Προσοχή ...δαγκώνουν

Προσοχή ...δαγκώνουν
Μόνο τυχαίος δεν ήταν ο θρίαμβος του Πανιωνίου επί του Ολυμπιακού και όποιος είχε αυτή την άποψη θα πρέπει να την αλλάξει. Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη χωρίς τον Γιάννη Γιαννούλη στην σύνθεσή του, επικράτησε εκτός έδρας του Ηρακλή με 70-84 και πλέον αφήνει τους εφιάλτες του υποβιβασμού και αρχίζει να κάνει όνειρα για τα πλέι οφ. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν ο Ντάγκλας με 30 πόντους και ο Κορωνιός με 22 ενώ για τους γηπεδούχους ο Ηλιάδης με 19.

Ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο ήταν ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι με τον Κούβελα και τον Ηλιάδη προσπαθούσαν να πάρουν διαφορά (17-10) ενώ οι φιλοξενούμενοι με τον Κορωνιό και τον Ντάγκλας έμεναν πάντα κοντά στο σκορ ( 19-17). Το ίδιο σκηνικό υπήρχε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι παίκτες του Κακιούση έλεγχαν το παιχνίδι και παρόλο που ξαναπήραν προβάδισμα (26-19) δεν κατάφεραν να το διατηρήσουν και έτσι το ημίχρονο τελείωσε με 40-37.

Στο δεύτερο μέρος οι "κυανέρυθροι" ήταν ασταμάτητοι. Το ότι ο Παπαδόπουλος ήταν σε κακή μέρα στοίχισε στους γηπεδούχους οι οποίοι δεν μπορούσαν μερικές φορές να βρουν με τίποτα το δρόμο προς το καλάθι. Στο δίδυμο Ντάγκλας-Κορωνιού προστέθηκε και ο Φαλέκας και ο Πανιώνιος πήρε κεφάλι στο σκορ (44-52, 50-58) για να ανέβει η διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους δέκα πόντους με τη λήξη της περιόδου ( 53-64).

H άμυνα ζώνης του Καλαφατάκη είχε παγιδέψει τους Θεσσαλονικείς και έτσι η διαφορά ανέβαινε αφού ο Ντάγκλας έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι (6 στα 9 τρίποντα). Οταν η διαφορά ανέβηκε στους 13 (58-71) τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, οι γηπεδούχοι έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια να μειώσουν το σκορ και να κλέψει τη νίκη. Ο Δέδας με τον Διαμαντίδη μείωσαν στο 67-74 αλλά ως εκεί. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν διατεθειμένοι να γκρεμίσουν έτσι απλά ότι έφτιαξαν σε όλο το ματς και έτσι πήραν άλλη μια σημαντική νίκη.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Μπάκναλ 3, Μιλόσεβιτς 4, Καλαϊτζίδης 4, Ηλιάδης 19, Δέδας 10, Παυλίδης 2, Διαμαντίδης 10, Παπαδόπουλος 8, Κούβελας 10.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντάγκλας 30, Σπανός 2, Σταυρακόπουλος 3, Χένιακ 7, Φαλέκας 14, Ουάτσον 6, Κορωνιός 22

News 24/7

24MEDIA NETWORK