Ποιος είχε τη μεγαλύτερη ευθύνη στην ήττα των Σέλτικς;

Δεν ήταν θέλημα της μοίρας να μειώσουν οι Ράπτορς σε 2-1 την ημιτελική σειρά με τους Σέλτικς. Η ασυνεννοησία των "Κελτών" ήταν τέτοια που η τιμωρία τους ήταν η εύλογη συνέπεια.

Όταν ο Κέμπα Ουόκερ κατάλαβε πως ο Ανουνόνμπι είναι μόνος, ήταν πολύ αργά.
Όταν ο Κέμπα Ουόκερ κατάλαβε πως ο Ανουνόνμπι είναι μόνος, ήταν πολύ αργά. AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Ο Τζέιλεν Μπράουν χαρακτήρισε ως “γ... ξεφτίλα” τον τρόπο που έχασαν οι Σέλτικς από τους Ράπτορς, στον τρίτο ημιτελικό της Ανατολής, με τους πρωταθλητές να μειώνουν σε 2-1 και εν πολλοίς να παραμένουν στη σεζόν. Θα ήθελα να δεις πώς διαμορφώθηκε το 104-103, στα 0.5'' για τη λήξη, ώστε να μπορείς να απαντήσεις στο ερώτημα μας.

Ο Κάιλ Λάουρι ήταν στην επαναφορά. Μπροστά του βρέθηκε ο Τάκο Φολ, παιδί που υψώνεται στα 2.26. Παρατήρησε σε παρακαλώ, πού βρίσκονται οι άλλοι Σέλτικς ενόσω ο Λόουρι προσπαθεί να δει πού να στείλει την μπάλα. Τελικά, την έδωσε στην άλλη άκρη του γηπέδου, όπου ήταν μόνος -σαν την καλαμιά στον κάμπο- ο OG Ανουνόμπι, ο οποίος σηκώθηκε, σούταρε και ευστόχησε. Όλο αυτό δεν ήταν 'σύστημα'. Δηλαδή, δεν το 'χε 'οραματιστεί' και διατάξει ο Νικ Νερς, στο τάιμ άουτ που είχε προηγηθεί. Ήταν αυτοσχεδιασμός. Ο Λάουρι έκανε ό,τι του 'έδωσε' η στιγμή. Η αλήθεια ωστόσο, είναι πως έκανε ό,τι του έδωσαν οι 'Κέλτες'. Δηλαδή, οι Κέμπα Ουόκερ, Τζέιλεν Μπράουν, Τζέισον Τέιτουμ, Μάρκους Σμαρτ και Ντάνιελ Τάις που μαζεύτηκαν σε ένα σημείο και έκαναν εφικτή μια πάσα που υπό νορμάλ συνθήκες θα αλλοίωνε κάποιος.

Οι Τέιτουμ και Μπράουν φάνηκε να μην έχουν συνεννοηθεί ακριβώς, για το ποιος 'πιάνει' τον τύπο που τελικά, έβαλε το καλάθι, ενώ εκείνος διέσχιζε την baseline και έφτανε στη γωνία όπου ήταν πιο μόνος από ασκητή. Πάμε λοιπόν, στο ερώτημα: ποιος φταίει;

 

News 24/7

24MEDIA NETWORK