Πώς μ' ένα tweet οι Καβς πέταξαν εκτός γηπέδου έναν ρατσιστή οπαδό

Μόνο από την τηλεόραση θα βλέπει τους αγώνες του Κλίβελαντ ο τύπος που θέλησε να προσβάλει τον Πάτι Μιλς των Σπερς.Η ρατσιστική συμπεριφορά βρήκε το..δασκαλό της στο twitter.

San Antonio Spurs' Patty Mills (8) is fouled by Cleveland Cavaliers' Kyle Korver (26) in the first half of an NBA basketball game, Sunday, Feb. 25, 2018, in Cleveland. (AP Photo/Tony Dejak)
Μιλς AP PHOTO/TONY DEJAK

Αρκούσε η ανάρτηση μιας χρήστη του twitter προκειμένου ένας ρατσιστής οπαδός των Καβαλίερς να καταλήξει... σπίτι του για τουλάχιστον ένα χρόνο!

Η Ζάντρα Άσλι είναι μια γυναίκα με δικό της λογαριασμό στο twitter, η οποία μέσα από τα γραφόμενά της υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μαύρων (και όχι μόνο) και προβάλλει καυτηριάζοντας ρατσιστικές συμπεριφορές. Ήταν αυτή που έτυχε ν' ακούσει μέσα από το γήπεδο τον τύπο που ενόσω ο Πατ Μιλς των Σπερς, Αβορίγινας στην καταγωγή, εκτελούσε βολές, φώναζε προσβλητικά σχόλια για να τον πικάρει και να τον εκνευρίσει.

Άμεσα απευθύνθηκε στον... Λεμπρόν Τζέιμς, κάνοντας τον mention στο twitter, και προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στον κόσμο του ΝΒΑ, με αποτέλεσμα ο μηχανισμός των Καβαλίερς να τεθεί σε λειτουργία. Ο οπαδός εντοπίστηκε φυσικά και η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν αποκλεισμός από τα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας.

Η υπόθεσή του θα εξεταστεί ξανά μετά από ένα χρόνο χωρίς να είναι βέβαιο πως θα του επιτραπεί να... επιστρέψει.

Ο Πάτι Μιλς ένιωσε την ανάγκη να ευχαριστήσει τη Ζάντρα Άσλι για την πρωτοβουλία της. Γράφοντας πως " είμαι ένας περήφανος νησιώτης. Όπως οι Τζαμαϊκανοί φίλοι μου, εγώ και η οικογένειά μου στα νησιά Τόρες Στρέιτ (σ.σ συγκρότημα μεταξύ Αυστραλίας-Νέας Γουινέας) έχουμε εμπειρίες από ρατσιστικές ενοχλήσεις για 10ετίες. Ελπίζω πως οι προσπάθειές σου να διαφωτίσουν αυτόν τον μπερδεμένο και απεχθή οπαδό".

24MEDIA NETWORK