Πώς να κρυφτεί ο Πασκουάλ...

Ως μια από τις χειρότερες στιγμές της καριέρας του χαρακτήρισε ο Τσάβι Πασκουάλ τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη Φενέρμπαχτσε στην προημιτελική σειρά.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / FENERBAHCE - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / FENERBAHCE - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ δεν ήταν εύκολο να μην εκδηλωθεί. Ο τρόπος που ο Παναθηναϊκός έχασε την πρόκριση στο Final-4 ήταν απρόσμενος ως σοκαριστικός, καθώς από το +16 στις αρχές της τρίτης περιόδου του πρώτου αγώνα ήρθε η... σκούπα, και ο Καταλανός προπονητής ήταν απογοητευμένος. Προσπάθησε πάντως να εμφανιστεί συσπειρωτικός για να ξεπεραστεί αυτή η αποτυχία.

Δήλωσε χαρακτηριστικά: " Πρώτα απ' όλα θέλω να πω συγχαρητήρια στη Φενέρμπαχτσε, είναι πολύ ξεκάθαρο το αποτέλεσμα. Είναι 3-0 κι αυτό σημαίνει ότι έπαιξαν καλύτερα. Από την πλευρά μας πρέπει να σκεφτούμε λίγο γενικά, γιατί ήρθαμε στα πλέι οφ σε μία άριστη κατάσταση, μετά από πέντε σερί νίκες. Είχαμε παρουσιάσει μία εξαιρετική χημεία, παίζαμε πολύ καλά και στο πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε αρχίσαμε όπως είχαμε τελειώσει την κανονική περίοδο.

Παίξαμε πολύ καλά στα πρώτα 20 λεπτά σε άμυνα και επίθεση. Όλα άλλαξαν όταν χάσαμε εκείνο το ματς έχοντας τη διαφορά από 16 πόντους. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από αυτό η Φενέρμπαχτσε έπαιξε με μεγάλη αυτοπεποίθηση και με λιγότερη.

Πρώτα απ' όλα είμαι πάρα πολύ στενοχωρημένος για τους οπαδούς μας, γιατί θέλαμε πάρα πολύ να τους αφιερώσουμε αυτή την πρόκριση για το Final 4 και ήταν αδύνατο να γίνει στο τέλος. Ξέραμε πριν από τη σειρά ότι τα τρίποντα θα είναι καταλυτικά στην έκβαση της σειράς γιατί τόσο εμείς όσο και η Φενέρ είμαστε ομάδες που χρησιμοποιούμε το τρίποντο και είναι ένα στοιχείο που δίνει νίκες και στους δύο.

Όταν σουτάρουν οι δύο ομάδες με πάνω από 40% στο τρίποντο συνήθως κερδίζουμε και η Φενέρ έχει σουτάρει με πάνω από 55%. Είναι απίστευτο αυτό το ποσοστό. Τελειώσαμε τη σειρά χωρίς καλά ποσοστά. Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως η Φενέρμπαχτσε μέρα με τη μέρα γινόταν καλύτερη ομάδα. Ήμασταν χειρότεροι πνευματικά.

Είναι μία στιγμή που πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, είναι η ώρα να σκεφτούμε τι συνέβη, να μάθουμε, να καταλάβουμε τι πρέπει να αλλάξουμε, τι πρέπει να κάνουμε και είναι η στιγμή να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, παίκτες και προπονητές, όλο το κλαμπ, όλος ο οργανισμός και οι οπαδοί, να είμαστε μια γροθιά γιατί έχουμε να παίξουμε πολύ σημαντικούς ημιτελικούς στο πρωτάθλημα.

Έχουμε πολύ δύσκολα παιχνίδια και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα και πρέπει να τελειώσουμε τη σεζόν καλά, όπως θέλουμε. Γιατί αν βάλουμε τη ματιά μας προς τα πίσω, κάναμε μία εξαιρετική ρέγκιουλαρ σίζον και κάναμε μία εξαιρετική χρονιά στην κανονική περίοδο του Πρωταθλήματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να το κάνουμε και μπορούμε να είμαστε αυτοί που θέλουμε.

Είναι μία δύσκολη στιγμή για όλους μας, είναι μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα μου, μία από τις πιο δύσκολες στιγμές μου, αλλά πρέπει να τις ξεπεράσουμε, γιατί είχαμε όραμα και πίστη σ' αυτό.

Μπορούμε να χάσουμε, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να το ξεπεράσουμε, να κοιτάξουμε μπροστά και να προετοιμαστούμε για τους ημιτελικούς του Πρωταθλήματος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK