Περιστέρι-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ο Πιτίνο βρήκε ξανά λάθος στους αριθμούς

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υπέστη την πρώτη ήττα του στην ΕΚΟ Basket League (από το Περιστέρι) και αιτία ήταν ορισμένα στατιστικά διαφορετικά από εκείνα που... κατηγόρησε ο Ρικ Πιτίνο προ ημερών.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, δίνει οδηγίες σε time out κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Περιστέρι για την ΕΚΟ Basket League 2019-2020 στο 'Ανδρέα Παπανδρέου', Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο, δίνει οδηγίες σε time out κατά τη διάρκεια του αγώνα με το Περιστέρι για την ΕΚΟ Basket League 2019-2020 στο 'Ανδρέα Παπανδρέου', Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI SPORTS

Ο Ρικ Πιτίνο είναι ξεκάθαρα ο πιο twitter-friendly προπονητής της ΕΚΟ Basket League. Και ο πιο καλός φυσικά. Όταν συνδυάζει τις δύο ικανότητές του, βλέπουμε tweets όπως αυτό λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με το Περιστέρι, όπου η ομάδα του ηττήθηκε για 2η σερί χρονιά στο 'Ανδρέας Παπανδρέου'. "Πρέπει να κάνουμε κάτι δραστικό για τα ριμπάουντ μας. Ο πόιντ γκαρντ μας δεν μπορεί να είναι ο κορυφαίος στα ριμπάουντ. Το να φέρουμε κάποιον σε αυτήν τη στιγμή δεν είναι η λύση. Το να γίνουμε καλύτεροι και να δουλέψουμε στη βελτίωση των παικτών είναι η απάντηση", έγραψε ο Αμερικανός.

Η αναφορά του σχετιζόταν με τα μόλις 25 ριμπάουντ που πήραν οι 'πράσινοι' στην ήττα που υπέστησαν στη Euroleague με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στο 'Παλάου Μπλαουγκράνα'. Λίγες ημέρες αργότερα, χρησιμοποιώντας πάνω κάτω τους ίδιους παίκτες, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ μάζεψε 45 ριμπάουντ, 5 περισσότερα από τον αντίπαλό του. Υστερούσε σε μια άλλη στατιστική κατηγορία, όμως. Στα λάθη. "Εκτός του ότι το Περιστέρι έπαιξε καλύτερα από εμάς, εμείς είχαμε 28, 29 λάθη στο παιχνίδι. Γιατί πέρα από τα 20 λάθη, είχαμε και 19/34 βολές, το οποίο σημαίνει ότι είναι σαν να έχουμε κάνει σχεδόν 30 λάθη. Όταν έχεις τόσα λάθη και αυτό το ποσοστό στις βολές, το πιθανότερο είναι να χάσεις ένα τέτοιο παιχνίδι", εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου ο 67χρονος προπονητής.

Φυσικά, τα 20 (κανονικά) λάθη δεν ήταν αβίαστα. Προκάλεσε και ο αντίπαλος μερικά, με την άψογη παρουσία του στο παρκέ. Σε έναν αγώνα που εξελίχθηκε σε μάχη σερί σκοραρίσματος, ο Παναθηναϊκός είχε ένα τέτοιο με 19-2 από την 1η περίοδο μέχρι τη 2η κι οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα 9-0 εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των φιλοξενουμένων. Το επόμενο σερί 9-2 του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ απαντήθηκε με 12-2 του Περιστερίου, που στο 23' ήταν μπροστά με 52-39 και στο 28' με 66-50. Η εικόνα του 'τριφυλλιού' με τον Κώστα Παπαδάκη στο παρκέ και τον Νικ Καλάθη στον πάγκο σε ένα τέτοιο σημείο ήταν πρωτόγνωρη, ωστόσο αφενός ο 21χρονος γκαρντ ήταν εξαιρετικός και οδήγησε σε θετικό σερί 10-0, αφετέρου ο ηγέτης των 'πρασίνων' αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο.

Εν τέλει, τα λάθη και οι άστοχες βολές κόστισαν στους φιλοξενούμενους, που δίχως τον Καλάθη στο 2ο ημίχρονο, απέτυχε να κάνει την ανατροπή. Ο διεθνής γκαρντ θα υποβληθεί σε εξετάσεις τη Δευτέρα (μαζί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου που χτύπησε τον αντίχειρα του δεξιού χεριού) και η κατάστασή του θα ξεκαθαρίσει σύντομα, ενόψει των αγώνων με Φενέρμπαχτσε την Τρίτη στο ΟΑΚΑ και Μακάμπι την Πέμπτη στο Τελ Αβίβ. Το βέβαιο είναι ότι η παρουσία τους δεν απέτρεψε την πρώτη φετινή ήττα στο πρωτάθλημα.


News 24/7

24MEDIA NETWORK