Παπανικολάου: "Πισωγύρισμα"

"Είπαμε πως θέλαμε το μπάσκετ να γίνει όπως παλιά κι αυτό έγινε την Πέμπτη...", τόνισε ο Δημήτρης Παπανικολάου και μας έρχεται στο μυαλό το εξής ερώτημα: Μήπως ήταν καλύτερα τα προηγούμενα χρόνια με τις μισογεμάτες εξέδρες;...

Παπανικολάου: "Πισωγύρισμα"
Με την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού από την Εθνική μπάσκετ περιμέναμε την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Περιμέναμε να αποκτήσει και πάλι ενδιαφέρον το άθλημα. Περιμέναμε καλύτερες μέρες. Την Πέμπτη το βράδυ, μετά το τέλος του ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, περιμέναμε πως θα βλέπαμε αυτές τις εικόνες.

Αρα, περιμέναμε πως δεν θα αλλάξει τίποτα παρά την επιτυχία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα γήπεδα της Σερβίας. Οπότε γιατί κοροϊδευόμαστε και δεν κοιτάζουμε το πρόσωπό μας στον καθρέπτη;

"Δεν περίμενα ότι θα γινόταν κάτι μετά την επιτυχία του Ευρωμπάσκετ. Δεν έγινε τίποτα και στο ποδόσφαιρο, που ήταν και μεγαλύτερη αναλογικά επιτυχία, γιατί στο μπάσκετ πάντα είμαστε υποψιασμένοι για κάποια επιτυχία, πάντα πάει με στόχους η Εθνική.

Ο Ταξίαρχος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, Γρηγόριος Γουργούλης, μίλησε στο Sportime Radio για τα όσα συνέβησαν εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου στο παιχνίδι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού:

* "Έχουμε οκτώ συλλήψεις. Το αν είναι λίγες ή όχι, είναι σχετικό. Είναι λίγο δύσκολο να πραγματοποιηθούν συλλήψεις μέσα σε ένα γήπεδο.

* Όσο λεπτομερής και να είναι ο έλεγχος, κάτι θα ξεφύγει. Εξάλλου, μια κροτίδα μπορεί να κρυφτεί ακόμη και στα πιο απόκρυφα μέρη του σώματος. Δεν ήταν εκεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα ήταν ότι ορισμένοι φίλαθλοι απρόκλητα ξερίζωσαν τα καθίσματα και άρχισαν να τα πετούν.

* Τα μέτρα είχαν σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια, αλλά προέκυψε πρόβλημα με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε. Ενώ είχαμε κλείσει ραντεβού να ξεκινήσουμε τρεισήμισι ώρες πριν, είχαμε ειδοποίηση για βόμβα και η μεταφορά τους στο Σ.Ε.Φ. καθυστέρησε δυο ώρες και δέκα λεπτά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όταν έφτασαν στο γήπεδο, να βρεθούν στη ροή και φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Τότε οι αστυνομικοί έπρεπε να προστατέψουν τους φιλάθλους και των δύο ομάδων. Μετά είχαμε τη ρίψη ξύλων και πετρών, ευτυχώς με ελάχιστους τραυματισμούς.

* Η δύναμη της αστυνομίας ήταν ικανή για 30.000-40.000 κόσμο. Η αστυνομία αν ακολουθούσε το πρόγραμμα της, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα.

* Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς πρέπει να δούμε τι πρέπει να κάνουμε. Μήπως, όμως, δεν πρέπει να γίνεται μετακίνηση φιλάθλων; Απλά κάνω ένα ερώτημα. Η αστυνομία μπορεί να ανταποκριθεί, αλλά όχι μόνη της. Θέλει να έχει μαζί της και τους αρμόδιους φορείς. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να συντάξουμε έκθεση, θα καταγράψουμε ό,τι έγινε έξω από το γήπεδο, θα δω αν έχουμε αναφορές για ζημιές σε αυτοκίνητα. Στο γήπεδο είχαμε ρίψη καθισμάτων, δεν ξέρω τον αριθμό, αλλά αυτά θα τα βρουν οι δυο ΚΑΕ μεταξύ τους και θα κάνουν την αποτίμηση.

Το μόνο θετικό ήταν ότι παρακολούθησαν την Εθνική πολλές οικογένειες και παιδιά κι ασχολούνται με τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Είπαμε ότι θέλαμε το μπάσκετ να γίνει όπως παλιά κι αυτό έγινε την Πέμπτη", τόνισε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπανικολάου στο ραδιόφωνο του "Sportime" και μας φέρνει στο μυαλό το εξής ερώτημα: Μήπως ήταν καλύτερα τα προηγούμενα χρόνια με τις μισογεμάτες εξέδρες;...

Γιατί αν θέλουμε την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα και την επαναφορά του αθλήματος στο προσκήνιο, τότε θέλουμε και την επιστροφή των "ανεγκέφαλων", αυτών που πήγαν στο ΣΕΦ την Πέμπτη με μοναδικό στόχο να καταστρέψουν το άθλημα.

"Δυστυχώς έχουμε συνηθίσει σε τέτοιου είδους καταστάσεις και έκτροπα. Μήπως υπάρχει κάποιος που να μην περίμενε επεισόδια στον αγώνα με τον Ολυμπιακό; Είδαμε κάποια πράγματα όταν διεκόπη το παιχνίδι. Ανταλλαγές φωτοβολίδων, αντικείμενα ή οτιδήποτε άλλο τα οποία ήταν αίσχη. Ένας οπαδός έπεσε στο πάγκο μας. Αυτά τα είδαμε και τα καυτηριάζουμε. Όλοι είμαστε εναντίον. "Από την στιγμή που ειπώθηκε από δημοσιογράφους, ότι δεν εφαρμόζεται η ισχύουσα νομοθετική διάταξη, εγώ θα ζητήσω από τη δική μας πλευρά να μας ενημερώσουν για το τι ισχύει και τι γίνεται ακριβώς. Απορώ και θα ήθελα να ενδιαφερθώ και να δω τι συμβαίνει γύρω από αυτό το θέμα. Οι προπονητές και οι παίκτες και οι άνθρωποι του πάγκου δεν προκαλούν".

"Χθες είδατε μια πολύ καλή αγωνιστική ατμόσφαιρα μέσα στο γήπεδο, με δυνατά μαρκαρίσματα, αλλά δεν υπήρχε πρόκληση. Στο ποσοστό που μας αναλογεί μέσα στο γήπεδο, η συμπεριφορά όλων και από την πλευρά του Ολυμπιακού και από τη δική μας ήταν υποδειγματική. Έχουμε να χωρίσουμε πράγματα, αλλά μόνο μέσα στο γήπεδο, όπου είμαστε αντίπαλοι. Έχουν υπάρξει πολλά ανάλογα παιχνίδια στο παρελθόν και δεν συνέβη το παραμικρό", τόνισε από την πλευρά του ο Δημήτρης Ιτούδης στον SuperSport FM.

"Είναι λυπηρό το γεγονός. Θέλουμε να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα, αλλά όχι να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Εμείς αυτό που κάνουμε, είναι να μην προβοκάρουμε και να μην προκαλέσουμε. Δεν βάλαμε φωτιά στον αγώνα. Αν υπάρχουν συγκεκριμένοι πυρήνες και από τις δύο ομάδες, που έρχονται στο γήπεδο, για να κάνουν αυτά τα πράγματα, τότε τι να πεις. Θέλουμε να έρχονται στο γήπεδο υγιείς φίλαθλοι να γεμίζουν τα γήπεδα να χειροκροτούν και να φωνάζουν σε αθλητικά πλαίσια", ήταν τα λόγια του Βασίλη Σπανούλη στην ΕΡΑΣπορ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK