Πιο ψηλός ο Κέβιν Ντουράντ, πιο κοντός ο Ντρέιμοντ Γκριν

Το ΝΒΑ ζήτησε από όλες τις ομάδες να μετρήσουν τα ύψη των παικτών τους και να επιβεβαιώσουν την πραγματική τους ηλικία, με τον Μπάντι Χιλντ να είναι η αφορμή και το στοίχημα η αιτία.

Ο Μπάντι Χιλντ έβαλε όλους τους ΝΒΑers να μετρηθούν, με τη λίγκα να εξηγεί σε όλες τις ομάδες πώς θα γίνει αυτή τη φορά η δουλειά.
Ο Μπάντι Χιλντ έβαλε όλους τους ΝΒΑers να μετρηθούν, με τη λίγκα να εξηγεί σε όλες τις ομάδες πώς θα γίνει αυτή τη φορά η δουλειά. AP PHOTO/DARREN ABATE

O Μπάντι Χιλντ έχει γενέθλια στις 17/12. Σε αυτά του 2018 έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον πλανήτη που σε ένα ημερολογιακό έτος 'χρεώθηκε' δυο χρόνια. Αυτό που συνέβη ήταν να διορθωθεί το λάθος που είχε γίνει όταν πρωτομπήκε στα αρχεία του ΝΒΑ, το 2016 όταν επελέγη στο ΝΒΑ Draft στο Νο6. Βάσει αυτής της πρώτης καταγραφής, είχε γεννηθεί στις 17/12 του 1993. Στην τρίτη του χρονιά στη λίγκα και αφότου τον ρώτησε η μητέρα του 'γιατί αναφέρεται λάθος η ηλικία σου στο Wikipedia' ενημέρωσε ότι “δεν είμαι 25, αλλά 26”. Το Deadspin απέδειξε πως δεν ήταν δικό του το λάθος, αλλά του ΝΒΑ, που προχώρησε στη διόρθωση.

Σε δεύτερο (μη σου πω τρίτο) χρόνο, η λίγκα έκανε και κάτι ακόμα: προ ημερών έστειλε ενημέρωση σε όλους τους οργανισμούς σύμφωνα με την οποία καλούνται να πιστοποιήσουν και να υποβάλλουν το ακριβές ύψος και την ακριβή ηλικία κάθε ενός εκ των παικτών τους, μέσα στην πρώτη εβδομάδα των training camps. Βλέπεις, είχε διαπιστώσει πως το λάθος με τον Χιλντ δεν ήταν το μόνο. Kαι επειδή το ΝΒΑ έχει ένα θεματάκι με την ακρίβεια και την ακεραιότητα των πληροφοριών που δίνει στο λαό του, δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο την υπάρχουσα κατάσταση.

Στις οδηγίες που έδωσε προς τις ομάδες ήταν και το πώς θα μετρηθεί το ύψος των παικτών (χωρίς παπούτσια, με τον γιατρό του οργανισμού να κάνει τη δουλειά και να βάζει και την υπογραφή του), πώς θα θεωρείται έγκυρη η πληροφορία για την ηλικία (με φωτοτυπία διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης) ενώ χαρακτήρισε ως αχρείαστο το βάρος (αφού αλλάζει συχνά). Ο άνθρωπος που έκανε την αποκάλυψη, ήταν ο Μαρκ Στάιν, ο οποίος έγραψε και σχετικό κείμενο στους The New York Times.

Θα παρατήρησες πως υπήρξε μια καθυστέρηση μεταξύ του συμβάντος με τον Χιλ και των νέων δεδομένων.

Μεσολάβησε κάτι που ακολούθως αποδείχθηκε πως είναι η αιτία όσων θα γίνουν: τον περασμένο Ιούνιο, σε συνέντευξη του ο Μαρκ Τέιτουμ -αναπληρωτής κομισάριος- είπε πως οι φαν της λίγκας και οι επιχειρηματικοί συνεργάτες μπορούν να αμφισβητήσουν την διαύγεια του ΝΒΑ, αν αυτό δεν μπορεί να εγγυηθεί την ακρίβεια των πληροφοριών που δημοσιεύει, όπως το ύψος και η ηλικία των παικτών. “Ζούμε σε μια νέα εποχή, στην οποία η ακεραιότητα αυτών των πληροφοριών έχει πολύ μεγάλη σημασία. Πρόκειται για πληροφορίες που μπορούμε να παρέχουμε και είναι κάτι που εξετάζουμε. Τα στάνταρ τώρα που το στοίχημα είναι νόμιμο στα σπορ, θα αυξηθούν κατά πολύ”.

Στο όνομα της σωστής πληροφόρησης για το στοίχημα, από φέτος κάθε ομάδα θα είναι υποχρεωμένη να δηλώνει την αρχική πεντάδα μισή ώρα πριν το τζάμπολ κάθε ματς. Μέχρι πέρυσι έπρεπε να το κάνει δέκα λεπτά νωρίτερα.

Ο Ντρέιμοντ Γκριν ψήλωσε, ο Κέβιν Ντουράντ κόντυνε

Ο Στάιν έγραψε στο άρθρο του πως τα στοιχεία που αφορούσαν το βιογραφικό των NBAers είχαν πάντα ανακρίβειες. Κάποιοι, όπως ο Hall of Famer Τσαρλς Μπάρκλεϊ και ο Ντρέιμοντ Γκριν καταχωρήθηκαν με ύψη που 'τσιμπήθηκαν', ώστε να πάψουν να αναφέρονται ως πολύ κοντοί για τις θέσεις τους. Αυτά κάποιων κοντόσωμων γκαρντ, όπως ο Κέμπα Ουόκερ, ο JJ Μπαρέα και ο Ηall of Famer, Άλεν Άιβερσον επίσης εμφάνισαν... ανοδική τάση. Στην άλλη άκρη της λίστας, στους παίκτες που είδαν το ύψος τους να μειώνεται, ανήκει ο Κέβιν Ντουράντ και ο Τιμ Ντάνκαν. Και η αλλαγή έγινε, ώστε να μην αποδίδονται όλα στο ότι είναι 7 footers.

Σε προπόνηση της Team USA, για τους Αγώνες του Ρίο, το 2016, ο Κάζινς είχε κάνει μια σχετική πλάκα, έχοντας δίπλα του τον Ντουράντ. “Του λέω διαρκώς να μην είναι κοντά μου, γιατί ο κόσμος θα καταλάβει πόσο ψηλός είναι”, με τον KD να απαντά, μέσω της The Wall Street Journal πως “όταν μιλώ σε μια γυναίκα, είμαι 2.13 (7 feet). Στους κύκλους του μπάσκετ είμαι 2.05 (6.9). Να πω την αλήθεια, πάντα ένιωθα cool όταν έλεγα 'είμαι σμολ φόργουορντ ύψους 2.05'. Αυτό είναι το πρωτότυπο μέγεθος για τη θέση. Οτιδήποτε πιο ψηλό χαρακτηρίζεται ως πάουερ φόργουορντ”.

Ο Στάιν εξήγησε και ότι οι αλλαγές σε αυτά τα νούμερα γίνονται κατά κόρον στο σχολικό και κολεγιακό πρωτάθλημα, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να γίνουν πιο ελκυστικά στους 'κατασκόπους' του ΝΒΑ. Παρεμπιπτόντως, η λίγκα χρησιμοποιούσε -μέχρι φέτος- τα στοιχεία που έβρισκε στο NCAA και κάπως έτσι συνεχιζόταν το λάθος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK