Πρόκριση του ΠΑΟΚ

Στηριζόμενος στην τριπλέτα Γκαγκαλούδη, Βασιλειάδη και Μαυροκεφαλίδη, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 89-82 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος

Πρόκριση του ΠΑΟΚ
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 82-89

Αν αυτή είναι η αρχή, κρατήστε με ξύπνιο ένα χρόνο να μην χάσω το τέλος. Τι μπάσκετ ήταν αυτό και τι παιχνίδι από το πρώτο μέχρι 40ο λεπτό. Να φανταστεί κανείς ότι αυτές οι δύο ομάδες είναι ανέτοιμες. Με μία λογική αλληλουχία γεγονότων.

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος από τον αντίπαλό του κάτι που φάνηκε από τις διαφορές, που πήρε σε δύο σημεία του αγώνα. Ήταν καλύτερος διότι αξιοποίησε στο έπακρο τις δυνατότητές και στήριξε ως το τέλος την επιλογή της επίθεσης. Βέβαια αν ο Οικονόμου είχε έστω κι έναν συμπαραστάτη η εικόνα θα ήταν διαφορετική αλλά μάθαμε να λέμε ότι τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα.

Μπάνε Πρέλεβιτς: "Όπως είπαμε και με τον Μέμο Ιωάννου σε μια συζήτηση που είχαμε πριν το τζάμπολ του αγώνα, κανένας από τους δύο μας δεν γνωρίζει τις ακριβείς δυνατότητες της ομάδας του. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που και οι δύο ομάδες είχαν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους. Κερδίσαμε λόγω της διαφοράς που πήραμε στο 3ο δεκάλεπτο. Σε αυτή την φάση είναι λογικό να υπάρξουν περίεργα αποτελέσματα. Για να θεωρηθεί μια ομάδα μεγάλη, θα πρέπει να κερδίζει ακόμη και όταν δεν βρίσκεται σε καλή μέρα".
Ο ΠΑΟΚ χάρις στο δίδυμο Βασιλειάδη-Μαυροκεφαλίδη προηγήθηκε 20-30 στο 10 αλλά η άμυνα του Πανιωνίου συν τον εντυπωσιακό επιθετικά Έιβερι ο αγώνας γύρισε εν ριπή οφθαλμού. Πριν προλάβουν οι παίκτες του Πρέλεβιτς να καταλάβουν τι γίνεται το ταμπλό έγραφε 41-36 στο17 αλλά σε αντίθεση με πέρυσι, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είχε καμία διάθεση να τα παρατήσει. Τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη και βολές από τον Γκαγκαλούδη έγραψαν το 43-44. Στην επανάληψη μίλησε ο τελευταίος θέλοντας ίσως να πάρει μία ειρηνική ρεβάνς για τα περυσινά.

Με συνεχόμενα τρίποντα έφερε τον ΠΑΟΚ μπροστά 51-68 στο 30 αλλά ο αγώνας δεν είχε τελειώσει. Και δεν είχε πάρει τέλος διότι ο χειρότερος παίκτης του Πανιωνίου ως αυτό το σημείο, ο Νίκος Οικονόμου έγινε ο καλύτερος του αγώνα.

Με 17 πόντους μέχρι 37 έφερε τον Πανιώνιο μια ανάσα(76-77) αλλά και πάλι ο Βασιλειάδης ήταν εκεί. Καλάθι και μία βολή, τρίποντο και φινάλε όπως αρμόζει σε ένα τόσο σημαντικό ντέρμπι. Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε νικώντας 89-82 και περιμένει στην Πυλαία νικητή του αγώνα Πανελληνίου-Άρη.

Τα δεκάλεπτα της αναμέτρησης: 20-30, 43-44, 51-68, 82-89.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κέκελης, Πετρόπουλος 2, Περπέρογλου 6, Ειβερι 27 (5), Αγγελόπουλος 2, Ηλιάδης 2, Οικονόμου 23 (3), Μαυροειδής 8, Μαρμαρινός 9, Ταπούτος 3 (1)
ΠΑΟΚ: Ξανθόπουλος 2, Βασιλειάδης 22 (5), Γεωργίτσης 2, Ζούγιοβιτς 3, Γκαγκαλούδης 23 (5), Μαυροκεφαλίδης 20 (2), Μάντσε 6, Μάρει 8 (2), Χένιακ, Φορντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK