ΠΣΑΚ: "Ας απαλλαγούμε δια παντός από την αρρώστια"

Με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια πριν από την αναμέτρηση του Αιγάλεω με τη Λιβαδειά, ο ΠΣΑΚ άσκησε σκληρή κριτική σ' εκείνους που έχουν την ευθύνη και δεν αποφασίζουν "να απαλλαγεί δια παντός ο Ελληνικός αθλητισμός από την αρρώστια που τον ταλαιπωρεί τόσο".

ΠΣΑΚ: "Ας απαλλαγούμε δια παντός από την αρρώστια"

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ ανέφερε: " Το τυφλό πρόσωπο της βίας εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά σε αθλητικό χώρο, με τα σοβαρά επεισόδια και τους τραυματισμούς που έλαβαν χώρα πριν τον αγώνα μπάσκετ Β' Εθνικής μεταξύ του Αιγάλεω και της ΑΕ Λιβαδειάς, ο οποίος τελικά δεν διεξήχθη.

Ο ΠΣΑΚ πέραν της αυτονόητης καταδίκης κάθε μορφής βίας από όπου και αν προέρχεται, υπενθυμίζει πως δεδομένου ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση για τη μάστιγα της βίας, οι υπεύθυνοι για την τάξη φορείς όφειλαν να δείξουν αυξημένα αντανακλαστικά ως προς τους κινδύνους της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Ο αγώνας θεωρείτο υψηλού κινδύνου, κάτι που ήταν γνωστό εκ των προτέρων, ωστόσο η ολιγωρία που επιδείχθηκε, λίγο έλειψε να κοστίσει ανθρώπινα θύματα.

Ο πόλεμος κατά της βίας είναι διαρκής και χρειάζεται τη συστράτευση όλων. Εκείνοι που έχουν τις ευθύνες των αποφάσεων ας τις αναλάβουν χωρίς να υπολογίζουν το κόστος για να απαλλαγεί δια παντός ο Ελληνικός αθλητισμός από την αρρώστια που τον ταλαιπωρεί τόσο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK