Ποιος είδε τον "Ζοτς" και δεν τον φοβήθηκε

Ποιος είδε τον "Ζοτς" και δεν τον φοβήθηκε

Δεν είναι λίγες φορές που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει παραπονεθεί δημόσια για την εικόνα που έχει παρουσίασει η εκάστοτε ομάδα που κοουτσάρει σε συγκεκριμένους αγώνες. Την Τρίτη όμως το βράδυ, μετά τον αποκλεισμό της Σερβίας από τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ (ήττα από τη Γαλλία), χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα κατηγορώντας αρκετούς από τους παίκτες του για βεντετισμό.

Δεν θέλησε να αναφερθεί σε ονόματα, ωστόσο υποστήριξε με μένος πως αυτοί και μόνο είναι υπεύθυνοι για την... κατάντια των "πλάβι" στη διοργάνωση. Ουσιαστικά δε, με τις δηλώσεις του, υπέβαλλε την παραίτησή του από τον πάγκο της Σερβίας επισημαίνοντας πως δεν θέλει να συνεργαστεί εκ νέου με τους συγκεκριμένους παίκτες. Εκτός και αν αυτοί δεν ξαναπαίξουν ποτέ στην ομάδα.

" Πιστεύω ακόμα πως είμαστε η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης, ωστόσο τα προβλήματα στις σχέσεις δεν λύθηκαν ποτέ. Οι κακές σχέσεις τον παικτών μου ήταν αυτές που μας έφεραν εδώ. Δεν θέλω να συνεργαστώ και πάλι με αυτούς τους παίκτες. Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα μέσω συζητήσεων να… σκοτώσω τον εγωισμό τους. Τους ρώτησα στα αποδυτήρια αν μπορούν να μου καταλογίσουν κάτι και δεν πήρα καμία απάντηση. Το πρόβλημά τους ήταν ποιος πάσαρε σε ποιον, ποιος ήρθε τελευταίος στο γεύμα και ποιος έβγαινε τα βράδια έξω.

Ζήτησα από κάποιους που είναι υπεύθυνοι και μαχητές να παλέψουν. Οι υπόλοιποι μου είναι τελείως αδιάφοροι, αλλά δεν θέλω να ταπεινώσω τον εαυτό μου μιλώντας περισσότερο για αυτούς. Δεν έχω συναντήσει ξανά κάτι ανάλογο στην ζωή μου. Είπα στους παίκτες μου μετά την ήττα να κοιταχτούν στον καθρέφτη, όπως θα κάνω κι εγώ. Εγώ έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και έχω ήσυχη την συνείδησή μου. Για το μόνο που λυπάμαι, είναι που δεν σταμάτησα αυτή την κατάσταση νωρίτερα, όταν υπήρχε χρόνος. Ήλπιζα πως θα βρισκόταν λύση. Όμως μάταια. Ελπίζω ο Θεός να βοηθήσει τον επόμενο προπονητή, γιατί τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμη χειρότερα ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK