Προϊδέασε τους παίκτες του για το Final-4 ο Σφαιρόπουλος

Διαφορετική νοοτροπία στα παιχνίδια του Final-4 θέλει να δει από τους παίκτες του ο κόουτς του Ολυμπιακού, θεωρώντας πως μόνο έτσι θ' ανταπεξέλθουν.

Προϊδέασε τους παίκτες του για το Final-4 ο Σφαιρόπουλος

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-0 στην ημιτελική σειρά με τον Άρη, ο Γιάννης Σφαιρόπουπουλος όμως ήθελε περισσότερα πράγματα από τους παίκτες του. Κυρίως σε συγκέντρωση και νοοτροπία μετά την εξασφάλιση διψήφιων διαφορών.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού σχολίασε: " Ξέραμε ότι θα έχουμε έναν διαφορετικό αντίπαλο από αυτόν που είδαμε στο ΣΕΦ. Γιατί ο Άρης είναι πολύ καλύτερος εδώ. Μπήκαμε δυνατά, επιβάλαμε το ρυθμό μας, όμως κάπου χάσαμε τη συγκέντρωση μας. Είδαμε μέχρι και να παίρνουμε αμυντικό ριμπάουντ και να δίνουμε την μπάλα στον αντίπαλο.

Αυτό είναι καθαρά θέμα έλλειψης συγκέντρωσης, θεωρήσαμε πως το παιχνίδι θα τελείωνε εύκολα, όμως ο Άρης αντέδρασε, πλησίασε και μάλιστα πέρασε μπροστά. Πιστεύω μετά την ανάπαυλα μπήκαμε και πάλι συγκεντρωμένοι, ξεκινήσαμε καλά το δεύτερο ημίχρονο, πήραμε διψήφια διαφορά, πήραμε τη μεγαλύτερη διαφορά στο 35', αλλά και πάλι εκεί χαλαρώσαμε, δεχτήκαμε εύκολους πόντους, δώσαμε 14 επιθετικά ριμπάουντ και αυτό σημαίνει έλλειψη συγκέντρωσης. Κρατάμε τα καλά στοιχεία και το 2-0 και πλέον κοιτάζουμε το Final Four και τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Άρης παίζει ένα στιλ μπάσκετ που κλείνει τους διαδρόμους και τα λέι απ, μένουν όλοι μέσα στη ρακέτα. Όταν δεν έχεις λοιπόν διάδρομο προς το καλάθι, αναγκαστικά πρέπει να βγάλεις τα ελεύθερα σουτ, να τα βρεις με καλές προϋποθέσεις και έξτρα πάσες. Το κάναμε και γι' αυτό είχαμε καλά ποσοστά

Όταν πας να παίξεις ένα Final Four, η συγκέντρωση πρέπει να είναι μεγαλύτερη από σήμερα. Πνευματικά πρέπει να είσαι πιο έτοιμος για ένα Final Four, γιατί ορισμένοι παίκτες δεν ήταν πνευματικά έτοιμοι. Θέλουμε να δούμε καλές άμυνες και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Τα ματς του Final Four είναι εντελώς διαφορετικά γιατί είναι άλλη η πίεση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK