Ρεάλ-Ολυμπιακός: Ο σουρεαλισμός της Μόσχας δεν ταξίδεψε στην Μαδρίτη

Κακός και δίχως πρωταγωνιστές για 30 λεπτά παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με σκορ 93-77 από την Ρεάλ στο 'Wizink Center' της Μαδρίτης. Βεζένκοβ και Ριντ στάθηκαν στο ύψος της περίστασης, πάλεψαν οι Τσέρι και Ρότσεστι.

Ρεάλ-Ολυμπιακός: Ο σουρεαλισμός της Μόσχας δεν ταξίδεψε στην Μαδρίτη
EUROKINISSI SPORTS

Δεν τα κατάφερε ο Ολυμπιακός στο 'Wizink Center' της Μαδρίτης, όπου ηττήθηκε με σκορ 93-77 από την γηπεδούχο Ρεάλ για την 13η αγωνιστική της Euroleague. Η αποστολή των 'ερυθρολεύκων' ήταν εξ ορισμού δύσκολη, όσο κι αν πολλοί μπορεί να είχαν στο μυαλό τους την... σουρεαλιστική εξέλιξη της αναμέτρησης στη Μόσχα και τη νίκη επί της ΤΣΣΚΑ. Τα δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά απέναντι στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο. Στην Μαδρίτη η ιστορία της αναμέτρησης κύλησε άκρως ρεαλιστικά, με τον Ολυμπιακό να κρατά δύο μικρά κέρδη μιας ήττας, στο πρόσωπο κυρίως των Σάσα Βεζένκοβ και Ουίλι Ριντ, που έδειξαν να βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Επόμενη υποχρέωση για τους Πειραιώτες, αυτή με την Χίμκι στο ΣΕΦ στις 18/12 (21:00).

Με τους Κόνιαρη, Πάντερ, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μιλουτίνοβ ξεκίνησε στην πεντάδα του ο Ολυμπιακός, που είχε τον Βασίλη Σπανούλη τραυματία (προσαγωγός) και εκτός αποστολής. Το πρώτο ζητούμενο για την ομάδα του Κεστούτις Κεμζούρα ήταν να επιβεβαιώσει σε μια 'κατηφορική' έδρα πως βρίσκεται διαρκή αγωνιστική άνοδο. Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν άνευ επιθετικού ρυθμού για τις δύο ομάδες. Ο Καμπάτσο έδινε το στίγμα της Ρεάλ στο μπροστά μέρος του παρκέ, δίχως όμως αποτέλεσμα, τη στιγμή που και για τον Ολυμπιακό ήταν εμφανής η απώλεια σκέψης του Σπανούλη. Ούτε ο Κόνιαρης, ούτε ο Πάντερ είχαν σωστές επιλογές.

Μετά από 4 λεπτά αγώνα το σκορ ήταν στο... ποδοσφαιρικό 2-2, με τον Ντεκ να δημιουργεί πρόβλημα με τα συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ (τρία σε αυτό το διάστημα), που όμως δεν είχαν αντίκρισμα χάρη στην καλή άμυνα των 'ερυθρολεύκων'. Το τρίποντο του Ράντολφ στο 6' ήταν το πρώτο της αναμέτρησης για το 6-4, με τα λάθη να συντροφεύουν τις περισσότερες επιλογές των δύο ομάδων. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού επιθετικά έμοιαζε άλυτο, τη στιγμή που ο Ντεκ είχε πάρει τον αέρα και τα ριμπάουντ από τον Παπανικολάου. Τρία σερί τρίποντα για την Ρεάλ έφεραν το 12-4 στο 7', με τον Πρίντεζη να σημειώνει 4 μαζεμένους πόντους για το 12-8 και τον Ράντολφ να εκτελεί από τα 6.75 για το 17-8, 1'.19'' πριν τη λήξη του δεκαλέπτου, που ολοκληρώθηκε με 21-10.

Καθαρές αποφάσεις στην επίθεση και καλύτερη προσωπική άμυνα είχε ανάγκη ο Ολυμπιακός, στοιχεία που έψαχνε στο δεύτερο δεκάλεπτο με τους Τσέρι, Μπόλντουϊν, Πολ, Ρούμπιτ και Ριντ στην πεντάδα του. Ο Κεμζούρα έψαχνε δημιουργία από τα γκαρντ του και γρήγορα έριξε στην μάχη τον Ρότσεστι. Το πρώτο τρίποντο ήρθε δια χειρός Τσέρι για τους 'ερυθρόλευκους', που μείωσε σε 25-15 μετά από δύο λεπτά αγώνα στην περίοδο. Η εικόνα του Ολυμπιακού συνολικά συνέχιζε να είναι κακή. Πολύ παιχνίδι '1 vs. 1' στην επίθεση, ασύνδετος στην άμυνα, επιτρέποντας στην Ρεάλ να ελέγχει με σχετική ευκολία το προβάδισμα της, που έφτανε στο 37-20 στα μισά του δεκαλέπτου. Χωρίς δημιουργία και εξαιρετικά ευάλωτος στην περιφερειακή άμυνα, ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να μείνει κοντά στο σκορ.

Με τον Μιλουτίνοβ ξανά στο παρκέ να δίνει λύσεις σε άμυνα και επίθεση, οι 'ερυθρόλευκοι' μπόρεσαν να περιορίσουν τη ζημιά για το 41-30 του ημιχρόνου. Η απουσία του Σπανούλη έδειχνε αξεπέραστο πρόβλημα για την περιφέρεια της ομάδας του Πειραιά, που μετά από 20 λεπτά αγώνα στη Μαδρίτη είχε 2 ασίστ για 10 λάθη! Οι παίκτες του Κεμζούρα σούταραν με 47.6% δίποντα (10/21), 40% τρίποντα (2/5) και κατέβασαν 15 ριμπάουντ. Οι 8 παραπάνω κατοχές της Ρεάλ μεταφράζονταν σε 9/17 δίποντα (52.9%) και 6/17 τρίποντα (35.3%), μαζί με 17 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 6 λάθη.

Το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου έμοιαζε με αυτό του αγώνα. Το τρίποντο του Κόνιαρη στο 23' έριξε την διαφορά σε μονοψήφιο επίπεδο, όμως ο Ράντολφ απάντησε με τον ίδιο τρόπο για το 46-34. Οι αντιδράσεις των 'ερυθρολεύκων' ήταν σπασμωδικές και η άμυνα εκνευριστικά χαλαρή, επιτρέποντας στους παίκτες της Ρεάλ να σκοράρουν ανενόχλητοι. Ο Ράντολφ σημείωσε το 55-36 με νέο τρίποντο 6'.20'' πριν το τέλος της περιόδου, με τον Ολυμπιακό να χάνει τελείως την επαφή του με το παιχνίδι. Όσα σχήματα και να δοκίμαζε ο Κεμζούρα, αντίκρισμα στο παρκέ δεν υπήρχε. H Ρεάλ πήρε το δεκάλεπτο με 31-18, για το 72-48 μετά από 30 λεπτά παιχνιδιού στο 'Wizink Center'.

Το μόνο θετικό νέο της βραδιάς για τους 'ερυθρόλευκους' ήταν το γεγονός πως δεν παράτησαν το ματς, εκμεταλλεύτηκαν την χαλάρωση της Ρεάλ στην τελευταία περίοδο και με το επιμέρους 21-29 μάζεψαν την έκταση της ήττας ως το -16 και το τελικό 93-77. Για τους γηπεδούχους, οι Κοζέρ (18π.), Ράντολφ (15π., 4/9τρ.), Καμπάτσο (15π., 6ασ.), Ταβάρες (6π., 10ρ.) και Τόμπκινς (12π., 5ρ.) ήταν οι πρωτεργάτες μιας σχετικά άνετης επικράτησης, ενώ ο Ολυμπιακός και ο Κεμζούρα μπορεί να είναι ευχαριστημένος μόνο από την παρουσία των Ρότσεστι (11π., 9ασ.), Βεζένκοβ (12π., 5ρ., 2ασ.), Ριντ (11π., 6ρ.) και Τσέρι (12π., 2/3τρ.).

News 24/7

24MEDIA NETWORK