Το φοβερό επιθετικό κρεσέντο του Πολ Τζορτζ

Το μπάσκετ είναι ένα πολύ ωραίο σπορ, με μια ιδιαίτερη ομορφιά που δεν βρίσκεις εύκολα αλλού. Αρκεί να δεις τι έγινε στο παιχνίδι των Θάντερ με τους Νετς. Και τι έκανε ο Πολ Τζορτζ, το βράδυ που ο Ουέστμπρουκ του έδωσε την μπάλα.

Το φοβερό επιθετικό κρεσέντο του Πολ Τζορτζ

Όσοι επιμένουν πως η όλη ιστορία ενός αγώνα μπάσκετ αφορά το τι γίνεται στα δυο τελευταία λεπτά -όπου κρίνονται τα 'κλειστά' ματς- μάλλον δεν έχουν μάθει να αναγνωρίζουν το διάβολο που κρύβεται στις λεπτομέρειες και μας ωθεί στο να γινόμαστε ευρηματικοί, για να επιβιώσουμε. Δεν έχουν εκτιμήσει, όσο θα έπρεπε, όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που κάνουν τη ζωή μας ξεχωριστή -και κατ' επέκταση τα ματς που αφορούν αθλητές, οι οποίοι ζουν τη ζωή τους, με βασικό 'θέλω' το να περνούν καλά.

Διάβασε τι είπε ο Πολ Τζορτζ, μετά την επιστροφή των Θάντερ από το -18 στην τρίτη περίοδο (93-75), για το 114-112 επί των Νετς -ήταν το μεγαλύτερο comeback στην ιστορία του οργανισμού.

Ό,τι συμβαίνει σε αυτό το μισό του γηπέδου (έδειξε με το χέρι του την επίθεση) δεν μας ανησυχεί. Ξέρουμε πως έχουμε αρκετούς τύπους να τρέξουν τα plays. Μας ενδιαφέρει να βοηθάμε ο ένας τον άλλον στην άμυνα και να διασκεδάζουμε, παίζοντας άμυνα

Παρεμπιπτόντως, ο Τζορτζ ήταν αυτός που διαμόρφωσε αποτέλεσμα, με αυτό, στα 3.1'' για το τέλος. Σημείωση: ήταν η πρώτη φορά που ευστόχησε σε σουτ που πήρε στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα της τελευταίας περιόδου (ή παράτασης). Μέχρι το ξημέρωμα είχε 0/10 σε τέτοιου είδους συνθήκες.

Ήταν η τρίτη φορά που το Μπρούκλιν έχασε ματς στο τελευταίο σουτ, το Δεκέμβρη. Και το “έχασε” ισχύει απόλυτα, αν σκεφτείς πως είχε την μπάλα για τη -φαινομενικά- τελευταία επίθεση στα 4'', αλλά ο Ντ' Άντζελο Ράσελ έκανε βεβιασμένο -μακρινό- σουτ (δεν χρησιμοποίησε το χρόνο) και την κατάληξη στην είπα.

" Ποιος είναι ο ορισμός της λέξης 'παραφροσύνη'; Το να κάνεις τα ίδια και τα ίδια και να μην αλλάζεις τίποτα. Ε, αυτό ζούμε" ενημέρωσε ο Τζάρεντ Ντάντλι, " δεν ξέρω αν χάθηκε κάποιος στην αλλαγή. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Τζορτζ έμεινε ελεύθερος στο τρίποντο. Τα σουτ που 'χουμε φάει στο τέλος είναι τα πιο εύκολα στην ιστορία του ΝΒΑ. Πρέπει να κάνουμε κάτι".

Ήταν η 8η διαδοχική ήττα των Νετς και η 12η στα 14 τελευταία παιχνίδια. Γενικά, χωρίς τον Κάρις ΛεΒερτ (λείπει με τραυματισμό) δεν περνούν πολύ καλά (έχουν 2-10).

Ο Ουέστμπρουκ άφησε πίσω του τον Κιντ

Ο Τζορτζ ουσιαστικά 'γύρισε' μόνος του το παιχνίδι, με 25 πόντους (9/12 σουτ) στην τελευταία περίοδο -στην πρώτη είχε 1/6. Ναι, έδωσε μπάλες ο Ουέστμπρουκ, ο οποίος έκανε το 108ο τριπλ νταμπλ της καριέρας του, με 21 πόντους, 17 ασίστ και 15 ριμπάουντ. Κάπως έτσι, έριξε και τον Τζέισον Κιντ από το Νο3 της σχετικής λίστας όλων των εποχών. " Είναι κάτι που δεν μπορούσα καν να ονειρευτώ. Είναι μεγάλη μου τιμή", είπε ο κάτοχος του ρεκόρ για τον αριθμό τριπλ νταμπλ, στην ίδια σεζόν (το έκανε όταν αναδείχθηκε MVP, το 2017).

Έχει πια από πάνω του τους Όσκαρ Ρόμπερτσον (181 τριπλ νταμπλ) και Μάτζικ Τζόνσον (134). Αλλά δεν είδες γενικά τι έκανε ο Τζορτζ, ο οποίος τελείωσε με 47 πόντους (που περιέλαβαν 40 σουτ) και έγινε ο παίκτης της Οκλαχόμα Σίτι που είχε τη μεγαλύτερη παραγωγικότητα σε μια περίοδο, από όταν μετακόμισαν εκεί οι Θάντερ (2008, για να μη ψάχνεις). Ιδού.

Ο ηγέτης των Θάντερ από τα χέρια του οποίου κρίνεται το 30.6% των plays της παρέας του (ναι, ο Ουέστμπρουκ) εξήγησε μετά το ματς ότι " η δουλειά μου είναι να του λέω πάντα να είναι επιθετικός, να κάνει το παιχνίδι του, γιατί είναι τέτοιου είδους παίκτης. Μπορεί να πάρει μπροστά. Είναι σούπερ σταρ της λίγκας, όπως είδατε όλοι απόψε. Όταν γίνεται 'καυτός' μπορεί να αλλάζει τα παιχνίδια μας, υπέρ μας". Ξεκάθαρα.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK