Ποιος βγάζει 4 εκατ. περισσότερα από τον Αντετοκούνμπο από την καρέκλα του

O Γιάννης Αντετοκούνμπο έγινε για δεύτερη σερί χρονιά, ο MVP της καλύτερης λίγκας μπάσκετ του πλανήτη, στη σεζόν που εκτιμάται πως 'έβγαλε' 26 εκατομμύρια δολάρια. Ήταν 4 λιγότερα από αυτά που πήρε ο κορυφαίος άλλου game, για το οποίο δεν χρειάζεται να σηκωθείς καν από την καρέκλα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε φέτος, σε 62 αγώνες ως το κεντρικό πρόσωπο της ομάδας του... και των αντιπάλων. Ο Ninja έβγαλε +4.000.000 δολάρια, χωρίς να ιδρώσει.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε φέτος, σε 62 αγώνες ως το κεντρικό πρόσωπο της ομάδας του... και των αντιπάλων. Ο Ninja έβγαλε +4.000.000 δολάρια, χωρίς να ιδρώσει. AP PHOTO/ASHLEY LANDIS

Όπως πιθανόν να γνωρίζεις, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στην Αθήνα, όπου μεταξύ όλων των άλλων που κάνει, συνεχίζει το πρόγραμμα φροντίδας του 'εργαλείου' της δουλειάς του. Που είναι το σώμα του. Όπως ενημέρωσε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το πρωί του Σαββάτου 31/10 ο MVP του ΝΒΑ ήταν εκεί για προπόνηση.

Tην επομένη ο Στέφανος Τσιτσιπάς μοιράστηκε -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΑΤP Tour- τη συνύπαρξη του με το Greek Freak, τον περασμένο μήνα όταν ο 22χρονος ανάρρωνε από τον τραυματισμό στο πόδι και ο Αντετοκούνμπο είχε αρχίσει τις διακοπές του. “Είχα πολλά να μάθω από εκείνον. Το γεγονός ότι παίζουμε διαφορετικό μεν, σπορ, στο ύψιστο δε, επίπεδο σημαίνει πως έχουμε πολλά κοινά. Χάρηκα που μιλήσαμε για τις διαφορές των αθλημάτων μας, τον τρόπο δουλειάς και τη ζωή μας. Γνώρισα τη σύζυγο του και τον μικρό του γιο που γεννήθηκε πριν λίγους μήνες. Προσπαθώ να βελτιωθώ σε όλους τους τομείς. Δεν θα έλεγα απαραίτητα πως έγινα καλύτερος φέτος και αυτό ήταν επίσης, κάτι που συζήτησα με τον Γιάννη: το πώς κάποιες φορές έρχεται η στιγμή που νιώθεις πως φτάνεις στα όρια σου, αλλά ανακαλύπτεις ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις πιο έξυπνα και να μην προπονείσαι περισσότερο από όσο σου κάνει καλό, γιατί για όλα υπάρχει ένα μάξιμουμ. Δεν μπορείς να είσαι πάντα σε God mode (λειτουργία Θεού). Είναι αδύνατο για έναν άνθρωπο, να το κάνει αυτό”.

Πίσω στον Αντετοκούνμπο, όσο είναι στην Ελλάδα και ξεκουράζεται/προετοιμάζεται για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο του ΝΒΑ, οι Μπακς είναι στο Μιλγουόκι και κάνουν συσκέψεις επί συσκέψεων για όσα πρέπει να κάνουν, ώστε να δώσουν στον ΜVP ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να φτάσει στο τέλος της διαδρομής (βλ. τελικοί ΝΒΑ). Και μετά να μείνει μαζί τους, για τα χρόνια που έρχονται.

Προ της δυνατότητας που θα 'χει ο Έλληνας διεθνής να υπογράψει supermax επέκταση -που με τα υπάρχοντα δεδομένα μπορεί να φτάσει τα 220.000.000 δολάρια, για πέντε σεζόν (αν το salary cap όντως είναι 109 εκατομμύρια δολάρια), οι διοικούντες του οργανισμού του Ουινσκόνσιν ξέρουν πως -τελικά- ο χρόνος τους είναι περιορισμένος. Δηλαδή, έως τη free agency του φθινοπώρου. Να θυμίσω πως το υπάρχον συμβόλαιο λήγει του χρόνου. Δηλαδή, το ιδεατό σενάριο είναι να εξασφαλίσουν την υπογραφή αυτού που έχουν επιλέξει για franchise player το συντομότερο.

Προς το παρόν, πιθανότερη φαντάζει η... κουρτίνα 2, με τον Αντετοκούνμπο να μην υπογράφει και τους ιθύνοντες του οργανισμού να είναι πια, υποχρεωμένοι να κάνουν τις προσθήκες -και τις αλλαγές- που απαιτούνται, για να ζήσουν οι Μπακς τη χαρά της νίκης και στην postseason. Περίμενες πως θα γράψω 'να πάρουν τον τίτλο'. Για να γίνει αυτό, κατ' αρχάς θα πρέπει να προκριθούν στους τελικούς. Και για να προκριθούν στους τελικούς, πρέπει να διορθώσουν τα λάθη που γίνονται επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια.

Αν έχουν ξεκαθαρίσει κάτι τα 'Ελάφια' είναι ότι δεν βάζουν τον Αντετοκούνμπο σε κανένα 'πακέτο' ανταλλαγών. Αυτό που διατίθενται να κάνουν είναι να μιλήσουν για ανταλλαγές άλλων παιδιών, με το Slam να αποκαλύπτει πως άκουσαν με ενδιαφέρον μια προοπτική που αφορούσε τον Βίκτορ Ολαντιμπο των Πέισερς -που επίσης έχει ένα χρόνο στο συμβόλαιο του και θέλει να υπογράψει max συμβόλαιο.

Τώρα ήλθε η ώρα να σου πω ότι όσα και αν πάρουν οι Αντετοκούνμπο και Ολαντίμπο, δεν θα είναι περισσότερα από αυτά που 'βγάζει' ο Ninja, παίζοντας Fortnite. Ο κατά κόσμον Τάιλερ Μπλέβινς κέρδισε πέρυσι 17.000.000 δολάρια, από τουρνουά που κατέκτησε, συν τα χρήματα από το live streaming, συν τις χορηγίες. Έκανε και μια άστοχη επιλογή, πηγαίνοντας από το Twitch στο Mixer της Microsoft (για 30 εκατομμύρια δολάρια), που τον Ιούνιο κήρυξε πτώχευση.

Ο τύπος που περιγράφει τη δουλειά του ως 'παίζω video games οκτώ ώρες την ημέρα' προφανώς και δεν κάθισε να σκάσει με την πτώχευση του Mixer. Αυτό που έκανε ήταν να ξαναγυρίσει στο Twitch, υπογράφοντας αποκλειστικό, πολυετές, συμβόλαιο. Μαζί του γύρισαν και οι 15.000.000 followers, αριθμός που του δίνει την πρώτη θέση στο σπορ του -με έξι εκατομμύρια περισσότερους 'ακόλουθους' από το Νο2 της λίστας των streamers (Tfue 9.140.000 followers). Αυτά έγιναν επτά, μια εβδομάδα μετά το comeback 16.000.000 άνθρωποι συντονίστηκαν με όσα έκανε σε live μετάδοση.

Στο μεσοδιάστημα, ο 29χρονος, ο οποίος έχει πει πως 'θέλω να γίνω όσο γνωστός είναι ο ΛεΜπρον Τζέιμς' έκανε τη δουλειά του μέσω YouTube και έγινε πελάτης του Creative Arts Agency, εταιρία εκπροσώπησης 'αμερικανικού ταλέντου και αθλητών', με έδρα στο Λος Άντζελες. “Θεωρείται η κυρίαρχη εταιρία στον τομέα της διαχείρισης ταλέντου”, με 3.400 πελάτες μεταξύ των οποίων είναι η Τζένιφερ Άνιστον, ο Σάσα Μπαρόν Κοέν, η Κέιτ Μπλάνσετ, η Σάντρα Μπούλοκ, η Ριζ Ουίδερσπουν (βασικά η λίστα είναι ατελείωτη οπότε δες την εδώ), όπως και η Μαράια Κάρεϊ, η Μπιγιόνσε, ο Κάνιε Ουέστ, ο Εντ Σίραν, η Αριάνα Γκράντε -και επειδή και αυτή η λίστα είναι ατελείωτη, μπορείς να τη δεις ολόκληρη στο παραπάνω link. Ο Ninja θέλει να δοκιμαστεί στην παραγωγή και την υποκριτική, οπότε βρήκε τους ανθρώπους του.

Από την άλλη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναζητά τους δικούς του. Δηλαδή, τους ηθοποιούς που θα υποδυθούν εκείνον και τα αδέλφια του, στην ταινία που ετοιμάζει για τη ζωή του η Disney.

Με το τελευταίο του post ενημέρωσε πως όλα στη ζωή είναι θέμα ισορροπίας.


News 24/7

24MEDIA NETWORK