Πικρό αντίο

Πικρό αντίο
Το τελευταίο της παιχνίδι για φέτος στην Ευρωλίγκα έδωσε η ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε εκτός έδρας από την Παρτιζάν με 78-71 και αποχαιρετά την διοργάνωση. Η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη δεν επωφελήθηκε από τα άλλα αποτελέσματα αφού τόσο η Ορτέζ όσο και η Ολίμπια νίκησαν με αποτέλεσμα να καταλήξει στην έκτη θέση. Δυστυχώς η ελληνική ομάδα είχε χειρότερη διαφορά από την Ζαλγκίρις και έτσι δεν κατάφερε να περάσει ούτε ως καλύτερη έκτη και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της αποκλειστικά στο ελληνικό πρωτάθλημα.

H "Ενωση" μπορούμε να πούμε ότι ήταν άξια της μοίρας της αφού αντιμετώπισε μια Παρτιζάν με πολλά αγωνιστικά προβλήματα με εμφανές το άγχος στις κινήσεις των Γιουγκοσλάβων αλλά και μια διαιτησία που σίγουρα δεν ήταν εχθρική για την ΑΕΚ.

Δυστυχώς όμως οι παίκτες της ΑΕΚ δεν βρέθηκαν στην καλύτερή τους μέρα, το πάλεψε πάντως όσο μπορούσε, αλλά τελικά έχασε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Κορυφαίος για την ΑΕΚ ήταν ο Ζήσης με 15 πόντους με τον Κατσικάρη να περιμένει πολλά περισσότερα από τον Τζένκινς που στις κρίσιμες στιγμές φάνηκε λίγος.

Oι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν επηρεασμένοι στο γήπεδο από την καυτή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει η φίλοι της Παρτιζάν που είχαν κατακλύσει την "Χάλα Πιονίρ" και βρέθηκαν γρήγορα πίσω στο σκορ με 11-4. Η άνοδος του Ζήση σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητα του Λόλις κάτω από το καλάθι έδωσαν στην ΑΕΚ το προβάδισμα (17-18). Το δεκάλεπτο τελείωσε πάντως με την Παρτιζάν μπροστά με 23-19.

Η έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, ανήκε και πάλι στην Παρτιζάν, η οποία πολύ γρήγορα πήρε και πάλι το πάνω χέρι με 27-19. Ωστόσο, ο Τζένκινς φρόντισε να βάλει την ΑΕΚ και πάλι στο παιχνίδι καθώς με σερί 8-0 του Αμερικανού (2/2 τρίποντα, 1 δίποντο) η "Ενωση" ισοφάρισε 27-27. O Kρίστιτς με τον Κεσμαν μην έχοντας αντίπαλο έδωσαν πάλι προβάδισμα εφτά πόντων στην Παρτιζάν (36-29) για να έρθει αμέσως η απάντηση της ΑΕΚ δια χειρός Χατζή και το ημίχρονο να κλείσει με 41-40 υπέρ των γηπεδούχων.

Mε τους Γιουγκοσλάβους να συνεχίζουν να ελέγχουν τον αγώνα και το Κρίστιτς να κάνει το δικό του πάρτι η Παρτιζάν προηγήθηκε με 53-47. Σε αυτό το σημείο όμως ο Νίκος Ζήσης πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Με δύο συνεχόμενα τρίποντο και άλλο ένα δίποντο έφερε την ΑΕΚ πάλι σε απόσταση αναπνοής (57-56). Το δεκάλεπτο τελείωσε με την Παρτιζάν μπροστά με 61-58.

Στον... επίλογο του αγώνα, η ΑΕΚ κατάφερε χάρις στην ευστοχία του Σωτήρη Νικολαΐδη από τη γραμμή των ελεύθερων βολών αλλά και το εύστοχο λέι απ του Λόλις, να ισοφαρίσει 8 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα (62-62). Ωστόσο, οι πανηγυρισμοί γρήγορα σίγησαν, όταν ο Μπράουν έδωσε στους γηπεδούχους με τρίποντο πάλι το προβάδισμα (65-62). Λίγο πριν τη λήξη και ενώ το σκορ ήταν 73-71, δύο λάθη από πλευράς ΑΕΚ ήταν καταλυτικά για την έκβαση του αγώνα. Πρώτα η λάθος πάσα του Σέκουλιτς στον Χατζή και εν συνεχεία η αποτυχημένη ενέργεια του Τζένκινς στην επίθεση, έδωσαν την ευκαιρία στην Παρτιζάν να πανηγυρίσει τη νίκη με 78-71.

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Οστοϊτς 10, Αβντάλοβιτς 6, Κέτσμαν 15, Μπράουν 14, Κρστις 25, Σάκιτς 4, Μάτεριτς 4.

ΑΕΚ: Ζήσης 15, Λόλις 13, Χατζής 11, Τζένκινς 19, Ταπούτος 4, Γλυνιαδάκης 2, Μπουρούσης 1, Σέκουλιτς 3, Νικολαΐδης 3

News 24/7

24MEDIA NETWORK