Πέντε προπονητές απαντούν στο contra.gr

Το contra.gr βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου των προπονητών της Α1 και άδραξε την ευκαιρία να ρωτήσει πέντε από αυτούς ένα καίριο ερώτημα: "Υπαρχει προβλημα προβολής του αθλήματος από τα ΜΜΕ".

Πέντε προπονητές απαντούν στο contra.gr

Το contra.gr βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου των προπονητών της Α1 και άδραξε την ευκαιρία να ρωτήσει πέντε από αυτούς ένα καίριο ερώτημα: "Με ποιους τρόπους μπορεί να γίνει καλύτερη προβολή του αθλήματος από τον Τύπο και δη από τη τηλεόραση;" . Κοινή συνισταμένη των Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Λευτέρη Κακιούση, Μπάνε Πρέλεβιτς, Γιόνας Καζλάουσκας και Ηλία Ζούρου ήταν πως χρειάζεται περισσότερη προώθηση των νέων παιδιών που αποτελούν το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, αλλά και... περισσότερη τηλεόραση ώστε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο.

Ιδου, λοιπόν, τι μας απάντησαν οι πέντε προπονητές στο παραπάνω ερώτημα:

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Πρέπει να συνεργαζόμαστε με τον Τύπο και να είμαστε ανοιχτόμυαλοι. Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο κάποια πράγματα που ίσως να μην τα ξέρει. Ολοι πρέπει να ασχολείστε με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλήματος. Δηλαδή τους προπονητές, τους παίκτες και τους παράγοντες που βοηθούν το μπάσκετ".

Γιόνας Καζλάουσκας: "Το ποδόσφαιρο ακολουθεί το μοντέλο του ΝΒΑ. Γιατί δεν το κάνουμε και στο μπάσκετ; Ολοι πρέπει να είμαστε "ένα" και να βοηθάμε το άθλημα".

ΛευτέρηςΚακιούσης: "Εκείνο που θέλω από τους δημοσιογράφους είναι να προωθούν τα νέα παιδιά. Αν δεν στηρίξεις τους νέους αστέρες, τότε δεν έχει μέλλον το άθλημα. Ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει στα γήπεδα μέσω της τηλεόρασης".

Μπάνε Πρέλεβιτς: "Το μπάσκετ χρειάζεται είδωλα. Πρέπει να στηρίζετε τα παιδιά και αν δείτε ότι δεν υπάρχουν είδωλα, τότε να δημιουργήσουμε εμείς μερικά με ιδιαίτερη προσοχή".

Ηλίας Ζούρος: "Πνοή του μπάσκετ είναι τα νέα παιδιά και ο κόσμος. Σε αυτούς πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες".

24MEDIA NETWORK