Πόσα θυμάσαι από τη Βίρτους Μπολόνια;

Μια κυρία 90 ετών που ξανάνιωσε. Η Βίρτους Μπολόνια έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής στο Champions League και μάς έφερε στο νου τις χρονιές που πρωταγωνιστούσαν εντός κι εκτός συνόρων. Εσύ τι θυμάσαι; Φτιάξαμε 10 δύσκολες ερωτήσεις.

Πόσα θυμάσαι από τη Βίρτους Μπολόνια;
EUROKINISSI

Την πρωτοέμαθες ως Κνορ. Κατόπιν ήρθε το Μπάκλερ. Αργότερα εμφανίστηκε ως Κίντερ. Η ίδια ομάδα ήταν. Βίρτους τη βάφτισαν το 1929 και από τότε κατέληξε να γίνει η δεύτερη πιο επιτυχημένη ομάδα του ιταλικού μπάσκετ, κυνηγώντας σε τίτλους μόνο τη Μιλάνο. Μια μόνιμη αντίπαλος ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Τη χρονιά συμπλήρωσης 90 ετών από την ίδρυσή της και ολόκληρα 10 από την προηγούμενη φορά που πάτησε σε ευρωπαϊκή κορυφή (EuroChallenge), η Βίρτους Μπολόνια του Σάσα Τζόρτζεβιτς επανήλθε σε Final-4. Του Champions League.

Η ομάδα που διεκδικούσε ανελλιπώς ευρωπαϊκούς τίτλους από τις αρχές των 80s λίγο έλειψε να χαθεί, όταν το 2016 υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ανασυντάχθηκε, επανασυστήθηκε, αναγεννήθηκε, επιβεβαιώνοντας το όνομά της. Ισχύς.

Η επιστροφή στην πρώτη κατηγορία λειτούργησε λυτρωτικά. Είχε επανέλθει. Όχι ολοκληρωτικά, μα είναι ξανά εκεί. Ξέχωρα από το τελικό αποτέλεσμα, η παρουσία της και μόνο στην Αμβέρσα αποτελεί το γεγονός της σεζόν για τη διοργάνωση της FIBA, μια και για τρεις διαδοχικές 10ετίες, με πάνω και κάτω όπως όλα τα δημοφιλή κλαμπς, ήταν σημείο αναφοράς του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Εσύ θυμάσαι μικρές λεπτομέρειες που τη συντροφεύουν από το παρελθόν;

News 24/7

24MEDIA NETWORK