Πώς η χειρότερη ομάδα του NBA θέλει να 'κλέψει' τον Αντετοκούνμπο

To μεταγραφικό colpo grosso της επόμενης δεκαετίας θα περιλαμβάνει Γιάννη Αντετοκούνμπο 'πακέτο' με τον πρόεδρο των Ράπτορς, Μασάι Ουζίρι. Αν συμβεί, η Νέα Υόρκη θα γιορτάσει ξανά.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς σε αγώνα κόντρα στους Νικς της Νέας Υόρκης
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς σε αγώνα κόντρα στους Νικς της Νέας Υόρκης AP PHOTO/JULIE JACOBSON

Πολλά ακούγονται για την ομάδα που θα γίνει ο επόμενος σταθμός της πορείας του Γιάννη Αντετοκούνμπο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Στίβεν Α. Σμιθ πριν από ένα μήνα προέβλεπε πως όταν ο Κέβιν Ντουράντ γυρίσει στους Μπρούκλιν Νετς, τότε η ομάδα του Κάιρι Ίρβινγκ θα ενισχυθεί σημαντικά και θα πλησιάσει προς τον τίτλο. Αυτή η εξέλιξη θα οδηγήσει τον Αντετοκούνμπο να αλλάξει περιφέρεια, να πάει εκεί που έχει (σχεδόν) πάντα ήλιο και παρέα με τον Στέφεν Κάρι να διεκδικήσει έναν ακόμα τίτλο με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Αυτό βέβαια, δεν είναι πάρα ένα σενάριο, από εκείνα που αναλύει ο δημοφιλής αθλητικόγραφος, συνήθως ανάμεσα στα trademark θεατρικά ξεσπάσματά του μπροστά στον τηλεοπτικό φακό του ESPN (συνήθως για την αγαπημένη ομάδα του, τους Νικς) και μοιάζει μάλλον με ένα αρκετά 'εμπορικό' sequel της περιπέτειας της ζωής του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που μέχρι στιγμής δεν έχει κάποια επαφή με την πραγματικότητα του NBA. Υπάρχει όμως κι ένα εναλλακτικό σενάριο, που 'δείχνει' τον επόμενο προορισμό του Αντετοκούνμπο το καλοκαίρι του 2021, όταν θα είναι ο πιο περιζήτητος Free Agent του NBA.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Athletic, άνθρωποι που πρόσκεινται στον ιδιοκτήτη των Νικς της Νέας Υόρκης, Τζέιμς Ντόλαν, έχουν ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη δεκαετία, με δυο κινήσεις που αν πραγματοποιηθούν, τότε θα συνιστούν την πιο θεαματική ρελάνς, μετά το απογοητευτικό φετινό καλοκαίρι, που οι Ντουράντ και Ίρβινγκ έριξαν 'πόρτα' και προτίμησαν τους Μπρούκλιν Νετς. Ακούγεται έντονα λοιπόν πως ο Ντόλαν θέλει να δώσει τα κλειδιά των Νικς στον νυν πρόεδρο των Τορόντο Ράπτορς, Μασάι Ουζίρι, και παράλληλα, να κάνει δικό του ως free agent τον Αντετοκούνμπο!

Αρχικά, το ενδεχόμενο ο Ντόλαν να αναζητά έναν ικανό και έμπειρο μάνατζερ, ώστε να γίνει το νέο αφεντικό της ομάδας του, κάθε άλλο παρά απέχει από την πραγματικότητα. Οι Νικς έχουν κάκιστη φήμη ως προς τα άτομα που διαχειρίζονται τις τύχες της ομάδας και η δικαιολογία του 'bad management' έχει ακουστεί από τα χείλη πολλών σταρ του NBA που έφτασαν κοντά στο να αγωνιστούν στο 'Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν' και στο τέλος άλλαξαν γνώμη. Ο ίδιος ο Ίρβινγκ το έχει ομολογήσει άλλωστε.

Ως προς το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Αντετοκούνμπο με τους Νικς, μια ομάδα που διατηρεί σταθερά το χειρότερο ρεκόρ νικών-ηττών στο NBA, αυτό είναι μια ιστορία που σήμερα, μοιάζει εντελώς απίθανη, αν και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα συμβεί στο μέλλον. Ο ίδιος δεν έχει μιλήσει ανοιχτά για το ενδεχόμενο να μην συνεχίσει στους Μιλγουόκι Μπακς, αν τα 'Ελάφια' δεν καταφέρουν να κάνουν πρωταθλητισμό. Θεωρητικά, το να βρεθεί σε μια ομάδα που θα είναι ο απόλυτος ηγέτης, ενώ στο πλευρό του θα βρίσκεται ο μάνατζερ που 'έφτιαξε' τους προσφάτως πρωταθλητές Ράπτορς, μπορεί να γίνει ένα ελκυστικό σενάριο για τον ίδιο. Είναι αυτό το τρικ που μπορεί να εκτοξεύσει την χειρότερη ομάδα του NBA κατευθείαν στην κορυφή του πρωταθλητισμού; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ντόλαν, ο άνθρωπος που μπορεί να διαλύσει - ή και να εκτοξεύσει- τους Νικς με μια κίνησή του, κάτι φαίνεται πως ετοιμάζει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK