Παραίτηση Φιλίππου, δηλώσεις Κουρέπη

Παραίτηση Φιλίππου, δηλώσεις Κουρέπη


Ρεπορτάζ: Τάσος Μαγουλάς

Oι εξελίξεις στη ΚΑΕ ΑΕΚ είναι ραγδαίες μετά την παραίτηση σοκ του Γιάννη Φιλίππου. To Contra.gr σας τις παρουσιάζει.


Κουρέπης: «Θα ενισχύσουμε την ΑΕΚ»

Λίγο μετά την γνωστοποίηση του γεγονότος ότι οι μετοχές της ΚΑΕ ΑΕΚ θα περάσουν στα χέρια της Ερασιτεχνικής το Contra.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Αχιλλέα Κουρέπης. Ο κύριος Κουρέπης μας εξήγησε: "Δεχθήκαμε την πρόταση του κύριου Φιλίππου γιατί πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Το σχέδιό μας είναι να κάνουμε την ΑΕΚ ακόμα καλύτερη. Δεν την πήραμε για να τη διαλύσουμε. Του χρόνου η ομάδα θα γίνει ακόμα καλύτερη. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις".

Η ΑΕΚ θα πορευτεί με το υπάρχον ρόστερ ενώ ο Αχιλλέας Κουρέπης επεσήμανε ότι δεν αποκλείεται να γίνουν ακόμα δύο μεταγραφές. Την Τετάρτη θα υπογραφούν τα προσύμφωνα και οι συμβολαιογραφικές πράξεις έτσι ώστε η μεταβίβαση των μετοχών να είναι πραγματική. Πιθανότατα νέος πρόεδρος θα είναι ο Χρήστος Ζούπας.

Νωρίτερα....


Σαν «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε η είδηση της αποχώρησης του Γιάννη Φιλίππου από την ΚΑΕ ΑΕΚ. Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άντρας του μπασκετικού τμήματος των «κιτρινόμαυρων» αποφάσισε να παραιτηθεί του αξιώματός του, το οποίο διατηρεί επί σειρά ετών.

Ως γνωστόν, ο κ. Φιλίππου δεν είχε καλές σχέσεις με τους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι του απέδιδαν τις ευθύνες για ορισμένες άσχημες πορείες των τελευταίων ετών, ενώ παράλληλα τον κατηγορούσαν για την «αδράνεια» της ΑΕΚ στο μεταγραφικό παζάρι των καλοκαιρινών περιόδων.

Μάλιστα, αυτό το καλοκαίρι, η αποχώρηση των Χατζή και Ζήση έφερε ισχυρότατους τριγμούς, οι οποίοι, φαίνεται, πως είχαν τη συγκεκριμένη κατάληξη. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ είχε κατά καιρούς δηλώσει ότι ψάχνει κάποιον επενδυτή να παραχωρήσει τις μετοχές και εφόσον ερχόταν η κατάλληλη πρόταση θα αποχωρούσε.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ωστόσο ο κ. Φιλίππου αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στις σχέσεις του με την ΑΕΚ. Υστερα από προσωπική του πρωτοβουλία, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αχιλλέα Κουρέπη, με αντικείμενο συζήτησης την μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ.

Τελικώς, οι δύο άντρες συμφώνησαν και η ιδιοκτησία της ομάδας θα ανήκει πλέον στον ΑΣ ΑΕΚ, χωρίς κάποιο αντάλλαγμα, σύμφωνα και με την πρόταση του Γιάννη Φιλίππου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK