Παπανικολόπουλος: "Δεν είναι στις σκέψεις μου η προπονητική"

Ο πολύπειρος μπασκετμπολίστας Νίκος Παπανικολόπουλος, μίλησε για το ελληνικό μπάσκετ τονίζοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στην ελίτ και ξεκαθάρισε πως η συμμετοχή του στο "Brent Petway & Friends" δεν αποτελεί προάγγελο της προπονητικής καριέρας του.

Παπανικολόπουλος: "Δεν είναι στις σκέψεις μου η προπονητική"

Ο Καλαματιανός γκαρντ (1μ93, 34χρ) ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα του το 1997 από τη Νήαρ Ηστ και έχοντας αγωνιστεί στις μεγαλύτερες ομάδες της Α1 αλλά και στο εξωτερικό (ΑΕΚ, Άρης, Νήαρ Ηστ, Ιωνικός ΝΦ, Ολυμπιακός, ΑΕΛ, Teramo Basket, ΑΕΛ, Κολοσσός, Περιστέρι, Ηρακλής, Ηλυσιακός, Πανελευσινιακός) είχε να μοιραστεί πολλά με τα παιδιά όσων επέλεξαν τα ξενοδοχεία "The Romanos, a Luxury Collection Resort" και "The Westin Resort, Costa Navarino" για τις διακοπές τους, τα οποία μάλιστα τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό.

"Πάντα με γεμίζω χαρά, όταν βρίσκομαι κοντά σε παιδιά. Εσείς είσαστε το μέλλον του μπάσκετ, αλλά σημασία έχει να αγαπήσετε το άθλημα και γενικότερα τον αθλητισμό. Να διασκεδάσετε μέσα από το παιχνίδι, να μάθετε το ομαδικό πνεύμα, να γίνετε φίλαθλοι όταν μεγαλώσετε και όχι οπαδοί. Εδώ, σε αυτά τα πανέμορφα ξενοδοχεία και σε αυτό το καταπληκτικό κλειστό γήπεδο μπάσκετ, έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε καλούς προπονητές, έμπειρους μπασκετμπολίστες και να λάβετε ερεθίσματα που θα σας βοηθήσουν στο μέλλον" είπε αρχικά ο Νίκος Παπανικολόπουλος, που συμμετείχε σε όλο το πρόγραμμα, που τρέχουν ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού, μαζί με τον προπονητή της ομάδας Ρέθυμνο Aegean, κ. Θανάση Γιαπλέ, τον βοηθό του, κ. Σταύρο Μυκονιάτη και τον γυμναστή της κρητικής ομάδας, κ .Βασίλη Μητσόπουλο.

Παπανικολόπουλος: "Δεν είναι στις σκέψεις μου η προπονητική"

Στη συνέχεια ο Μεσσήνιος γκαρντ δέχθηκε ερωτήσεις από τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Brent Petway & Friends" στο Navarino Dunes της Costa Navarino και έλυσε πολλές από τις απορίες τους.

Γιατί το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται τόσο χρόνια στην κορυφή;

"Ταιριάζει στον Έλληνα το μπάσκετ. Είναι ένα άθλημα που χρειάζεται ευφυΐα και θεωρώ πως σαν λαός είμαστε ευφυής. Θέλει γρήγορη σκέψη, χρειάζεται πάθος και μαχητικότητα. Στοιχεία που τα διαθέτουμε. Επίσης σε σειρά ετών, έχουμε αποκτήσει τεχνογνωσία στο μπάσκετ και βρισκόμαστε στην ελίτ".

Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να γίνει καλός μπασκετμπολίστας;

"Δουλειά και μόνο δουλειά. Ατελείωτη δουλειά ακόμη κι όταν δεν έχει αγώνες, όταν δεν βρίσκεται σε μια ομάδα. Δεν μπορεί κανείς να κάνει καριέρα μόνο με το ταλέντο. Για αυτό παγκοσμίως χάνονται πολλά ταλέντα. Γιατί δεν έμαθαν να δουλεύουν. Το ταλέντο μπορεί να σε κάνει σε μικρή ηλικία να ξεχωρίσεις, όμως για να μπορείς μετά να ανταπεξέλθεις χρειάζονται κι άλλα πράγματα, που τα βρίσκεις ή τα καλλιεργείς μέσα από τη δουλειά σου".

Για το αν θέλει να γίνει προπονητής στο μέλλον;

"Αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν είναι στις σκέψεις μου. Όμως η συμμετοχή σε αυτό το προπονητικό καμπ είναι ένας προάγγελος για το μέλλον μου σχετικά με τη μεγάλη μου αγάπη, το μπάσκετ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK