ΜΠΑΣΚΕΤ

Παπαθεοδώρου: “Τα πάντα η άμυνα”.Καλαφατάκης: “Ο αντίπαλος το ήθελε περισσότερο”

Τη σημασία της αμυντικής προσήλωσης υπογράμμισε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μετά τη νίκη της Κηφισιάς επί του Ικάρου.

Παπαθεοδώρου: “Τα πάντα η άμυνα”.Καλαφατάκης: “Ο αντίπαλος το ήθελε περισσότερο”

Αναλυτικά τόνισε: “Παίζαμε απέναντι σε έναν αντίπαλο κι έναν προπονητή που ξέρει να παίζει με το μυαλό των αντιπάλων του, όπως είναι ο Γιώργος Καλαφατάκης. Έχει ένα μεγάλο ατού, καθώς ξέρει να φτιάχνει τους παίκτες του και γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν τον αγώνα. Έχει τον Γκαγκαλούδη ο οποίος παίζει με το ένστικτο», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε, «η νίκη ήταν μονόδρομος. Χρειαζόμασταν τη νίκη και για ψυχολογικούς λόγους. Πιεστήκαμε στην τελευταία περίοδο, όταν μείωσαν στους 7 πόντους. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν από την άμυνα. Το πόσο καλοί ήταν οι παίκτες μου φαίνεται την άμυνά τους στο ένας εναντίον ενός”.

Ο Γιώργος Καλαφατάκης από την πλευρά του είπε: ” Είχα πει στους παίκτες μου πως η αξία της Νέας Κηφισιάς δεν αντικατοπτρίζεται από την θέση που βρίσκεται. Ως νεοφώτιστη ομάδα χρειάζεται νίκες για να ξεκολλήσει και να βρει τα πατήματά της. Εκείνη είχε περισσότερα να κερδίσει από το σημερινό παιχνίδι, ενώ για εμάς ίσχυε το αντίθετο. Είχαμε λιγότερα να κερδίσουμε.

Κάναμε προσπάθεια. Έπαιξε ρόλο, όταν αστοχήσαμε σε κάρφωμα και στη συνέχεια δεχθήκαμε καλάθι και φάουλ και χρεωθήκαμε με τεχνική ποινή. Αν παρατηρήσετε κερδίσαμε στις τρεις από τις τέσσερις περιόδους, αλλά αυτό δεν έφτανε”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ