδο. Εγώ αυτό έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια. Όταν είσαι καλύτερος, νικάς υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Κι αυτό φαίνεται όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν έχεις πάρει έξι ευρωπαϊκά, επειδή είχες κάποια βοήθεια. Ούτε είναι δικαιολογία όταν χάνεις να λες ότι έχασες από ένα σφύριγμα ή επειδή η μπασκέτα ήταν ανάποδα ή οτιδήποτε άλλο ή με επηρέασε ο κόσμος. Πάντα παίζουμε στην Ελλάδα με θερμό κοινό σε οποιοδήποτε γήπεδο. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε. Θεωρώ ότι αν είμαστε καλύτεροι θα πάρουμε το πρωτάθλημα, αν δεν είμαστε καλύτεροι, δεν θα το πάρουμε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK