Ποιος να ακολουθήσει Μάντζαρη - Κώστα Αντετοκούνμπο εκτός Εθνικής;

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με τον Κώστα Αντετοκούνμπο έγιναν οι επόμενοι 2 παίκτες που 'κόπηκαν' από την προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας. Ποιοι πρέπει να είναι οι δύο τελευταίοι πριν από την Κίνα;

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στενοχωρημένος στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, στην ήττα από τη Ρωσία για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2017 στο 'Σινάν Ερντέμ Ντομ' της Κωνσταντινούπολης, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στενοχωρημένος στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας, στην ήττα από τη Ρωσία για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2017 στο 'Σινάν Ερντέμ Ντομ' της Κωνσταντινούπολης, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 EUROKINISSI SPORTS

Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στα δημοσιογραφικά γραφεία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας ενημέρωσε 2 παίκτες της προεπιλογής ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν από τις προπονήσεις, αφού δεν υπολογίζονται για το ταξίδι στην Κίνα στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019. Κι αν για τον Κώστα Αντετοκούνμπο αυτή είναι μια αναμενόμενη κατάληξη, αφού βρέθηκε στις προπονήσεις απλά για να πάρει παραστάσεις, για τον Βαγγέλη Μάντζαρη τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο 29χρονος γκαρντ αποτελεί σχεδόν μόνιμο στέλεχος της γαλανόλευκης από το 2011, όταν και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του. Παρών στο προολυμπιακό τουρνουά του 2012, στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, στο Ευρωμπάσκετ 2015, στο προολυμπιακό του 2016, στο Ευρωμπάσκετ 2017 και σε κάποιους αγώνες από τα προκριματικά της επικείμενης διοργάνωσης. Η φετινή χρονιά, όμως, αποδείχθηκε ανατρεπτική σε κάθε επίπεδο για τον Περιστεριώτη διεθνή.

Ο Μάντζαρης το καλοκαίρι άφησε τον Ολυμπιακό μετά από 7 σεζόν με αρκετές επιτυχίες και θα δοκιμάσει την τύχη του στο Καζάν με την ΟΥΝΙΚΣ, υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Πρίφτη. Παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που φορέσει διαφορετική διασυλλογική φανέλα (πέρασε 4 χρόνια στο Περιστέρι) ούτε η πρώτη φορά που ήταν 'φευγάτος' από τους Πειραιώτες (αλησμόνητο το φλερτ με τον Παναθηναϊκό), αυτή η εξέλιξη είναι κομβική για την καριέρα του.

Εξίσου σημαντικό είναι και το 'κόψιμό' του από την αποστολή της Εθνικής ομάδας, αφού κρίθηκε ότι δεν μπορεί να προσφέρει τα ίδια με άλλους παίκτες στα γκαρντ, όπως ο Νικ Καλάθης, ο Κώστας Σλούκας, ο Αντώνης Κόνιαρης ή ακόμα και ο Γιάννης Αθηναίου, στο γρήγορο μπάσκετ που θα επιχειρήσει να παίξει ο Σκουρτόπουλος. Σε συνδυασμό με την εικόνα που είχε όλο αυτό το διάστημα, αποφασίστηκε ότι θα ήταν καλύτερη η επιλογή να ολοκληρωθεί κάπου εδώ συμμετοχή του στην προετοιμασία της Ελλάδας.

Στο 29ο τουρνουά Ακρόπολις, που θα διεξαχθεί το προσεχές τριήμερο με τη συμμετοχή Σερβίας, Ιταλίας και Τουρκίας, ο εθνικός εκλέκτορας θα καταλήξει και στους τελευταίους 2 παίκτες που θα 'κοπούν' από την αποστολή και μαζί με τους Μάντζαρη και Κώστα Αντετοκούνμπο (αλλά και Χρήστο Σαλούστρο που 'κόπηκε' προ ημερών), θα παρακολουθήσουν από απόσταση τις προσπάθειες στα γήπεδα της Κίνας των μέχρι τώρα συμπαικτών τους.

Ποιοι πρέπει να είναι αυτοί, όμως; Πρέπει να είναι οι Κόνιαρης και Παναγιώτης Βασιλόπουλος που ούτως ή άλλως δεν αναμένεται να πάρουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο; Πρέπει να είναι ο Ντίνος Μήτογλου επειδή είναι νεαρός ακόμα και δεν έχει ανάλογες εμπειρίες; Πρέπει να είναι ο... Γιάννης Αντετοκούνμπο επειδή δεν έχει συνηθίσει το μπάσκετ των συμπαικτών του και δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί τους; Όσο... δακτυλοδεικτούμενη κι αν είναι η άποψή σας, μπορείτε να την εκφράσετε με μια ψήφο στο παρακάτω poll:


News 24/7

24MEDIA NETWORK