Ποιος είδε τον Γιάννη και δεν τον φοβήθηκε...

Η πρώτη εμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στη νέα σεζόν του ΝΒΑ ήταν όπως ακριβώς την περιμέναμε: άκρως λαμπερή. Απολαυστικός ο "Greek Freak", μπήκε με τρομερό νταμπλ-νταμπλ και κομβική απόδοση στο μεγάλο διπλό των Μπακς επί των Σέλτικς στη Βοστόνη.

Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo, right, tries to drive past Boston Celtics forward Jaylen Brown, left, during the first quarter of an NBA basketball game, Wednesday, Oct. 18, 2017, in Boston. (AP Photo/Charles Krupa)
Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo, right, tries to drive past Boston Celtics forward Jaylen Brown, left, during the first quarter of an NBA basketball game, Wednesday, Oct. 18, 2017, in Boston. (AP Photo/Charles Krupa) AP PHOTO/CHARLES KRUPA

Ψάχνετε για τον MVP της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ; Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αυτοπροτάθηκε ήδη από το πρώτο ματς της σεζόν.

Φρεσκότατος ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, έκανε απίθανα πράγματα στο παρκέ του "Γκάρντεν" και μέσα λίγες ώρες σόκαρε για δεύτερη φορά τους Σέλτικς χάρη στο 108-100, το οποίο είχε την υπογραφή του.

Ο Giannis δεν πέτυχε μόνο 37 πόντους (τρίτη καλύτερη ατομική επίδοση απ' όταν πήγε στις ΗΠΑ) και πήρε 13 ριμπάουντ, αρχίζοντας το πρωτάθλημα μ' ένα αξιομνημόνευτο νταμπλ-νταμπλ. Οι 16 εξ αυτών των πόντων του του ήρθαν στην καθοριστική τέταρτη περίοδο, όταν δηλαδή τα "ελάφια" εξαπέλυσαν την αντεπίθεσή τους ανατρέποντας την εις βάρος τους κατάσταση, ενώ έδωσε και την ασίστ (την τρίτη του) που "τέλειωσε" το ματς, αφού ο Ντελαβεντόβα ευστόχησε στο ελεύθερο τρίποντο.

Γι' αυτό και ο κόουτς Κιντ έτριβε μετά τα μάτια του μετά το τέλος του αγώνα στη Βοστόνη βγάζοντας του το καπέλο για το γεγονός πως " είχε σπουδαία απόδοση στο φινάλε, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον συμπαίκτη του".

Συνολικά είχε 37 πόντους με 13/22 σουτ (0/1 τρίποντο) και 11/13 βολές, 13 ριμπάουντ (12 αμυντικά), 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και 5 λάθη - αυτά βέβαια δικαιολογούνται με τόση ώρα την μπάλα στα χέρια του.

Όχι πως το supporting cast των "ελαφιών" πήγε άσχημα. 19 πόντους με 3/5 τρίποντα είχε ο Μπόγκντον και από 15 πόντους οι Μίντλετον - Ντελαβεντόβα. Καλά τα είπε ο σέντερ Γκρεγκ Μονρό στ' αποδυτήρια πως " αυτό που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να εξασφαλίσουμε πως θα στηρίζουμε τον Γιάννη. Δεν πρέπει απλώς να βλέπουμε πόσο σπουδαίος παίκτης είναι".

Όλα αυτά σε μια βραδιά που άρχισε με το μήνυμα του Γκόρντον Χεϊγουόρντ μέσα από το νοσοκομείου, το οποίο προβλήθηκε στα μάτριξ.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΤΣ

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια της ημέρας, θα ξεχωρίσουμε τρία-τέσσερα πράγματα. Αφενός το γεγονός πως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στην εκτός έδρας νίκη των Χοκς (117-111 τους Μάβερικς) και ο Γιώργος Παπαγιάννης στην εντός έδρας ήττα των Κινγκς (105-100 από τους Ρόκετς) δεν έπαιξαν καθόλου "τρώγοντας" πάγκο. Αφετέρου...

- το 140-131 των Πέισερς επί των Νετς, σ' ένα ματς όσα πάνε κι όσα έρθουν

- το +48 των Μπλέιζερς στο Φίνιξ (124-76), υποχρεώνοντας τους Σανς του Μάικ Τζέιμς (12 πόντοι) στην πιο ευρεία ήττα της 49χρονης ιστορίας τους και...

- το 107-99 των Σπερς επί των Γουλβς, οι οποίοι έχουν αρκετό δρόμο να διανύσουν για να σταθούν ανταγωνιστικά σε μια τρομερά ποιοτική Δύση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK