Πρώτη στάση για Πράγα, η Κωνσταντινούπολη

Από την Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την Ούλκερ (20:45) ξεκινά η φετινή περιπέτεια του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Οι διοργανωτές επέλεξαν τον συγκεκριμένο αγώνα ως τον εναρκτήριο της σεζόν, θέλοντας να δώσουν εορταστικό χαρακτήρα στην πρεμιέρα

Πρώτη στάση για Πράγα, η Κωνσταντινούπολη

Από την Κωνσταντινούπολη με αντίπαλο την Ούλκερ (20:45) ξεκινά η φετινή περιπέτεια του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα. Οι διοργανωτές επέλεξαν τον συγκεκριμένο αγώνα ως τον εναρκτήριο της σεζόν, θέλοντας να δώσουν εορταστικό χαρακτήρα στην πρεμιέρα.

Το "Αμπντί Ιπεκτσί" θα παρουσιάζει για άλλη μια φορά τη συνηθισμένη εικόνα με τους 12.000 Τούρκους να δημιουργούν εκρηκτική ατμόσφαιρα, στην προσπάθεια να ωθήσουν την ομάδα τους στη νίκη. Βέβαια, η Ούλκερ αποτελεί έναν γρίφο τη φετινή σεζόν. Τόσο οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ της όσο και η ατυχία που τη "χτύπησε" με τους τραυματισμούς των Αμερικανών παικτών, καθιστούν δύσκολη την αποστολή της κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό ο οποίος...σαν έτοιμος από καιρό, έχει ξεκινήσει αήττητος την πορεία του στο Κύπελλο και το πρωτάθλημα Ελλάδας και αυτό ευελπιστεί να κάνει και στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Ο εμφανώς αδυνατισμένος (25 κιλά ελαφρύτερος) Ερκίν Αταμάν γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις δυνατότητες του "τριφυλλιού" και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Κυριακής (30/10) δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ως τον καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη.

Παναθηναϊκός και Ούλκερ αναμετρώνται για έβδομη φορά. Στις έξι προηγούμενες αμφότεροι μετρούν από τρεις νίκες, ο καθένας στην έδρα του.

Πάντως, τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν για κανέναν από τους δύο τεχνικούς. Ο "Ζοτς" θα διαπιστώσει την τελευταία στιγμή εάν ο αρχηγός, Φραγκίσκος Αλβέρτης είναι σε θέση να αγωνιστεί μετά το διάστρεμμα που υπέστη προ ολίγων ημερών, ενώ ο Δημήτρης Παπανικολάου ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον ώμο.

Οσον αφορά τον Τούρκο τεχνικό, θα έχει στη διάθεσή του τους νεοαποκτηθέντες Αμερικανούς, Τζερόμ Μπίσλι και Ερνεστ Μπράουν, αλλά η ένταξή τους στην ομάδα κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή, καθιστά αμφίβολη τη συμμετοχή τους. Το ίδιο ισχύει και για τον Ιμπραήμ Κουτλουάι, ο οποίος ναι μεν θα βρίσκεται στη 12άδα αλλά θα αγωνιστεί μονάχα εάν παραστεί μεγάλη ανάγκη, αφού είναι τραυματίας.

Η Ούλκερ στηρίζει πολλά τη φετινή σεζόν σε δύο πολύπειρους παίκτες όπως είναι ο Μιρσάντ Τουρκσάν και ο Βίμπρισα Στεφάνοφ. Η εξουδετέρωσή τους από πλευράς Παναθηναϊκού ίσως αποτελέσει το κλειδί του πρώτου φετινού "ροζ φύλλου" αγώνα για την ελληνική ομάδα.

** Λίγες ώρες νωρίτερα από το τζάμπολ του αγώνα, θα γίνει γνωστό το όνομα της πόλης που θα φιλοξενήσει το Final-4 της διοργάνωσης την περίοδο 2006-07. Η Αθήνα και το κλειστό του ΟΑΚΑ φαντάζουν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά μέχρι τη στιγμή της ανακοίνωσης δια στόματος Ζόρντι Μπερτομέου, παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Κυριότερη αντίπαλος στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι η Λισαβώνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK