Ποιο είναι το μουσικό κομμάτι του Last Dance

Το κομμάτι που έγινε σήμα κατατεθέν της παρουσίασης των Σικάγο Μπουλς έχει χρησιμοποιηθεί δεκάδες φορές σε αθλητικές διοργανώσεις και όχι μόνο. Μια τηλεοπτική σειρά τόλμησε να το χρησιμοποιήσει, κάνοντας τη διαφορά.

Απρίλιος 2015, ζέσταμα και παρουσίαση παικτών των Σικάγο Μπουλς, πριν από αναμέτρηση με τους Ορλάντο Μάτζικ
Απρίλιος 2015, ζέσταμα και παρουσίαση παικτών των Σικάγο Μπουλς, πριν από αναμέτρηση με τους Ορλάντο Μάτζικ AP PHOTO/PHELAN M. EBENHACK

Το άκουσες στο 'Last Dance' και ήταν πάρα πολύ εύκολο να εθιστείς στη μελωδία του. To 'Sirius' των Alan Parsons Project είναι μια από τις σπάνιες φορές που μια progressive rock κυκλοφορία -που δεν συνοδεύεται από το όνομα 'Pink Floyd'- γίνεται εμπορική, πασίγνωστη και απολαμβάνει κάτι παραπάνω από 3 δεκαετίες συνεχούς παρουσίας στην επικαιρότητα. Κατ' αρχάς, όμως, το 'Sirius' έγινε γνωστό ως ο ύμνος του 'United Center', το κομμάτι που συνοδεύει μουσικά από την εποχή του Μάικλ Τζόρνταν μέχρι και σήμερα την παρουσίαση του ρόστερ των Σικάγο Μπουλς μπροστά στο κοινό τους.


Όμως, δεν ήταν μόνο οι Μπουλς η ομάδα που επέλεξε αυτήν την progressive rock επιτυχία του 1982 ως μουσικό intro στους εντός έδρας αγώνες της. Οι Φίνιξ Σανς έκαναν ακριβώς το ίδιο, με video παρόμοιας -Sega Mega Drive- αισθητικής. Οι Μιλγουόκι Μπακς επίσης έχουν δείξει την ίδια αγάπη για το 'Sirius', η Μακάμπι Τελ Αβίβ από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, η Σασουόλο από το ιταλικό ποδόσφαιρο, οι φιναλίστ του Euro 2012, η εθνική Γαλλίας στο τένις για τον τελικό του Davis Cup κόντρα στην Ελβετία (2014) και ακόμα πολλές ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, ακόμα και σύνολα ενόργανης γυμναστικής ανά τον κόσμο.

Αξίζει να τονίσουμε πως οι Μπουλς κράτησαν αυτό το υπέροχο intro ακόμα και την εποχή που ως ομάδα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, ακόμα και την εποχή του κόουτς Τιμ Φλόιντ, όπου μετά τον Τόνι Κούκοτς, τον Ρον Χάρπερ και τον Μπιλ Γουένινγκτον, υπήρχε ένα χάος από ημι-αξιοπρεπείς παίκτες. Παρατηρήστε στο παρακάτω video την οριακά νυσταλέα αντίδραση του κοινού στην ανακοίνωση των περισσοτέρων παικτών εκείνης της ομάδας.

Το 'Sirius' έχει διανύσει αμέτρητα 'χιλιόμετρα' και στην pop κουλτούρα, ως soundtrack του NBA2K και όχι μόνο. Η σύνθεση των Άλαν Πάρσονς-Έρικ Γούλφσον έχει συμπεριληφθεί σε επεισόδιο των 'Simpsons', στην ταινία 'Anchorman 2', σε μεξικανική σαπουνόπερα του 1990, σε επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς του Nickelodeon 'The Adventures of Jimmy Neutron Boy' και όχι μόνο.

Πέρα από την προφανή χρήση του στο ντοκιμαντέρ 'Last Dance' του Netflix, αξίζει να αναφέρουμε πως το κομμάτι ακούγεται και σε μια από τις πιο όμορφες, πιο εμβληματικές σκηνές της τηλεοπτικής σειράς του YouTube Red, το 'Cobra Kai'. Πρόκειται για εκείνη την υπέροχη σκηνή όπου ο Τζόνι Λόρενς, έχοντας συναντήσει τον Ντάνιελ Λαρούσο έπειτα από χρόνια, παίρνει επιτέλους μια κρίσιμη απόφαση: θα βαδίσει στα βήματα του μέντορά του. Θα γίνει ένας sensei, θα δημιουργήσει τη δική του ακαδημία πολεμικών τεχνών, με μαθητές που όλοι θα τους τρέμουν.

Ένα καλό μουσικό κομμάτι πάντα θα βρίσκει τρόπους να προκαλεί συναισθήματα. Είναι αυτό που λέγεται 'διαχρονικότητα'.


News 24/7

24MEDIA NETWORK