Ρεκόρ Παναθηναϊκού στην EuroLeague τα 9 τρίποντα του Ντάριλ Μέικον

Ρέκορντμαν στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην EuroLeague έγινε ο Ντάριλ Μέικον, με τα εννέα τρίποντα που πέτυχε απέναντι στην Αναντολού Εφές. Πλησίασε, αλλά δεν έσπασε τα κοντέρ και στο κομμάτι των πόντων.

Ο Ντάριλ Μέικον απέναντι στην Εφές
Ο Ντάριλ Μέικον απέναντι στην Εφές EUROKINISSI

Διαστημική βραδιά για τον Παναθηναϊκό απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές, διαστημική και για τον Ντάριλ Μέικον που έσπασε τα κοντέρ και τα ρεκόρ με την εμφάνισή του το βράδυ της Τετάρτης (27/10) στο ΟΑΚΑ.

Ο Αμερικανός πρώην παίκτης της Γαλατασαράι και της ΑΕΚ σκόραρε 34 πόντους, συγκέντρωσε 38 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, οι δύο επιδόσεις συνιστούν φυσικά ρεκόρ καριέρας στη EuroLeague, ωστόσο έγραψε και ένα ρεκόρ ομάδας στη διοργάνωση.

Τα εννέα τρίποντά του (σε 12 προσπάθειες) είναι τα περισσότερα που έχει πετύχει παίκτης των πράσινων, με τα οκτώ του Ταϊρίς Ράις στον περσινό εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό να είναι πλέον η δεύτερη καλύτερη επίδοση.

Το απόλυτο ρεκόρ στη EuroLeague το έχουν ο Σέιν Λάρκιν με 10/12 σε αγώνα της Αναντολού Εφές με την Μπάγερν, τα 10/15 του ίδιου παίκτη σε αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, τα 10/13 του Μάρκους Έρικσον σε αναμέτρηση της Άλμπα Βερολίνου με την Χίμκι και τα 10/13 του Άντριου Γκάουντλακ σε αγώνα της Φενέρμπαχτσε με την Μπάγερν Μονάχου.

Όσο για τους πόντους; Ο Μέικον πλησίασε την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της ομάδας του, αλλά ο Ταϊρίς Ράις (41 απέναντι στον Ολυμπιακό) παραμένει πρώτος και οι Νέντοβιτς (39 απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ) - Παπαπέτρου (39 απέναντι στην Άλμπα) ακριβώς πίσω του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK