Πρόκληση: Πόσες ομάδες των Final-4 μπορείς να βρεις σε 8 λεπτά;

28 ομάδες έχουν φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής στην κορυφαία μπασκετική διοργάνωση της Ευρώπης από το 1988 έως σήμερα και εμείς ζητάμε να τις θυμηθείς όλες εντός του διαθέσιμου χρόνου.

Το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχει διεκδικηθεί σε Final Four από 28 διαφορετικές ομάδες
Το τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχει διεκδικηθεί σε Final Four από 28 διαφορετικές ομάδες. Πάμε να τις βρούμε ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το πότε το ελληνικό μπάσκετ θα έχει ξανά εκπρόσωπο σε Final Four της Euroleague παραμένει ένα ερώτημα δίχως πειστική απάντηση. Το 'ποτέ' και πολλές άλλες ίδιας συνομοταξίας απαντήσεις με βιτριολική διάθεση ('όταν δύσει ο ήλιος στην ανατολή') αναδεικνύονται, μακράν των υπολοίπων, οι δημοφιλέστερες στις άτυπες σφυγμομετρήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως ξεκάθαρη αντίδραση στην οικονομική πολιτική των εγχώριων παραγόντων. Αλήθεια είναι όμως πως τίποτα δεν μοιάζει ίδιο με το εκτυφλωτικό χθες και απαιτείται επανασχεδιασμός της στρατηγικής για να επαναληφθούν πρότερες επιτυχίες.

Μ' ελάχιστα διαλείμματα η ελληνική λίγκα είχε σταθερή παρουσία στο ανοιξιάτικο ραντεβού σε μια συγκεκριμένη πόλη, το οποίο καθιερώθηκε από το 1988 στη Γάνδη του Βελγίου και στην Κολωνία φτάνει τα 33 χρόνια, εξαιρώντας από την καταμέτρηση την περυσινή ματαίωση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Μόνο που σε αυτό το απαιτητικό κουίζ δεν αναζητούμε μονάχα τις δικές μας ομάδες που έφτασαν τουλάχιστον στον ημιτελικό της διαδικασίας. Αναζητούμε -με αλφαβητική σειρά- καθεμιά από τις συνολικά 28. Το χρονικό περιθώριο των 8 λεπτών αυξάνει, σίγουρα, τον βαθμό δυσκολίας, αλλά αν φροντίσεις να κινηθείς με σχέδιο, σου αρκεί. Πάτα το play και ξεκίνα.


News 24/7

24MEDIA NETWORK