Πεδουλάκης: "Τα έχω καλά με τον εαυτό μου..."

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ανέλαβε την Ούνιξ και στην πρώτη συνέντευξή του μίλησε τόσο για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του όσο και τον Παναθηναϊκό που άφησε απρόσμενα μέσα στη σεζόν.

Πεδουλάκης: "Τα έχω καλά με τον εαυτό μου..."

O Έλληνας κόουτς είπε στην Ελληνική Ραδιοφωνία για:

τη συμφωνία με την Ούνιξ Καζάν:

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται οδηγούν σε αυτή την εξέλιξη. Έκανα πολλά βήματα και τώρα το επόμενο ήταν να πάω έξω. Προτάσεις υπήρχαν και παλιότερα, όμως για εμένα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Για εμένα προέχει η οικογένεια. Παλιότερα είχα μικρά παιδιά και οι παιδοψυχολόγοι το λένε πως σε ηλικία 12 ετών διαμορφώνονται τα παιδιά. Τώρα τα δικά μου μεγάλωσαν και προχωράμε.

το αν τον βοήθησε να γίνει ευρύτερα γνωστός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ η παρουσία του στον πάγκο του Παναθηναϊκού:

Δεν το βλέπω έτσι. Είμαι άνθρωπος του μπάσκετ. Το ζητούμενο για εμένα είναι να βλέπω παιδιά να μεγαλώνουν με σωστό τρόπο και αρχές μέσα στο μπάσκετ, να βελτιώνονται και να εξελίσσονται σωστά, αυτό είναι ένα κράμα που γεμίζει την ψυχή σου. Τα άλλα είναι μάρκετινγκ, ασφαλώς είναι μέρος της δουλειάς μας, αλλά… Είμαι άνθρωπος και αναζητώ να κάνω μια καλύτερη πορεία πάνω σε αυτές τις αρχές. Οι Έλληνες προπονητές σε μέσο όρο, είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά στην τεχνογνωσία. Θέλω να βοηθήσω με την επιλογή μου σε αυτό το κομμάτι, επειδή έρχεται πολύ πράγμα από πίσω, τόσο σε επίπεδο προπονητών., όσο και σε επίπεδο παικτών. Τα παιδιά σε ηλικία 13-14 ετών και ο τρόπος με τον οποίο προπονούνται σήμερα στην Ελλάδα, δεν τον βρίσκεις εύκολα σε άλλη χώρα.

τους σκοπούς που έχει η Ούνιξ Καζάν:

Είναι ένα καινούργιο κίνητρο για εμένα. Πρόκειται για μια ομάδα που θέλει να βελτιωθεί, να γίνεται διαρκώς καλύτερη. Ασφαλώς θα είναι μια πρόκληση, με το νέο περιβάλλον και τα συνεχή ταξίδια. Οφείλουμε όμως, να έχουμε μια καλή ομάδα, να βρίσκεται μέσα στη διεκδίκηση της νίκης σε κάθε αγώνα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Πρώτο μέλημα χρονικά για εμάς, είναι ο προκριματικός γύρος της Ευρωλίγκας. Μαζί μου θα είναι ο Βόβορας και ο Διαμαντής, ενώ κοιτάζουμε να πάρουμε και Έλληνα γυμναστή.

τη σχέση του με τον Παναθηναϊκό έπειτα από τον τρόπο με τον οποίο αποχώρησε:

Το θέμα είναι πως εγώ δέχθηκα το κάλεσμα του Παναθηναϊκού όταν σχεδόν κανείς δεν ήθελε να αναλάβει την ομάδα και λόγω του ονόματος και λόγω του πήχη που είχε ανεβάσει ο Ομπράντοβιτς. Πρώτη μου επιδίωξη ήταν να κατακτήσω τίτλους. Στην ομάδα είχε μείνει ένας παίκτης, και την ίδια ώρα, υπήρχε το μεγάλο εμπόδιο του Ολυμπιακού, με ευρωπαϊκές διακρίσεις και επιτυχίες, με νέα παιδιά, πολύ σοβαρός. Ανατρέψαμε τα δεδομένα και όταν πήραμε τους τίτλους πήραμε και την ψυχολογία απέναντι στον Ολυμπιακό. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος. Βλέπετε τι συνέβη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για παράδειγμα. Ο Παναθηναϊκός σφυρηλάτησε χαρακτήρα κι έφτασε σε σημείο να αντιμετωπίζει και πολύ δύσκολές καταστάσεις, έξω και μέσα στο παρκέ. Ακόμη και 20 πόντους να ήμασταν πίσω, είχαμε τον τρόπο για να γυρίσουμε τα παιχνίδια και να τα κερδίζουμε.

την ελληνοποίηση του ρόστερ που επιχειρεί σήμερα ο Παναθηναϊκός:

Ήταν κάτι που έπρεπε να κάνει εδώ και καιρό. Ο Παναθηναϊκός έμεινε μια πενταετία πίσω από τον Ολυμπιακό σε αυτόν τον τομέα. Έχει τους Χαραλαμπόπουλο και Διαμαντάκο, πήρε τον Παπαγιάννη και τον μικρό τον Λούντζη, ο οποίος πρέπει να βοηθηθεί και να βοηθήσει. Το θέμα είναι να στηρίξει ο Παναθηναϊκός αυτό το πλάνο, να βρει μια ισορροπία. Το ζητούμενο είναι να δημιουργήσει μια ομάδα ο Παναθηναϊκός για να κερδίζει, ώστε να εντρυφήσουν αυτά τα παιδιά στον πρωταθλητισμό. Κι αυτό επειδή οι τίτλοι είναι συνυφασμένη έννοια με τον Παναθηναϊκό.

την αμφισβήτηση που βίωσε:

Το θέμα είναι να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου. Μπορεί και να σου κάνουν καλό με όσα λένε. Άλλωστε, βλέπετε τι έγινε με τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία πήγαινε εξαιρετικά αλλά στα κρίσιμα, στα τελευταία λεπτά έχανε μόνη της. Το ίδιο και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κι αυτό επειδή δεν έχει αντίπαλο στο εθνικό της πρωτάθλημα. Στα φάιναλ φορ, υπάρχουν πολλές στρεσογόνες καταστάσεις, αυτοί οι αγώνες πηγαίνουν συνήθως στο 5/5 και η Ρεάλ δεν το είχε αυτό. Ξεκίνησε να το δείχνει ο Ολυμπιακός με τις αλλαγές που έκανε στο δεύτερο παιχνίδι τους, το είδε η Μακάμπι και αποδείχθηκε πως ένα μήνα μετά δεν είχε λύση. Στην Ελλάδα, βέβαια, είμαστε λίγο… Μεσογειακοί. Και το '99 έγιναν όλοι χρηματιστές.

τους Έλληνες παίκτες, τέτοιους που διαθέτει και η Ούνικς Καζάν:

Οι Έλληνες παίκτες έχουν μεγάλο σεβασμό στην Ευρώπη. Έχει μάθει να διαβάζει ο Έλληνας παίκτης το παιχνίδι, να το πηγαίνει εκεί που θέλει. Η ΤΣΣΚΑ, η Ρεάλ «έφτυσαν αίμα» για να περάσουν τις ελληνικές ομάδες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK