Πρόκομ-Ολυμπιακός 63-59

Αξιος της μοίρας του είναι ο Ολυμπιακός. Μία εβδομάδα μετά το θρίαμβό του επί της ΤΣΣΚΑ, οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν οδυνηρή ήττα στην Πολωνία από την Πρόκομ 63-59 και έχασε έδαφος στη διεκδίκηση της 2ης θέσης του 1ου ομίλου της Ευρωλίγκα. Δήμιος του Ολυμπιακού ο Γκούροβιτς.

Πρόκομ-Ολυμπιακός 63-59

Στο έλεος του Γκούροβιτς

Αξιος της μοίρας του είναι ο Ολυμπιακός. Μία εβδομάδα μετά το θρίαμβό του επί της ΤΣΣΚΑ, οι ερυθρόλευκοι γνώρισαν οδυνηρή ήττα στην Πολωνία από την αδιάφορη Πρόκομ 63-59 και έχασε έδαφος στη διεκδίκηση της 2ης θέσης του 1ου ομίλου της Ευρωλίγκα. Δήμιος του Ολυμπιακού ο Γκούροβιτς.

Οι απουσίες του Ολυμπιακού ήταν δεδομένες (Μασιγιάουσκας, Βασιλειάδης, Τσακαλίδης) πριν το τζάμπολ, ουδείς όμως περίμενες όταν θα τον επηρεάσουν τόσο πολύ. Αλλωστε και η Πρόκομ δεν έπαιζε πλήρης. Η περιφερειακή γραμμή των ερυθρόλευκων βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα από την αρχή και ο Ολυμπιακός έδωσε δικαιώματα (9-10, 14-14).

Όταν με πρωταγωνιστές τους Μπουρούση και Τζάκσον η ομάδα του Γκέρσον απέκτησε ένα προβάδισμα 10 πόντων (14-24) πολλοί πίστεψαν ότι η κατάσταση ξεκαθάρισε οριστικά. Ουδείς όμως πίστευε εκείνη την ώρα ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έβρισκε απαντήσεις στο μαρκάρισμα του Γκούροβιτς. Και όμως έγινε. Ο Σέρβος νικούσε κάθε αντίπαλο που πήγαινε πάνω του, ο Βαν ντε Σπίγκελ όρθωνε το ανάστημά του και η Πρόκομ ισοφάρισε (29-29).

Με τη μεστή παρουσία του Μαυροκεφαλίδη, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει λύσεις αλλά χωρίς να είναι αποδοτικοί οι κοντοί η ομάδα χώλαινε φανερά σε ρυθμό και εύκολο καλάθι. Τα είδε αυτά η Πρόκομ και πάτησε γκάζι, αρχικά για να κρατηθεί κοντά στο σκορ (40-44) και στη συνέχεια να προσπεράσει 51-50 με τρίποντο του Γκούροβιτς. Το ντέρμπι είχε μόλις αρχίσει!

Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός είχε τις ευκαιρίες να πάρει τη νίκη ακόμα και αν δεν κατάφερε να απαλλαγεί ποτέ από τις δαγκάνες των Πολωνών. Όμως στα κρίσιμα σημεία, και ειδικά στο τελευταίο λεπτό, οι παίκτες των Πειραιωτών υστέρησαν απελπιστικά. Οι ψηλοί επέτρεψαν στον Βαν ντε Σπίγκελ να κάνει το 59-58 ενώ στην επόμενη φάση έχασαν ένα εύκολο αμυντικό ριμπάουντ με αποτέλεσμα ο Γκούροβιτς να διαμορφώσει άνετατο 61-58. Ο Τεόντοσιτς έβαλε μία βολή και ο Σλάνινα από τις δύο βολές που κέρδισε έγραψε το τελικό 63-59 13 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος. Το γρήγορο καλάθι που έψαχνε ο Ολυμπιακός δεν ήρθε ποτέ και η ήττα (οδυνηρή είναι η αλήθεια) αποτέλεσε γεγονός.

ΣΤΑΡ

Περίεργος, ιδιόρρυθμος, με τα φεγγάρια του αλλά παικτάρα ο Μίλαν Γκούροβιτς. Η αλήθεια να λέγεται. Ο Σέρβος φόργουορντ πολύ απλά χάρισε τη νίκη στην Πρόκομ με την εμφάνισή του και έδειξε ότι το γνήσιο, ατόφιο ταλέντο ποτέ δεν πεθαίνει. Πόσοι Ευρωπαίοι βάζουν χαλαρά και άνετα 28 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής;

AΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Tέσσερις περιφερειακούς έριξε στο παιχνίδι ο Γκέρσον και πήρε όλους και όλους 11 πόντους. Πολύ φτωχή συγκομιδή για τους παίκτες που υποτίθεται θα έπρεπε να δίνουν ρυθμό αλλά και σκορ στην ομάδα. Κανείς δεν κέρδισε παίρνοντας πόντους μόνο από τους ψηλούς.

ΣΧΟΛΙΟ

Κρίμα, πραγματικά κρίμα για τον Ολυμπιακό. Πριν μία εβδομάδα ο Γκέρσον και οι παίκτες του έριξαν στο καναβάτσο την ΤΣΣΚΑ, τώρα ηττήθηκαν από την Πρόκομ που μέχρι αυτό το ματς είχε νικήσει μόνο τη Βίρτους. Κάποια στιγμή βέβαια θα ερχόταν και ένα κακό ματς μετά το τελευταίο σερί καλών εμφανίσεων αλλά δεν ήταν ανάγκη να συνοδευτεί από ήττα. Όμως, ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να κάνει και τα στοιχειώδη στην Πολωνία, ειδικά στο τελευταίο δεκάλεπτο. Και πάλι όμως θα τα κατάφερνε αν σταματούσε τον Γκούροβιτς. Ούτε και αυτό έγινε.


Τα δεκάλεπτα: 14-14, 29-29, 40-44, 63-59

Πρόκομ: Μίλισιτς 2, Ρόζικ 2, Μασιούλις, Ντίλεβιτς 2, Χαρίσης 3(1), Στανόγιεβιτς 2, Σλάνινα 9(1), Γκούροβιτς 28(5), Βαν Ντε Σπίγκελ 15.

Ολυμπιακός: Μπλάκνεϊ 2, Παπαμακάριος, Γουντς, Μπουρούσης 11(1), Γκριρ 6(1), Μαυροκεφαλίδης 8, Βασιλόπουλος 8(1), Πρίντεζης 3, Καυκής, Τεόντοσιτς 3, Τζάκσον 18.


News 24/7

24MEDIA NETWORK