Πρώτο διπλό του Αμαρουσίου στο Ιβανώφειο

Οι παραδόσεις είναι για να... σπάνε. Αυτό επιβεβαίωσε περίτρανα το Μαρούσι στο Ιβανώφειο, όπου δεν είχε κερδίσει ποτέ στο παρελθόν τον Ηρακλή. Αυτή όμως τη φορά τα κατάφερε επικρατώντας με 75-74 και πέτυχε την πέμπτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Πρώτο διπλό του Αμαρουσίου στο Ιβανώφειο
Οι παραδόσεις είναι για να... σπάνε. Αυτό επιβεβαίωσε περίτρανα το Μαρούσι στο Ιβανώφειο, όπου δεν είχε κερδίσει ποτέ στο παρελθόν τον Ηρακλή. Αυτή όμως τη φορά τα κατάφερε επικρατώντας με 75-74 καιπέτυχε την πέμπτη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Χρειάστηκαν βέβαια δυο εύστοχες βολές του Μάρκου Κολώκα (οι μόνοι πόντοι του) τρία δεύτερα προ του τέλους αλλά και η αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία λεπτά (σερί 7-17) προκειμένου οι "κιτρινόμαυροι" να φτάσουν στο σπουδαίο αυτό διπλό. Βρέθηκαν άλλωστε πίσω ακόμη και με εννέα πόντους (67-58), διαφορά που έδινε προβάδισμα-νίκης στους γηπεδούχους. Μέχρι όμως η ομάδα του Γιαννάκη να... απαντήσει μετατρέποντας και πάλι το παιχνίδι σε ντέρμπι,όπως ήταν καθ' όλη τη διάρκεια του.

Άλλωστε, παρά το δυναμικό, ελέω Δέδα και Τζένκινς, ξεκίνημα των γηπεδούχων (9-4), το Μαρούσι κατόρθωσε να "ροκανίσει" άμεσα την εις βάρος του διαφορά (23-23, α' δεκάλεπτο). Χτυπώντας μάλιστα από την περιφέρεια, κυρίως με τον... γνώστη του χώρου Γιώργο Καράγκουτη, πέρασε μπροστά με 30-26. Αφού μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, πολλές ήταν οι φορές που το προβάδισμα άλλαξε χέρια, οι Κούβελας και Φέλτον ανέλαβαν την πρωτοβουλία να... ξεκολλήσουν τον Γηραιό.

Βρίσκοντας ελεύθερο πεδίο δράσης αλώνισαν στην άμυνα του Αμαρουσίου προσφέροντας πολύτιμες επιθετικές λύσεις. (54-50, 60-57). Χάρις μάλιστα σε ένα σερί επτά αναπάντητων (στις αρχές της τελευταίας περιόδου), η ομάδα του Ράτσα έδειχνε να... καθαρίζει το ματς εξασφαλίζοντας ισχυρό προβάδισμα (67-58). Υπολόγισε όμως δίχως τους Κυρίτση και Μπλάκνεϊ, οι οποίοι έφεραν τούμπα το ματς και με την αρωγή του Κολώκα χάρισαν τη νίκη στο Μαρούσι.


Τα δεκάλεπτα: 23-23, 42-43, 60-58, 74-75

Ηρακλής: Φέλτον 18 (1), Σφέικος 4, Χρήστου 3, Κούρτοβιτς 8 (2), Δέδας 7 (1), Τζένκινς 15, Κούβελας 19

Μαρούσι: Μπλάκνεϊ 19 (2), Νικολαΐδης 4, Κυρίτσης 21 (2), Σέκουλιτς 10, Χόμαν 4, Στεφανίδης 3 (1), Κολώκας 2, Καϊμακόγλου 4, Νοέας 2, Καράγκουτης 6 (2)


News 24/7

24MEDIA NETWORK