Τα 'βασιλικά' νούμερα της Ρεάλ στην δ' περίοδο

Η Ρεάλ είχε 72 πόντους έως το 36'20''. Πέτυχε 12 σε 3'40'' κι έκανε να φαίνεται απλό το 24-8 επί της Εφές που έψαχνε να καταλάβει πώς ηττήθηκε μετά το +14 στο 30'.

Τα 'βασιλικά' νούμερα της Ρεάλ στην δ' περίοδο

Το 74-60 στο φινάλε της τρίτης περιόδου έλεγε την πάσα αλήθεια. Η Εφές είχε κάνει το τέλειο παιχνίδι απέναντι σε μια Ρεάλ Μαδρίτης που δεν είχε βρει ρυθμό και δεινοπαθούσε να βρει τις λύσεις για ν' ανταπεξέλθει.

Μέχρι εκείνο το σημείο η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επιβεβαίωνε ότι εφέτος έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Ότι παίρνει αυτό που θέλει απ' όποιον το θέλει όποτε το θέλει. Ο Μίτσιτς είχε 15 και 8 ασίστ, ο Λάρκιν είχε 12 πόντους και 4 ασίστ, ο Μορμάν 17 πόντους και ο Πλάις 13 σ' ένα πληθωρικό παιχνίδι για τους γηπεδούχους που δούλευαν ιδανικά είτε στο τρανζίσιον είτε στο 'πέντε-πέντε'.

Κατόπιν εμφανίστηκε η αυτοκαταστροφική Εφές της περασμένης σεζόν. Μια ομάδα χωρίς χαρακτήρα που παραδόθηκε όταν οι Μαδριλένοι την πίεσαν και τη στρίμωξαν στη γωνία. Με αποτέλεσμα την ολική ανατροπή στα 17'' πριν από τη λήξη και εν τέλει τη νίκη των πρωταθλητών Ευρώπης.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ήταν αφενός γενναία αφετέρου απολαυστική στην τέταρτη περίοδο.

Ο Ισπανός κόουτς χρησιμοποίησε επτά παίκτες, με τους τρεις εξ αυτών (Φερνάντεθ, Τόμπκινς, Αγιόν) να παίζουν και στα 10 λεπτά - ο Αταμάν αντίθετα έπαιξε με 10 διαφορετικούς!

Σ' αυτό το διάστημα ο Αγιόν είχε 8 (από τους 20 δικούς του), ο Γιουλ 4 και από 3 ο Ντεκ, ο Τόμπκινς, ο Καμπάτσο και ο Ρούντι. Δεν σκόραρε μονάχα ο Τέιλορ.

Συνολικά οι φιλοξενούμενοι είχαν 7/14 σουτ (5/8 δίποντα, 2/6 δίποντα, 8/9 βολές) τη στιγμή που η Εφές έμεινε στα 3 εύστοχα σουτ σε 15 προσπάθειες (0/6 τρίποντα) και στους 8 πόντους (εφετινό χαμηλό σε μια περίοδο). Μοίρασαν επίσης 6 τελικές πάσες επί συνόλου 25 (έναντι μιας της Εφές σε 18 συνολικά), ενώ έκλεψαν και 3 μπάλες.

Ακόμη κι έτσι πάντως η Εφές είχε τρεις ευκαιρίες μετά 82-81. Ο Μίτσιτς ωστόσο των 33 λεπτών στο παρκέ είχε χάσει το μυαλό του και έλαβε τις χειρότερες αποφάσεις (τρίποντο, λάθος), ενώ ο Πλάις βιάστηκε χάνοντας προσπάθεια μετά από δικό του επιθετικό ριμπάουντ.

Πώς μετά ο Αταμάν να μην κοιτάζει αποσβολωμένος;

News 24/7

24MEDIA NETWORK