Πρωτιά για ΠΑΟ στη Ρόδο

Την πρώτη θέση του τουρνουά "Τάσος Κουταλιανός", το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο, κατέκτησε ο πρωταθλητής Ελλάδας, Παναθηναϊκός. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αποδίδοντας κατά διαστήματα όμορφο μπάσκετ, επικράτησαν με άνεση του γηπεδούχου Κολοσσού με 85-59 και απέδειξαν πως και φέτος αποτελούν φαβορί για τους εγχώριους τίτλους.

Πρωτιά για ΠΑΟ στη Ρόδο
Τον… πρώτο τίτλο του για τη φετινή χρονιά κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έφυγε θριαμβευτής από τη Ρόδο. Οι "πράσινοι" του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δίχως να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα από τον γηπεδούχο Κολοσσό πήραν τη νίκη με 85-59 και ταυτόχρονα την πρώτη θέση του τουρνουά "Τάσος Κουταλιανός".

Οι πρωταθλητές μπήκαν από την αρχή σε θέση του οδηγού και μετά το πέρας του δεύτερου δεκάλεπτου άνοιγαν σταδιακά μια διαφορά. Οι "θαλασσί" είχαν επαφή με το σκορ, όμως κάθε φορά που πλησίαζαν απειλώντας εμμέσως, οι "πράσινοι" είχαν τον τρόπο να ξεφεύγουν και πάλι δίχως να ανησυχούν. Από τη στιγμή μάλιστα που αύξησαν την πίεσή τους στην άμυνα κλείνοντας σε μεγάλο βαθμό τα ατού του Κολοσσού μετέτρεψαν το παιχνίδι σε παράσταση για έναν. Με τους περιφερειακούς να σκοράρουν ακατάπαυστα και τους ψηλούς να κάνουν όπως έπρεπε τη δουλειά τους, ο Παναθηναϊκός έφτασε εύκολα στο τελικό 85-69.


Τα δεκάλεπτα: 19-16, 35-29, 55-44, 85-69

Κολοσσός: Σκορδάλης, Πανταζόπουλος, Χέντερσον 17 (1), Παπαδάτος, Γκογκίδης, Παναγιωταράκος, Ντίφερς, Νάκιτς 12 (2), Αλμπερτ 8, Μπράιαντ 16, Μακρής, Τσιάκος 6 (1)

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 12 (3), Καλαϊτζής 12 (4), Παπανικολάου 9 (2), Λάκοβιτς 12 (1), Μπατίστ, Φέμερλινγκ 7, Χατζηβρέττας 5, Σπανούλης 5 (1), Τσαρτσαρής 3 (1), Διαμαντίδης 9 (1), Τομάσεβιτς 6, Σάκοτα 5 (1)


Οι δηλώσεις των προπονητών
Ζέλικο Ομπράντοβιτς: " Χρησιμοποιήσαμε τα τρία φιλικά για να δούμε πού βρισκόμαστε. Ηταν τρία καλά παιχνίδια, που μας βοήθησαν να βρεθούμε μαζί, να παίξουμε τα συστήματά μας. Σιγά, σιγά θέλουμε να περάσουμε και στα καινούργια παιδιά τη φιλοσοφία μας. Το θετικό, αυτό που θέλω να εξάρω, είναι η συμπεριφορά των παικτών. Τόσο μέσα, όσο και έξω από το γήπεδο, στον αγώνα, αλλά και στις διάφορες εκδηλώσεις στο ξενοδοχείο ή όπου αλλού εκτός παρκέ, ήμασταν όλοι μαζί σαν ομάδα. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε".

Βασίλης Φραγκιάς: " Ήταν το πιο δύσκολο παιχνίδι που δώσαμε μέχρι στιγμής. Μπορέσαμε να δύμε πόσο βελτιώσαμε κάποια πράγματα και όλη την επόμενη εβδομάδα θα δουλέψουμε στα λάθη και στις αδυναμίες μας, ώστε να παρουσιαστούμε στην έναρξη του πρωταθλήματος, που είναι και ο στόχος μας, όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την παρουσία. Γέμισε το κλειστό για πρώτη φορά και ελπίζουμε να κάνει το ίδιο και στο πρωτάθλημα".


News 24/7

24MEDIA NETWORK