Πώς προκρίνεται η Εθνική
Η ήττα (92-80) της Κροατίας από τη Βοσνία περιέπλεξε την κατάσταση στον όμιλο της εθνικής, η οποία χρειάζεται μόνο νίκη επί των Κροατών στην τελευταία αγωνιστική της α' φάσης για να αισθάνεται σίγουρη.
Εφόσον τη Δευτέρα (18:00) η ομάδα του Ηλία Ζούρου επικρατήσει της αντίστοιχης του Γιόσιπ Βράνκοβιτς, θα εξασφαλίσει αυτομάτως την πρόκρισή της στη β’ φάση του Ευρωμπάσκετ, είτε ως πρώτη (αν χάσει η ΠΓΔΜ από τη Βοσνία) είτε ως δεύτερη (αν νικήσει η ΠΔΓΜ).
Στην περίπτωση, ωστόσο, που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττηθεί από την Κροατία κινδυνεύει με αποκλεισμό! Το σενάριο αυτό θα επιβεβαιωθεί μονάχα αν η Βοσνία νικήσει την ΠΓΔΜ, καθώς στην τετραπλή ισοβαθμία που θα προκύψει, η Ελλάδα θα μείνει στην τέταρτη θέση του ομίλου και εκτός διοργάνωσης.
Αν πάντως η ΠΓΔΜ επικρατήσει των Βόσνιων, η εθνική προκρίνεται ανεξαρτήτως αποτελέσματος στο ματς με την Κροατία, είτε ως δεύτερη (αν νικήσει) είτε ως τρίτη (αν ηττηθεί).