Παπαμακάριος: "Θα πάμε ακόμα καλύτερα στο δεύτερο γύρο"

Αισιόδοξος για την πορεία του Πανελληνίου στο δεύτερο γύρο της Α1 μπάσκετ εμφανίστηκε ο Μανώλης Παπαμακάριος.

Παπαμακάριος: "Θα πάμε ακόμα καλύτερα στο δεύτερο γύρο"
Ο έμπειρος γκαρντ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα των "ολυμπιονικών" κάνοντας έναν απολογισμό του πρώτου γύρου, υποστηρίζοντας αρχικά: "Είμαι πέντε μήνες στον Πανελλήνιο και ειλικρινά έχω "δεθεί" πάρα πολύ με την ομάδα. Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά το νιώθουν οι συμπαίκτες μου. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει πολύ καλή πορεία μέχρι στιγμής, καθώς από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου είχαμε βάλει δύο στόχους και τους έχουμε πετύχει. Πρώτα απ΄ όλα, ξεκινήσαμε με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, όπου καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση στους ομίλους του Eurocup, ενώ μετά από 11 αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχουμε μόλις τρεις ήττες, σημειώνοντας σπουδαίες νίκες, όπως αυτή επί του Παναθηναϊκού, και περάσαμε από τις δύσκολες έδρες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ".

Σχολιάζοντας τα θετικά και τα αρνητικά στο σύλλογο υπογράμμισε: "Θεωρώ ότι το σημαντικότερο απ' όλα στον Πανελλήνιο είναι ότι όλοι αισθανόμαστε σαν οικογένεια, δουλεύουμε σκληρά και δεν βάζει κανένας τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αυτό το στοιχείο σε μία ομάδα. Η διοίκηση είναι πάντα δίπλα μας και φροντίζει να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες μας. Το κλίμα στην ομάδα γενικότερα είναι θαυμάσιο και υπάρχουν παίκτες με σπουδαίο ταλέντο. Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχει και ένα αρνητικό στοιχείο και δεν μπορούμε να κρυφτούμε γι' αυτό. Αναφέρομαι φυσικά στην παρουσία του κόσμου, καθώς στο κλειστό της Κυψέλης έρχονται ελάχιστοι φίλαθλοι. Βέβαια, αυτό έχει και την θετική του πλευρά, αφού αγωνιζόμαστε χωρίς πίεση".

Για ενδεχόμενη βελτίωση της ομάδας, πρόσθεσε: "Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και έτσι πρέπει να σκεφτόμαστε. Θα πρέπει να μην το βάζουμε κάτω ποτέ και να δουλεύουμε σκληρά, προκειμένου να φθάσουμε στην επίτευξη των στόχων μας. Θεωρώ όμως αγωνιστικά ότι θα πρέπει να παλεύουμε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και να παραμένουμε προσγειωμένοι, όπως κάνουμε δηλαδή μέχρι σήμερα. Δεν σημαίνει κάτι ότι έχουμε κάνει τρεις ήττες μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Έχουμε παίξει σε αρκετά παιχνίδια πολύ καλά, ενώ σε κάποια άλλα είχαμε ορισμένα 'νεκρά' διαστήματα, τα οποία μας στοίχισαν. Αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε και να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα".

Αναφορικά με την πορεία της ομάδας στο δεύτερο γύρο δήλωσε: "Στόχος μας είναι να δουλεύουμε σκληρά και να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Οπως είχαμε πει και στην αρχή της περιόδου, σκοπός μας είναι να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Δεν σκεφτόμαστε πού μπορούμε ή πού πρέπει να φθάσουμε. Πολύ απλά, δουλεύουμε για να φθάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και, αν συνεχίσουμε έτσι, πιστεύω ότι θα καταφέρουμε. Στο δεύτερο γύρο θεωρώ ότι θα τα πάμε ακόμη καλύτερα και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό".

Γενικότερα για το πρωτάθλημα σημείωσε: "Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ δυνατό και έχει πολλές ομάδες, οι οποίες μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Το πρωτάθλημα ωστόσο, έχει πολύ δρόμο ακόμη και στο δεύτερο γύρο πιστεύω ότι θα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Πολλές ομάδες θα κάνουν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ τους και δεν θα υπάρχουν περιθώρια απώλειας βαθμών, καθώς θα μπαίνουμε σιγά-σιγά στην τελική ευθεία".

Τέλος, για τη νέα χρονιά ευχήθηκε: "Πάνω απ' όλα θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλο τον κόσμο. Για τον Πανελλήνιο, εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς και να δουλεύουμε σκληρά, για να φθάσουμε στην επίτευξη των στόχων μας. Τα θετικά αποτελέσματα θα έρθουν μόνο με σκληρή δουλειά. Αυτή τη στιγμή το κυριότερο είναι να ξεκουραστούμε και να ‘καθαρίσει’ το μυαλό μας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK