Πρίντεζης: "Στην Πόλη θα το έβαζε και ο φροντιστής" (VIDEO)

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης φιλοξενήθηκε για περισσότερη από μία ώρα στο στούντιο του Sport 24 Radio 103,3 και στην εκπομπή "Το δέκα το κακό" με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη και μίλησε για όλα με αφορμή τη συμπλήρωση ενενήντα χρόνων από την ίδρυση του "ερυθρόλευκου" συλλόγου.

Πρίντεζης: "Στην Πόλη θα το έβαζε και ο φροντιστής" (VIDEO)
printezis.jpg INTIME SPORTS

Αναλυτικά είπε:

Για το πώς έγινε Ολυμπιακός: " Έχει αρκετούς Παναθηναϊκούς η οικογένειά μου, αλλά εγώ έγινα Ολυμπιακός. Σε όλη την παιδική ηλικία αυτό που με απασχολούσε ήταν ο αθλητισμός. Έβλεπα μπάλα, με τον Καραπιάλη. Ήταν η φάση με τα ξαδέρφια μου που ήταν Παναθηναϊκοί. Εγώ έπαιζα τέρμα γιατί με την μπάλα… τσαρούχια".

Για το ποιες στιγμές ξεχωρίζει στον Ολυμπιακό: " Είναι πολλές στιγμές όταν είσαι τόσα χρόνια σε μία ομάδα. Είναι και οι άσχημες που σε δένουν ακόμα περισσότερο. Το ΣΕΦ είναι πιο πολύ ρουτίνα παρά να είμαι σπίτι μου. Είναι ρουτίνα 15 χρόνων".

Για το πώς αγάπησε τον Ολυμπιακό: " Είναι και οι κακές στιγμές που σε κάνουν και αγαπάς μια ομάδα. Το καλοκαίρι που θα πήγαινα από την τρίτη Γυμνασίου στην πρώτη Λυκείου. Ξεκίνησα με τον Ζούρο προπονητή, στην πρώτη παρουσίαση είχα σκονάκι δίπλα μου για να μιλήσω στη συνέντευξη Τύπου, αλλά δεν χρειάστηκε γιατί δεν μίλησα καθόλου".

Για την αγάπη του για τη Σύρο: " Οι επισκέπτες μπορούν ακόμη και αυτή την περίοδο να πάνε στην Άνω Σύρο, μπορούν να πάνε και στο θέατρο. Στις παραλίες υπάρχουν ταβερνάκια. Αγαπώ πολύ τη Σύρο, έχω και πολλούς συγγενείς εκεί, μεγάλη οικογένεια".

Για τον ενάμιση χρόνο που έλειψε από τον Ολυμπιακό: " Ήμουν πολύ τυχερός στη Λάρισα, είχα τον Μπαρτζώκα προπονητή, δουλέψαμε αρκετά, γενικότερα πέρασα πολύ ωραία. Εχω κάνει προπόνηση και μόνος μου, είχα γνωρίσει την απαξίωση, δεν με υπολόγιζαν κάποιο διάστημα και δούλεψα μόνος μου αρκετά. Με Καζλάουσκας και Σφαιρόπουλο έπαιξα κανονικά και ένιωσα μέλος της ομάδας".

Για την περίοδο που δεν τα βρήκε με τον Ολυμπιακό: " Τα χρήματα τα έβαζα σε δεύτερη μοίρα. Τότε ήταν ένα κλίμα που είχαμε παρασυρθεί από όσα συνέβησαν τις προηγούμενες εποχές".

Για τη θητεία του στη Μάλαγα: " Σίγουρα ήταν από τα χειρότερα διαστήματα της καριέρας μου. Είδα πράγματα που με ακολουθούν ακόμη και τώρα, που βλέπω πόσο καλύτερα δουλεύουμε στον Ολυμπιακό. Αλλά και τον χρόνο να γύριζα πίσω, δεν θα το άλλαζα. Πάλι την ίδια επιλογή θα έκανα. Ηταν ομάδα με μεγάλο μπάτζετ, που της άρεσε να αλλάζει συνέχεια παίκτες, το παιχνίδι ήταν πολύ ένας με έναν και έπρεπε ανάλογα με το συμβόλαιο να βάζεις συγκεκριμένους πόντους".

Για το σοβαρό τραυματισμό του στη Σεβίλλη: " Ήταν μια στιγμή που θα τη θυμάμαι πολλά χρόνια. Μέχρι να σηκωθώ όρθιος και να μου πουν ότι είμαι καλά, πέρασαν πολλά από το μυαλό μου. Δεν είδα τη φάση ξανά, γενικότερα δεν βλέπω τον εαυτό μου, άντε να τον έχω δει πέντε φορές. Την πρώτη επαφή μετά από εκείνο τον τραυματισμό τον είχα στο ασθενοφόρο. Ηθελα σηκωθώ και δεν με άφηναν. Χρειάστηκε να καθίσω στο κρεβάτι ένα μήνα και 10 μέρες".

Για την επόμενη ευκαιρία που πήρε στον Ολυμπιακό: " Το συγκεκριμένο καλοκαίρι του 2011 κάθισα τρεις μέρες και δούλεψα περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην καριέρα μου. Στίβο, βάρη, μπάσκετ, απ” όλα. Ηταν τεράστια ευκαιρία γιατί είχα μπροστά μου δυόμιση μήνες. Οταν έχεις περιθώριο να δουλέψεις και να φτιάξεις το κορμί σου, δεν την αφήνεις να πάει χαμένη".

Για την οικογένεια Αγγελόπουλου και το γεγονός ότι είναι οπαδοί του Ολυμπιακού από μικροί: " Πιο μικρός ήμουνα πιο οπαδός. Τώρα τα πράγματα τα βλέπω πιο ουδέτερα. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο αντικειμενικός γίνεται. Οσον αφορά τη διοίκηση, επιβάλλεται να βοηθάς την ομάδα όταν υπάρχουν δυσκολίες, λόγω της αγάπης προς την ομάδα αλλά και εξαιτίας του σεβασμού προς τον εαυτό σου".

Για τους κανόνες σε μια ομάδα: " Πάντα υπάρχουν κανόνες, λίγο πολύ περίεργοι είμαστε όλοι. Οπως πάντα υπήρχαν παράξενοι χαρακτήρες".

Για την ισορροπία και το πως διατηρείται, όπως και για το θέμα των χρημάτων: " Ένας βασικός λόγος είναι η πειθαρχεία σε μεγάλες ομάδες. Είναι πολλοί παίκτες που δεν το αντέχουν. Για τα χρήματα, 10 με 15 παίκτες είναι που πληρώνονται καλά. Εγώ θέλω να είμαι και να φέρομαι σαν επαγγελματίας, όπως και να 'χει".

Για την πίεση που μπορεί να ασκήθηκε από κάποιους προπονητές: " Ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται πίεση και το… μαστίγιο για να δώσει το κάτι παραπάνω, είτε σε θέματα πειθαρχίας είτε αγωνιστικά".

Για το αν θα άλλαζε κάτι από το παρελθόν: " Δεν θα άλλαζα τίποτα. Ο,τι έχει γίνει, έγινε για κάποιο λόγο".

Για την Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη: " Και ο φροντιστής να ήταν στη συγκεκριμένη φάση, θα το έβαζε. Ήταν πριν ο Παπανικολάου, ο Μάντζαρης, ο Κέσελι, ο Λο που έπαιξε με διαλυμένο πόδι. Ήταν γραφτό να συμβεί".

Για την Ευρωλίγκα στο Λονδίνο: " Την πρώτη φορά ήταν η τύχη, ήταν θαύμα. Τη δεύτερη στο Λονδίνο, επειδή ήταν σερί, έλεγες αποκλείεται. Η δεύτερη φορά επιβεβαιώνει και την πρώτη. Είναι τελείως διαφορετικό, την πρώτη το χαρήκαμε περισσότερο, ήταν διαφορετικό".

Για το αν ήταν στη θέση των Αγγελόπουλων: " Στην πράξη λίγοι θα το έκαναν. Να βάζουν χρήματα και να μπαίνουν μέσα κάθε χρόνο είναι εύκολο να το λες ότι κι εσύ θα το κάνεις, αλλά στην πράξη δύσκολα το κάνεις".

Για τη διαφορά με τους Ισπανούς: " Είναι κάθε πόλη με μια ομάδα στην Ισπανία. Στη Μάλαγα, όλοι Μάλαγα. Οχι Μπαρτσελόνα και Ρεάλ".

Για τις διαφορές Μπαρτζώκα – Σφαιρόπουλου: " Ο Μπαρτζώκας άφηνε πιο πολύ το ένστικτο. Με τον Σφαιρόπουλο προετοιμάζουμε πιο πολύ σε κανόνες, στην άμυνα, γενικότερα σε όλα".

Για τους αγώνες με τον Παναθηναϊκό με τον Μπαρτζώκα: " Αν και είχαμε την καλύτερη ομάδα, χάσαμε πέρυσι για ένα σουτ στο ΣΕΦ. Δεν σημαίνει βέβαια ότι και η καλύτερη ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα".

Για το ποιον θα ήθελε συμπαίκτη στον Ολυμπιακό: " Χάινς και Παπανικολάου. Και με τους δύο είμαστε πολύ φίλοι και η αλήθεια είναι ότι λείπουν".

Για τη φανέλα του Παναθηναϊκού στον Κωστόπουλο: " Δεν το εννοούσα, δεν ήθελα να το κάνω αυτό".

Για το ΣΕΦ: " Χρειάζεται να γίνει πιο ζεστή η ατμόσφαιρα".

Για τις ήττες από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ: " Δεν ψάχνω ποτέ δικαιολογίες, για τη διαιτησία, την ατμόσφαιρα ή κάτι άλλο. Ψάχνω με ποιο τρόπο θα γίνω καλύτερος".

Για την απόδοση της ομάδας κάθε εβδομάδα: " Συνέχεια κρίνεσαι. Αν χάναμε από τη Μάλαγα δεν θα υπήρχε μουρμούρα;"

Για το αν χρειάζεται Μητροπολίτη, μάγο ή το καλύτερο ιατρικό επιτελείο: " Οι τραυματισμοί δεν είναι θέμα διαχείρισης. Είναι κατάγματα. Σπάσιμο εγώ και επέμβαση, μετά ο Αγραβάνης, μετά ο Πετγουέι έβγαλε τον ώμο του. Συνέχεια κάτι γίνεται".

Για τα τατού και τα χτενίσματα: " Δεν έχει σχέση με το μπάσκετ και τον τρόπο που δουλεύω. Είναι θέμα αισθητικής. Και μόνος μου να ήμουν στον κόσμο, πάλι θα το έκανα".

Για το αν πρέπει να φύγει μια ομάδα όταν γίνονται επεισόδια: " Να εφαρμοστεί ο νόμος. Τώρα λένε ότι θα γίνει. Και οι αθλητές έχουμε ευθύνη, να μην προκαλούμε. Δεν μπορεί να βλέπει εμένα να πλακώνομαι. Θα σεβαστείς τον άλλον και να προσέχεις το γήπεδο. Πιο πολύ με εκνευρίζει το τσιγάρο, παρά το ότι με βρίζει ο άλλος. Με το τσιγάρο τρελαίνομαι".

Για το αν θα μείνει για πάντα στον Ολυμπιακό: " Ανανεώσαμε πρόωρα φέτος, θα δούμε. Το εύχομαι. Την υγειά μας να έχουμε…"

Για το πιο δύσκολο παιχνίδι φέτος: " Αισθανθήκαμε περηφάνια που χάσαμε από την Κηφισιά (γέλια)".

Για τον Πέτγουεϊ: " Κάνει αυτό ακριβώς που του ζητά ο προπονητής. Ριμπάουντ, άμυνα, τρίποντο, όχι περιττές ενέργειες. Θεωρώ ότι ταιριάζουμε. Γενικότερα, η ομάδα χτίστηκε για να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον".

Για τα περιθώρια βελτίωσης του Σλούκα: " Έχει περιθώρια και δουλεύει συνέχεια, θα είναι πολύ καλύτερος στο μέλλον".

Για τον Αντετοκούνμπο: " Τρομερή βελτίωση φέτος, το κορμί του είναι φοβερό για το ΝΒΑ, μπορεί να αφήσει εποχή. Πρέπει να είναι περήφανη η Ελλάδα που έχει έναν τέτοιο παίκτη. Θυμάμαι τον εαυτό μου στην ηλικία του, 19 χρονών, αριστερό μπάσιμο και το κεφάλι κάτω…"

Για το ποδόσφαιρο: " Όλοι πιστεύαμε ότι θα πήγαινε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ. Περιμέναμε ότι θα συνέχιζε στο Γιουρόπα Λιγκ γιατί θεωρητικά ήταν εύκολη η κλήρωση".

Για τις άδειες θέσεις στο «Καραϊσκάκης»: " Ίσως σε καλομαθαίνουν οι επιτυχίες. Είναι ένα θέμα αυτό".

Για τις δοκιμές σε άλλα αθλήματα: " Έχω κάνει και δύο μαθήματα τένις, αλλά δεν ήταν για μένα. Ηταν για… αεράτους. Η γενιά μου μεγάλωσε με μπάσκετ".

Για το πόσο ασχολείται με το μπάσκετ καθημερινά: " Θέλω να ασχολούμαι τέσσερις πέντε ώρες με το μπάσκετ την ημέρα. Ο Σπανούλης ασχολείται όλη μέρα. Μεγαλώνοντας καλό είναι να κάνεις και άλλα πράγματα, είναι η απόλυτη προτεραιότητα, αλλά να κάνεις και κάτι άλλο. Να διαβάζεις ένα βιβλίο, να μάθεις μια τέχνη".

Για το τι θα κάνει μετά το τέλος της καριέρας του: " Για μετά το τέλος της καριέρας μου, με φαντάζομαι με φόρμα σε ακαδημίες. Ακαδημία του Ολυμπιακού στη Σύρο".

Για το παρελθόν και το αν ο Μπέρι σούταρε σαν τον ίδιο: " Θαύμαζα τον Μπέρι, τον θυμάμαι. Σούταρε κι αυτός με συγκεκριμένο τρόπο".

Για τους προηγούμενους τελικούς του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα: " Το ’94 τον θυμάμαι αμυδρά. Το 1997 στη Ρώμη δεν σκεφτόμουν ότι μπορεί κι εγώ να παίξω μια μέρα στον τελικό της Ευρωλίγκας".

Για τον κόσμο που δεν πάει στο ΣΕΦ: " Είναι κάποια ματς που έρχεται ο κόσμος. Με τη Φενέρ δεν θα χώραγε ούτε 20.000 κόσμος. Στην Ελλάδα το καταλαβαίνω, στην Ευρώπη δεν το καταλαβαίνω γιατί είναι πολύ δύσκολα ματς. Ίσως είναι η κρίση, ίσως γιατί αυτοί που το αγαπάνε, μένουν στην επαρχία. Έχουμε κόσμο σταθερό πάντως που γνωρίζει από μπάσκετ, όπως έχει και ο Παναθηναϊκός, όπως και ο Άρης".

Για το αν τσαντίζεται όταν ο Σπανούλης κερδίζει ένα ματς: " Όλοι έχουμε αποδειχτεί το ρόλο του και εμείς τον δικό μας. Στα αποδυτήρια ο καθένας βάζει το λιθαράκι του. Οι Έλληνες κυρίως".

Για το ποιος ήταν είδωλό του σε μικρή ηλικία: " Τάρλατς, Μπέρι, Πάσπαλι. Παίκτες του Ολυμπιακού περισσότερο".

Για τις ομάδες των δύο ομίλων του Τοπ 16: " Στον δικό μας είναι θεωρητικά η ΤΣΣΚΑ αχτύπητη, οι υπόλοιπες ομάδες είναι σε παρόμοιο επίπεδο. Ο Παναθηναϊκός έχει Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, αλλά στον δικό μας δεν μπορείς να χαλαρώσεις".

Για τον επόμενο Σπανούλη στον Ολυμπιακό: "Ο Σλούκας νομίζω".

Για τον δυσκολότερο αντίπαλο: " Τελέτοβιτς, ο Κλέιζα στα καλά του, γιατί είχε προβλήματα στα γόνατα τον τελευταίο καιρό και Νοβίτσκι φυσικά. Νταμάρι ολόκληρο".

Για την εθνική ομάδα: " Δεν μπορείς να ξέρεις πως θα είναι ένα τουρνουά 15 ημερών. Το περασμένο καλοκαίρι είχαμε να το δούμε, σαν ατμόσφαιρα, από την εποχή Γιαννάκη. Γι αυτό και η ομοσπονδία έσπευσε να ανανεώσει με τον προπονητή. Φέτος, ξεκινάμε από άλλη βάση. Είμαι αισιόδοξος για αυτό το Ευρωμπάσκετ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK