Παπαθεοδώρου: "Μόνο μία μέθοδο έχουν: το ξύλο". Καλαφατάκης: "Ποιος θα διαμαρτυρηθεί αν δεν είμαι εγώ;"

Στην επίθεση των τραμπούκων στο δημοσιογράφο Σωτήρη Βετάκη αναφέρθηκε ως επί το πλείστον ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, παρά στη νίκη επί του Ρεθύμνου. Παράπονα από παίκτες και διαιτησία από τον Γιώργο Καλαφατάκη.

Παπαθεοδώρου: "Μόνο μία μέθοδο έχουν: το ξύλο". Καλαφατάκης: "Ποιος θα διαμαρτυρηθεί αν δεν είμαι εγώ;"

Ο προπονητής της Νέας Κηφισιάς τόνισε: " Πέρα από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, θεωρώ πιο σημαντικό αυτό που συνέβη με τη δολοφονική επίθεση σε έναν συνάνθρωπό μας, σε έναν άνθρωπο του μπάσκετ, τον δημοσιογράφο Σωτήρη Βετάκη. Δέχθηκε άνανδρη επίθεση στο αυτοκίνητο και ενώ πήγαινε το μικρό του γιο για προπόνηση. Αν δεν κάνουμε εμείς κάτι, δεν βλέπω την Πολιτεία να μπορεί να δώσει λύσεις. Έγινε μια άνανδρη επίθεση και πέρασε τελείως στο ντούκου, δεν ασχολείται κανένας! Δυο τύποι με σιδερογροθιά μπροστά στο παιδί του. Τόσο άνανδροι ήταν. Το φαινόμενο είναι λυπηρό, αλλά δυστυχώς γίνεται κατ' εξακολούθηση.

Προφανώς κάποιοι μεγαλοπαράγοντες δεν μπορούν να αποδεχθούν την κριτική και κάνουν επίδειξη δύναμης με τρόπους που δεν έχουν ανδρισμό. Είναι υποκείμενα που δεν έχουν αξιοπρέπεια και προσπαθούν να επηρεάσουν όλο το χώρο του αθλητισμού. Όλα αυτό δεν αφορά μόνο το μπάσκετ, γίνεται γενικά με μεγαλύτερο παράδειγμα όλων το Φίλιππο Συρίγο. Όταν γράφεται κάτι από τους δημοσιογράφους που δεν αρέσει, ή που λέγεται από τους προπονητές υπάρχει για αυτούς ένας τρόπος μόνο να αντιμετωπιστεί: το ξύλο.

Αν δεν αντιδράσουμε μαζικά, και δεν λέω να πει δυο κουβέντες ο Παπαθεοδώρου ή ο Καλαφατάκης ούτε να βγάλει ανακοίνωση η ΕΣΗΕΑ, θα φτάσουμε σε σημείο να δούμε σκηνές που γίνονται στην Ουγκάντα ή στη Βενεζουέλα. Όλο αυτό που συμβαίνει δείχνει αναξιοπρέπεια, αλλά και το επίπεδο των ανθρώπων που διοικούν τον ελληνικό αθλητισμό και τις ομάδες.

Για το παιχνίδι θα πω λίγα πράγματα. Μπήκαμε καλά πήραμε μια διάφορα και ο τρόπος που αγωνιστήκαμε στην άμυνα μας έδωσε την δυνατότατα να έχουμε καλές επιλογές στην επίθεση. Οι 19 ασίστ μαρτυρούν την καλή λειτουργία. Είχαμε όμως κάποια προβλήματα στο 2ο δεκάλεπτο με τη ζώνη, χάσαμε το ρυθμό μας και κάναμε πολλά λάθη. Καταφέραμε πάντως να κρατήσουμε χαμηλά τους βασικούς παίκτες του Ρεθύμνου που όταν παίζουν καλά δημιουργούν προβλήματα".

Ο κόουτς του Ρεθύμνου σχολίασε: " Συγχαρητήρια στον Ηλία και στην ομάδα του τόσο για τη νίκη όσο και για την πορεία τους. Ήταν ένα παιχνίδι δύσκολο, εγώ το πίστευα πολύ αλλά πρέπει να το πιστεύουν και οι παίκτες. Δυστυχώς για άλλη μια φορά πληρώσαμε το κακό πρώτο δεκάλεπτο. Αναγκαζόμαστε να κυνηγάμε και με διάφορα τρικ ψάχνουμε να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Τα καταφέραμε με τη ζώνη και με το 1-4 που παίξαμε πάνω στον Τσαλδάρη, θεωρώ το γυρίσαμε αλλά μετά είχαμε κακές επιλογές στην επίθεση και ότι καλάθια φάγαμε σε αυτή την άμυνα ήταν από το τρανζίσιον και από κακές επιστροφές. Δυστυχώς χτύπησε ο Κουμπούρας και ο Ράιτ δεν είχε τις καλύτερες επιλογές, προερχόμενος από πυρετό. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά γιατί έχουμε πρόβλημα στα παιχνίδια μακριά από την έδρα μας. Ότι γινόταν παλιά με τις επαρχιακές ομάδες. Το Ρέθυμνο έχει αλλάξει επίπεδο τα τελευταία χρόνια, όμως θα μου πείτε βέβαια δεν έχει την ποιότητα των προηγούμενων ετών. Αυτό δεν έχει να κάνει όμως γιατί όταν παίζεις με μια φανέλα πρέπει να την υπερασπίζεσαι και να ξέρεις τι φανέλα υποστηρίζεις.

Αυτό που θα πω δεν αποτελεί μομφή για κανέναν. Εδώ είναι γήπεδο δεν είμαστε ούτε στην όπερα ούτε στο μέγαρο μουσικής. Δεν μπορεί να μου δίνει τεχνική ποινή γιατί διαμαρτυρήθηκα. Διαμαρτυρήθηκα τι κάνω, τι θέλουν προπονητές μαριονέτες. Το πρωτάθλημα γίνεται για τους παίκτες και τις ομάδες, αν γίνεται για τους διαιτητές να μας το πούνε να το ξέρουμε. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο, παίζουμε κάθε φορά την ύπαρξη μας και τη ζωή μας, δηλαδή δεν μπορώ να διαμαρτυρηθώ. Τα ανθρώπινα λάθη τα καταλαβαίνω, αλλά πρέπει να είναι και από τις δύο πλευρές. Δεν μπορεί το λάθος να το διορθώνουν με λάθος. Είμαι 30 χρόνια προπονητής και τα 20 στην Α1 αν δεν μπορώ να μιλήσω εγώ ποιος μπορεί;".

News 24/7

24MEDIA NETWORK