Πιέσεις και λύσεις ορίζοντα

Την ώρα που η διαμάχη του ΠΣΑΚ με την ΕΟΚ εξακολουθεί να μαίνεται, οι ομάδες επιχειρούν την ύστατη προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης, ασκώντας πιέσεις για την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων και τη διεξαγωγή των αγώνων του Σαββατοκύριακου.

Πιέσεις και λύσεις ορίζοντα
Η διαρκής κόντρα των καλαθοσφαιριστών με την Ελληνική Ομοσπονδία θα ήταν αδύνατο να αφήσει ανεπηρέαστες τις ομάδες, οι οποίες σε περίπτωση εφαρμογής της απεργίας θα αναγκαστούν να αλλάξουν το αρχικό σχεδιασμό τους. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη εντονότερο από τη στιγμή που κάποιες εξ αυτών έχουν υποχρεώσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θα υποχρεωθούν να παραμείνουν αδρανείς για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Υπό το εν λόγω πρίσμα, έχουν ήδη αρχίσει να ασκούνται μεγάλες πιέσεις από τις διοικήσεις των συλλόγων προκειμένου οι απεργιακές κινητοποιήσεις των παικτών να ανασταλούν, τουλάχιστον προς το παρόν. Ταυτόχρονα επιχειρείται να βρεθεί μια κοινή γραμμή πλεύσης με την Πολιτεία έτσι ώστε να υπάρξει μια προσωρινή, συμβιβαστική λύση, η οποία θα παρουσιαστεί με τέτοιον τρόπο που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές. Η πλευρά των παικτών δείχνει με την τελευταία πρότασής της (ερασιτεχνική Α2 αλλά εξαρτώμενη εργασία και συνεπώς ένσημα), αν δεν γίνει αποδεκτή (θυμίζουμε ότι οι παίκτες ζητούσαν επαγγελματική κατηγορία) πως είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στην επίσημη κήρυξη της απεργίας για να μην φανούν ανακόλουθοί προς τα πάρα πολλά μέλη τους.

Το τι μέλλει γενέσθαι θα το γνωρίζουμε σίγουρα το απόγευμα της Τρίτης (30/12), λίγο με τις 17:00, όταν και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η συνάντηση των εκπροσώπων της ΕΟΚ με τους ομολόγους του ΠΣΑΚ. Για τους αθλητές δεν θα είναι εύκολο να κάνουν πίσω, αν και δεν αποκλείεται να υπαναχωρήσουν υπό την επιρροή των ομάδων. Ιδιαίτερα βέβαια οι αθλητές των μεγάλων ομάδων (προπονητές και διοικήσεις έχουν τα δίκια τους) που ασκούν φυσιολογικά και τις μεγαλύτερες πιέσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK