Phoenix Suns

Phoenix Suns

Με λίγα λόγια

Αν πέρυσι ήταν αρχή, φέτος είναι η χρονιά της ολοκλήρωσης. Το συγκρότημα της Αριζόνα, κατάφερε να επιβάλλει την κυριαρχία του, απλά τη κρίσιμη στιγμή ξέμεινε από δυνάμεις. Το άστρο του πολύ Steve Nash αλλά και του εξαιρετικού Amare Stoudemire ήταν ικανά να χαρίσουν μία απόλυτα δίκαιη πρωτιά στην κανονική περίοδο με ρεκόρ 62-20.

Τι άλλαξε φέτος

Λένε, ότι κάποιος μαθαίνει από τα λάθη του... Φέτος, ο ερχομός των Raja Bell, Kurt Thomas αλλά και του James Jones (ο οποίος ήδη έχει δώσει πρώτο δείγμα θετικόν με την εν γένει παρουσία του), σε συνδυασμό με το ισχυρό κράμα της παλιάς "φρουράς" δείχνει ικανό ν' αλλάξει τα πράγματα. Το συγκρότημα του Mike D' Antoni έχει παίκτες που σίγουρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά, ρολίστες που μπορούν να οδηγήσουν το ματς, "παρασύροντας" θετικά και τους υπόλοιπους.

Δυνατό - Αδύνατο σημείο

Ας αρχίσουμε καλύτερα ή μάλλον χειρότερα, από τα άσχημα μαντάτα. Ο Amare Stoudemire, το βαρύ "όπλο" της ομάδας θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 4 μήνες, μετά την επέμβαση του. Συνέπεια; Θα υπάρχει κενό στο σημείο που οι Suns υπερτερούσαν. Από εκεί και πέρα, ποιο άλλο να είναι το δυνατό σημείο μίας ομάδας που είχε πέρυσι μ.ο. 110.4 πόντους, πέραν της επίθεσης. Η άποψη ότι ομάδα που σκοράρει εύκολα καλύπτει τις αδυναμίες της αμυντικά, έγινε πράξη στα εύκολα της κανονικής περιόδου, όμως στα playoffs όλα τελείωσαν απότομα.

Το αστέρι

Το αστέρι της ομάδας ακούει στο όνομα Steve Nash. Πολλοί είναι αυτοί που θα ήθελαν να βρίσκονται μέσα στο μυαλό του στη διάρκεια της εκδήλωσης μίας επίθεσης. Οι πολλαπλές σκέψεις που πραγματοποιεί σε συνδυασμό με την έφεση του στο σκοράρισμα, στο passing gameαλλά ακόμη και στα ριμπάουντ,τον μετατρέπουν σε άσο στο μανίκι του D' Antoni.

Πρόβλεψη

Ναι, είναι ικανοί για την πρωτιά, αρκεί να επιστρέψει εγκαίρως και έτοιμος ο Stoudemire. Εχουν σπουδαίους παίκτες, έχουν γνώση στα λάθη της περσινής περιόδου, δίχως άλλο υπάρχει όρεξη και κυρίως ομαδικότητα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK