Ρεσιτάλ Ομπράντοβιτς: "Να σας εξηγήσω τι είναι ο προπονητής"

Τρομερά χαρούμενος, αλλά και τρομερά πεινασμένος παραδέχθηκε πως είναι ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, σε μια συνέντευξη Τύπου που κάποιες στιγμές έμοιαζε με εξομολόγηση.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

" Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η Φενέρμπαχτσε πήρε το πρώτο της ευρωπαϊκό. Είναι η στιγμή για να ευχαριστήσω τον Πρόεδρό μας, Αζίζ Γιλντιρίμ, αλλά και όλα τα μέλη του board. Σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο πράγμα. Αυτός ο τίτλος είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάναμε. Όλη η δόξα πηγαίνει όπως πάντα στους παίκτες, έκαναν ένα εξαιρετικό Final Four.

Απόψε ήταν καλύτεροι στο δεύτερο μέρο" είπε ο Ομπράντοβιτς και συνέχισε: " Πριν το Final Four ένιωθες την ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά της πόλης. Η Κωνσταντινούπολη είναι μπασκετούπολη. Η Φενέρ έχει εκατομμύρια οπαδούς και τους ευχαριστώ, γιατί χωρίς εκείνους, δεν θα υπήρχε αυτός ο σύλλογος. Ζήσαμε μια τρομερή ατμόσφαιρα και τις δυο μέρες. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την τρομερή του χρονιά. Άξιζαν να βρίσκονται εδώ, ξέρουν πως να φτάνουν εδώ και να παίζουν καλό μπάσκετ. Απόψε θα γιορτάσουμε, το αξίζαμε, αλλά ακολουθούν τα playoffs της τουρκικής λίγκας και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να πάρουμε και το πρωτάθλημα".

Όταν ρωτήθηκε γιατί χρησιμοποίησε αυτή τη φορά ο Άντιτς, ενώ δεν είχε χρησιμοποιηθεί στον Τελικό, ο Σέρβος τεχνικός σχολίασε: " Να σας εξηγήσω τι είναι ο προπονητής. Πριν μπούμε απόψε στο γήπεδο, είπα στους παίκτες μου ότι αυτό είναι το τελευταίο ματς. Δεν θα χρησιμοποιούσα κάποιον αν δεν ήταν έτοιμος. Το όνειρό μου είναι να μοιράζω το χρόνο σε όλους, όμως αυτή είναι η δουλειά μου. Η ομάδα είναι το σημαντικότερο".

Ολοκληρώνοντας, αποθέωσε τον Έκπε Ούντο και μίλησε για τις δυο κατηγορίες παικτών, αυτούς που αγαπούν το μπάσκετ και εκείνος που δεν το αγαπούν και έχουν προβλήματα όταν εκείνος το καταλαβαίνει: " Ο Ούντο δεν ενδιαφέρεται τόσο για το να σκοράρει, το μπάσκετ είναι άθλημα στο οποίο πολλά εξαρτώνται από τον αντίπαλο. Η Ρεάλ του έδωσε χώρους, απόψε ήταν διαφορετικά. Αυτά που δίνει στην ομάδα, είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό. Δεν θυμάμαι πολλούς παίκτες με τη συγκέντρωση που έχει εκείνος. Ό,τι του λες, το πιάνει με τη μία. Θυμάμαι όταν η Μπασκόνια μας διέλυσε, παίζαμε αργά και όλοι οι αθλητές μου έδειχναν να νυστάζουν. Με ρώτησε ο Πρόεδρος τι συνέβη και του είπα να μην ανησυχεί, όλα ήταν εντάξει.

Όταν ήρθα στη Φενέρμπαχτσε ήθελα να δω πόσες ώρες οι παίκτες θα περνούν στο γήπεδο. Είμαι πεινασμένος, είμαι ακόμη πεινασμένος. Περνάμε πολλές ώρες στο γήπεδο, κοιμόμαστε εκεί. Πηγαίνουμε στις 9 το πρωί και φεύγουμε στις 10 το βράδυ. Όποιος έρχεται εδώ και αγαπά το μπάσκετ, θα έχει την υποστήριξή μου. Όποιος δεν το αγαπά, θα έχει πρόβλημα".

O Έκπε Ούντο από την πλευρά του, μπήκε φωνάζοντας στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου, αγκαλιά με το βραβείο του MVP και είπε:

" Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετική σεζόν, όπως και εμείς. Είχαμε προβλήματα τραυματισμών, σκουπίσαμε όμως τον Παναθηναϊκό, νικήσαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης και απόψε κάναμε τρομερή δουλειά στην άμυνα για να πάρουμε τη νίκη με τη βοήθεια των τρομερών οπαδών μας. Σας ευχαριστώ και εσάς που με ψηφίσατε, λατρεύω να παλεύω και να παίζω για τους συμπαίκτες μας. Αν δεν το κάνω... (είπε κοιτάζοντας τον προπονητή του). Είμαι ευτυχισμένος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK