ΜΠΑΣΚΕΤ

Πράσινη πρεμιέρα με απουσίες

Μετρημένοι στα δάχτυλα ήταν οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναικού που έδωσαν το παρών στην σημερινή πρεμιέρα των πρωταθλητών στο ΟΑΚΑ για τη νέα χρονιά λόγω της απουσίας των διεθνών .

Πράσινη πρεμιέρα με απουσίες

Πρόσωπο βεβαια της 1ης προπόνησης το νέο απόκτημα των πρασίνων Ρομέιν Σάτο ο οποίος μάλιστα ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού σταδίου προκειμένου να γνωρίσει τους χώρους του νέου του “σπιτιού” .

Ενθουσιασμένος δήλωσε και ο ίδιος ο παίκτης ” Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τον Παναθηναικό είναι πολύ καλές . Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής και είμαι πολύ χαρούμενος, αφού πάντα ήθελα να δουλέψω μαζί του. Επιδίωξή μου είναι να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Είμαι ο μοναδικός νέος αυτή τη στιγμή και θέλω να μπω γρήγορα στο κλίμα της ομάδας“.

Ο Ζότς μπήκε κατευθείαν στην ουσία της συγκέντρωσης ” Μας περιμένει πολύ σκληρή δουλειά. Έχουμε απουσίες, αλλά είμαστε συνηθισμένοι . Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό με τα παιδιά που έχουμε στη διάθεση μας. Στο πρώτο στάδιο θα ρίξουμε το βάρος μας στη φυσική κατάσταση“.

Ο τεχνικός των “πρασίνων” αναφέρθηκε και στην περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας:” Ποιος λέει ότι έχουμε πρόβλημα στην περιφέρεια; Ο κόσμος; Όλοι έχουν δικαίωμα να έχουν την άποψη τους πάνω σε ένα θέμα. Αφήστε όμως να γνωρίζουμε καλύτερα εμείς που βρισκόμαστε μέσα στην ομάδα και τη ζούμε καθημερινά“.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του νέου προπονητή του Ολυμπιακού είπε: “ Δεν θέλω να ασχοληθώ με το τι λένε οι αντίπαλοι μας για εμάς. Με ενδιαφέρει μόνο η ομάδα μου. Σέβομαι τον κύριο Ίβκοβιτς, όπως έχω αποδείξει ότι σέβομαι όλους τους αντιπάλους μας“.

Για τα έξτρα κίνητρα της νέας σεζόν αλλά και για το Μουντομπάσκετ μίλησε ο Ντρού Νίκολας “ Είναι πολύ καλό που μαζευόμαστε πάλι εδώ μετά από ένα μεγάλο καλοκαίρι. Αρχίσαμε να τρέχουμε, για να προετοιμάστουμε καλύτερα για μια δύσκολη σεζόν. Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, ωστόσο είναι νωρίς να λέμε από τώρα για τρόπαια. Ξέρουμε τους στόχους του Παναθηναϊκού, ότι χάσαμε πέρυσι κάποιους τίτλους και αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο για τη νέα σεζόν. Κάθε μέρα θα είμαστε καλύτεροι. Βλέπω το Μουντομπάσκετ και ξέρω ότι ίσως παίξουν στα προημιτελικά Ελλάδα και Αμερική. Παίζεται ωραίο μπάσκετ και γίνονται όμορφα παιχνίδια“.

Από την πρεμιέρα δεν μπορούσε να λείψει ο εμβληματικός αρχηγός Φραγκίσκος Αλβέρτης που καλωσόρισε εκτός τους Σάτο και Νίκολας τον Μπάικ Μπατίστ τον Γιώργο Μπόγρη, Δημήτρη Βεργίνη ενώ ο Γκεόργκι Σερμαντίνι θα ενσωματωθεί την Παρασκευή. Οι Πάρης Μαραγκός, Γιάννης Δημακόπουλος, Γιάννης Καραμαλέγκος, Φώτης Ζούμπος, Γιώργος Δρακόπουλος, Δημήτρης Κεφάλας, Κώστας Τάγαρης είναι οι Έφηβοι που θα βοηθήσουν στην πρώτη φάση της πράσινης προετοιμασίας ενώ μαζί με την ομάδα θα προπονούνται και οι Γιάννης Γκαγκαλούδης, Νέστορας Κόμματος και Νίκος Σπανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ