Πήρε Χαριτόπουλο, άφησε Χέρστον η ΑΕΚ

Οι προσθαφαιρέσεις στην ΑΕΚ συνεχίζονται, με τελευταίες τις περιπτώσεις του Δημήτρη Χαριτόπουλου και του Μαλίκ Χέρστον.

Πήρε Χαριτόπουλο, άφησε Χέρστον η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την υπογραφή συμβολαίου με τον Δημήτρη Χαριτόπουλο, ο οποίος έπεισε τον Γιούρι Ζντόβτς στην προετοιμασία της ομάδας στη Σλοβενία και μετά από την αποχώρηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη, θα προσπαθήσει να καλύψει μέρος του κενού του στη ρακέτα.

Παράλληλα, η Ένωση επιβεβαίωσε τη λύση συμβολαίου του Μαλίκ Χέρστον, ο οποίος δεν πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις.

Η ανακοίνωση για Χαριτόπουλο

"Η ΑΕΚ B.C. ανακοινώνει, ότι ο Δημήτρης Χαριτόπουλος υπέγραψε σήμερα (31/08) συμβόλαιο έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017.

Ο έμπειρος φόργουορντ/σέντερ δήλωσε στο aekbc.gr: «Η πρόταση της ΑΕΚ αποτέλεσε για μένα πρόκληση. Ανεξάρτητα από στόχους -που είναι αυτονόητο, όταν είσαι στην ΑΕΚ, ότι είναι υψηλοί- είσαι υποχρεωμένος να υπηρετήσεις το σύλλογο με συνέπεια και σοβαρότητα. Είναι ευχάριστο, που η συγκυρία με βρίσκει πάνω στην αναγεννησιακή πορεία της ομάδας».

Βιογραφικό:

Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1983 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και έχει ύψος 2μ.07. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από τον Γ.Σ. Σιάτιστας. Το καλοκαίρι του 2002 πήρε μεταγραφή στον Άρη όπου και κατέκτησε το EuroCup Challenge και το Κύπελλο Ελλάδος.

Το 2006 φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, στον οποίο παρέμεινε για δύο χρόνια. Αγωνίστηκε σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος, έχοντας 5,4 μ.ό πόντους και 3,8 ριμπάουντ. Την περίοδο 2008-09 αγωνίστηκε στην ομάδα των Τρικάλων, το 2009-10 στον Πανιώνιο και στο Μαρούσι από το 2010 ως το 2012.

Ο Χαριτόπουλος συνέχισε εκτός Ελλάδας, υπογράφοντας στην γαλλική Βιλερμπάν και μετά από μία σύντομη επιστροφή στον ΠΑΟΚ μετακόμισε στην Ισπανία για λογαριασμό της Βαγιαδολίδ. Την περίοδο 2014-15, ξεκίνησε στην Μανρέσα και ολοκλήρωσε την χρονιά στον ΠΑΟΚ.

Τελευταίος του σταθμός ο Κόροιβος Αμαλιάδας την περίοδο 2015-2016 με τον ίδιο να μετράει σε 23 αγώνες 8.4 πόντους μ.ό και 3.1 ριμπάουντ.

Το 2005 αγωνίστηκε με την Εθνική ομάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο".

Η ανακοίνωση για Χέρστον

"Η ΑΕΚ Β.C. ανακοινώνει, ότι σήμερα (31/08) λύθηκε μονομερώς το συμβόλαιο του αθλητή Μαλίκ Χέρστον.

Ο Αμερικανός αθλητής δεν πέρασε επιτυχώς τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε και βάσει του συμβολαίου του ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία".

News 24/7

24MEDIA NETWORK